Maak je tuin sfeervol met buitenverlichting

Maak je tuin sfeervol met buitenverlichting

Wanneer je denkt aan het gezelliger maken van je huis, dan denk je al snel aan accessoires. Maar ook verlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer én niet alleen in huis. Ook in je tuin kan buitenverlichting veel doen aan de sfeer en gezelligheid. Gezien de zomers in Nederland steeds warmer worden en we hierdoor langer buiten kunnen genieten, is mooie tuinverlichting al lang geen overbodige luxe meer en het maakt je tuin ook echt af.

Eigenlijk kun je om verschillende redenen buitenverlichting installeren. Je kunt buitenlampen plaatsen met sensoren om ongenodigde gasten uit je tuin te houden. Maar ook kun je verlichting langs paadjes aanbrengen, zodat je weet waar je langs moet lopen in het donker. Deze twee redenen zijn dus vooral voor de veiligheid en functionaliteit. Maar je kunt tuinverlichting dus ook aanschaffen om een sfeervol geheel te creëren.

Gelukkig zijn er ook steeds meer opties wat betreft buitenverlichting en is voor iedere portemonnee en smaak wel iets te vinden. Zo heb ik hele mooie buitenverlichting van leddirect.nl gezien online. Deze shop verkoopt veel verschillende soorten led verlichting, van wandlampen tot aan prikspots. Het voordeel van ledlampen voor buiten is dat ze een lange levensduur hebben en het verbruikt minder stroom dan bijvoorbeeld een gloei- of halogeenlamp.

Hieronder heb ik wat inspiratie verzameld voor mooie buitenverlichting

buitenverlichtingled

Ten slotte nog wat tips voor tuinverlichting:

  • Kies een goede kleur lamp. Wanneer je meer sfeer wilt in je tuin is het belangrijk om te kiezen voor een lamp die een wat gelige gloed heeft. Een blauwe gloed kan wat kil aan doen en dat is wat je vooral niet wilt. Wil je juist gaan voor een moderne en frisse look, dan is een lamp met een meer blauwe gloed wel een goede optie.
  • Heb je een mooie eyecatcher in je tuin staan, bijvoorbeeld een mooie fruitboom, dan is het leuk om gebruik te maken van een spot of spotjes in de grond om dit extra te verlichten.
  • Het is mooi als je niet je hele tuin voorziet van alleen maar verlichting, maar plaats hier en daar wat verschillende lichtbronnen. Hierdoor krijg je heel veel sfeer in je tuin en kun je dus ook mooie hoekjes, bomen etc. onder de aandacht brengen.
  • Gebruik niet te veel verschillende stijlen buitenlampen, maar zorg dat het goed bij elkaar past anders kan het wat druk en rommelig ogen. Je zou bijvoorbeeld dezelfde kleur lampen kunnen gebruiken of je neemt verschillende soorten maar dan wel uit dezelfde collectie zodat er een eenheid ontstaat.
  • Steeds meer mensen hebben een overkapping in hun tuin en het is heel leuk om daar iets mee te doen qua verlichting. Bevestig bijvoorbeeld hanglampen voor boven de buitentafel of bevestig er prikkabels aan om een sfeervol plekje te maken.
  • Heb je niet veel stopcontacten of mogelijkheden voor een stopcontact, dan is het een tip om buitenlampen aan te schaffen die werken op zonne-energie, ook nog eens lekker duurzaam!

Vergeet in je tuin dus zeker niet te denken aan verlichting, hiermee kun je je tuin een stuk gezelliger maken. Heb jij ook buitenverlichting?