Hoe voordelig & veilig is het thuis bleken van je tanden?

Wat zijn de kosten voor tanden bleken nu eigenlijk? Als je online prijzen gaat vergelijken is het verleidelijk om alleen de prijzen te vergelijken van de basisset of eerste behandeling. Soms is dat niet volledig terecht. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar wat er in de verpakking zit en voor hoeveel behandelingen dit is. Als de set een paar tientjes kost maar er zit maar voor een halve behandeling in, dan ben je dus veel meer kwijt. Daarnaast is de veiligheid van de behandeling nog belangrijker. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Zijn de producten of behandeling(en) gecertificeerd volgens EU wetgeving
  • Koop ik bij een erkende tandenbleker of online specialist?
  • Hoeveel informatie is er beschikbaar over de producten online?
  • Krijg ik een duidelijke (Nederlandse) handleiding voor de producten?

Prijs/kwaliteit verhouding van producten voor tanden bleken

Over het algemeen kan worden gesteld dat duurzame manieren van bleken ook duurder zijn. Eenmalige of extreem korte behandelingen hebben minder effect en zullen daarom ook minder lang zichtbaar zijn. Afhankelijk van hoeveel je je tanden wilt bleken kan je een product of methode kiezen die bij je budget en mogelijkheden past. Als je echt het beste resultaat wilt voor de scherpste prijs kun je het beste thuis je tanden bleken!

lesly-juarez-1AhGNGKuhR0-unsplash

Hoeveel kost tanden bleken ongeveer?

Tandpasta’s, charcoal poeder en bleekpennen zijn al te koop vanaf enkele euro’s. De werking van deze producten is niet groot. Ze zijn wel goed te gebruiken na het bleken van je tanden als onderhoud van je witte tanden.

Thuisbleeksets zijn er vanaf ongeveer vijfentwintig euro tot honderdvijftig euro voor de duurste sets. De duurdere sets werken dan met op maat gemaakte bitjes, de minder duurdere met een standaard bitje of zonder bitje. Zoals eerder aangegeven blijft veiligheid van de producten of behandeling het allerbelangrijkste. Check dit daarom ook altijd bij de webshop of behandelaar.

De behandeling bij de tandarts of in een bleekkliniek, is vaak duurder en kan variëren van rond de honderdvijftig euro tot meer dan vijfhonderd. De tandarts bleekt met maximaal 6% waterstofperoxide, wat niet schadelijk is maar wel een goede blekende werking heeft. Vraag altijd een offerte en vergelijk goed, vaak is dat zeer de moeite waard. Maar mijn uiteindelijke conclusie op basis van dit onderzoek is dat thuis bleken qua prijs/kwaliteit onder behoud van de juiste webshop het beste voor je tanden als voor je portemonnee is!