Make-up tips voor lens en brildragers

Waarschijnlijk weten maar weinig van jullie dat ik een bril heb, ook niet zo heel gek gezien ik mijn bril niet vaak draag. Ik zet mijn bril wel vaak op wanneer ik een film ga kijken, moe ben of wat hoofdpijn heb. Eigenlijk zou ik wel iets vaker mijn bril moeten dragen omdat het waarschijnlijk wel wat beter zou zijn voor mijn ogen. Toch moet ik nog steeds een beetje wennen aan het feit dat ik een bril heb, al is het wel heel normaal gezien maar liefst 6 op de 10 mensen een bril of lenzen draagt (bron CBS). Dat is best veel en dat bracht mij op een idee voor dit artikel, namelijk make-up tips voor lens en brildragers. Want waar let je op met make-up wanneer je lenzen of een bril hebt, hieronder kun je mijn tips lezen…

bril2

Make-up tips voor wanneer je een bril draagt

De meeste mensen die wat slechter zien kiezen toch vaak voor een bril. Het leuke is ook dat een bril tegenwoordig een echte accessoire is geworden en je hiermee een statement kunt maken. Mijn bril kocht ik trouwens bij Ace & Tate en hier hebben ze een heel uitgebreid assortiment met de hipste brillen voor een betaalbare prijs. Maar wat voor bril je ook draagt er zijn een aantal dingen waar je op moet letten met make-up…

 • Ben je verziend en heb je dus min glazen in je bril dan lijken je ogen iets kleiner dan normaal. Je kunt met make-up je ogen groter laten lijken met simpele trucjes. Breng bijvoorbeeld lichte oogschaduw aan in de binnenkant van je ooghoeken of kies voor een lichte kleur oogpotlood in je waterlijn.
 • Ben je bijziend en heb je dus plus glazen dan lijken je ogen automatisch wat groter. Op zich is dat natuurlijk al heel mooi maar het kan voor je gevoel ook iets té zijn. Kies voor matte oogschaduw kleuren en breng bijvoorbeeld een donkere kleur aan in je waterlijn, hierdoor lijken je ogen optisch kleiner.
 • Gebruik je foundation dan is het een goede tip om dit goed af te poederen, doe je dit niet dan is de kans groot dat de foundation aan je bril blijft plakken.
 • Wanneer je wat blush op je gezicht wilt doen is het goed om de lijnen van de onderkant van de bril te volgen, dit geeft het mooiste effect.
 • Een bril met een grof montuur kan zorgen voor schaduw onder je ogen, hierdoor lijkt het alsof je donkere kringen onder je ogen hebt. Dit effect krijg je helemaal als je van jezelf ook al donkere kringen hebt, het kan dus geen kwaad om een goede concealer onder je ogen aan te brengen.
 • Heb je lange wimpers en komen die continu tegen het glas aan, krul je wimpers dan voor het aanbrengen van je mascara even met een wimperkruller om dit te voorkomen.

bril1

Make-up tips voor wanneer je lenzen gebruikt

Maar ook steeds meer mensen kiezen voor lenzen merk ik in mijn omgeving. Ook al is het misschien iets meer werk ’s ochtends dan wanneer je gewoon een bril op je neus zet, het heeft wel veel voordelen. Zo zijn lenzen bijvoorbeeld makkelijk wanneer je bijvoorbeeld graag sport, zijn ze zo goed als onzichtbaar en kun je gewoon een zonnebril kopen zonder sterkte. Lenzen worden ook steeds beter, zo ontdekte ik bijvoorbeeld de biofinity lenzen van Lensplaza. Dit zijn lenzen met een extra lange draagduur en deze lenzen kunnen permanent gedragen worden, zelfs ’s nachts. Dat scheelt dus een hoop tijd in de ochtend en avond en kost je uiteindelijk minder tijd dan een bril opzetten. Hierdoor heb je weer meer tijd om je make-up te doen, maar waar moet je op letten?

 • Wanneer je start met je make-up is het handig als je alvast je lenzen in hebt. Wanneer je lenzen draagt van Biofinity dan hoef je je hier niet meer druk om te maken en kun je direct beginnen. Zorg dat je de lenzen met schone handen indoet, dus eerst even goed je handen wassen.
 • Het is verstandig om pas na het indoen van je lenzen, je dagcrème en eventuele foundation aan te brengen.
 • Pas op met make-up in poedervorm. Je kunt het beste kiezen voor een cream oogschaduw. Een oogschaduw in poedervorm kan heel makkelijk in je oog en onder je lens terecht komen en dat is echt niet prettig! Dit geldt ook voor eyeliner, het beste kies je voor een vloeibare variant.
 • Wanneer je andere producten aanbrengt zoals bijvoorbeeld een gezichtspoeder, dan moet je ook hier rekening mee houden. Je kunt het beste de poederproducten van je oog af aanbrengen, dus nooit met je kwast richting je ogen gaan.
 • Je kunt prima mascara aanbrengen op je wimpers wanneer je lenzen draagt. Gebruik liever geen mascara op oliebasis en al helemaal geen waterproof want dit kan zorgen voor hardnekkige vlekken op je lenzen. Pas ook een beetje op met mascara waar mini vezeltjes inzit, deze zitten vaak in mascara’s die zorgen voor meer volume en lengte.
 • Hoe mooi het soms ook kan zijn, wanneer je lenzen draagt is het niet heel verstandig om make-up aan te brengen op je waterlijn. Ook dit kan namelijk zorgen voor irritatie aan je oog omdat make-up aan de lens kan blijven plakken.
 • Wil jij je make-up aan het einde van de dag eraf halen, haal dan eerst je lenzen eruit met schone handen. Ga daarna pas met make-up remover aan de slag.

Ik ben heel benieuwd of jij ook een bril draagt of gebruik maakt van lenzen en of jij je make-up ook anders doet en aanbrengt?