Vloeren inspiratie voor een uniek interieur

Zoals ik laatst al schreef in een artikel zijn wij op zoek naar een koopwoning. Ik heb ontzettend veel zin om ons droomhuis te vinden, al is die zoektocht nog best lastig in een stad als Groningen. Waar ik vooral heel erg naar uitkijk bij het hebben van een eigen woning is dat we ons huis meer ‘eigen’ kunnen gaan maken. Omdat wij nu in een huurhuis wonen willen wij niet te veel investeren in dingen die we niet mee kunnen nemen zoals bijvoorbeeld een unieke vloer. En juist een bijzondere vloer kan je ruimte, een heel uniek en persoonlijke tintje geven en dat is wat ik zeker wil voor onze toekomstige huis. Daarom ging ik alvast wat inspiratie opdoen…

Geef je vloer een grafische print met tegeltjes

Een trend die al een tijdje gaande is en die ik heel mooi vind, zijn tegeltjes met een grafische print. Deze tegeltjes worden vaak op een bepaalde manier gelegd waardoor er een optische illusie ontstaat. Vooral in een grote hal vind ik dit erg geschikt, het is in ieder geval een goede binnenkomer. Daarnaast zijn tegeltjes in de hal ook nog eens praktisch omdat het oppervlak gemakkelijk schoon te maken en houden is.

tapijt3

Ga voor een mediterrane look

Wil je een mediterrane look geven aan je huis, ga dan voor een vloer in deze stijl. En wil je je inrichting extra speels maken, combineer deze kleurrijke vloer dan met een bohemian interieur. Dit soort vloeren vind ik vooral heel leuk voor in een hal, keuken of badkamer. Je kunt uiteraard kiezen voor échte tegeltjes, maar vaak zijn deze best prijzig en zelf leggen is natuurlijk een behoorlijke uitdaging. Toch is er tegenwoordig ook een goedkopere optie; je hebt namelijk ook prachtige vinyl vloeren in een mediterrane look. Deze vloeren van vinyl zijn goed betaalbaar en geven eenvoudig een authentiekmediterraan tintje aan je huis. Een vloer van vinyl kun je zelfs laten leggen in je badkamer en in een handomdraai waan jij jezelf – tijdens het badderen – in Zuid-Europa.

tapijt5

tapijt4

Leg een unieke visgraat tegelvloer

Dat ik hou van een visgraatvloer, dat moeten jullie inmiddels wel weten. Maar uniek is het tegenwoordigniet meer. Wat wel heel bijzonder is en wat een super leuk effect geeft aan je huis, is een visgraat tegelvloer. Met name voor in de badkamer vind ik het prachtig! Het is overigens geen klusje wat je heel gemakkelijk zelf kunt doen én er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar het is wat mij betreft wel de investering waard!

tapijt2 tapijt1

Verf je vloer in een opvallende kleur

Wat ik ook mooi én praktisch vind, is het verven van een houten vloer. Vooral in een ouder huis zie ik dit voor me! Een geverfde vloer geeft niet alleen een fraaie uitstraling, het is ook een relatief betaalbare oplossing wanneer je je oude vloer zat bent. Je kunt gaan voor een neutrale kleur maar ik vind het juist ook tof als je een sprekende kleur kiest. En je kunt natuurlijk of safe spelen met één kleur, maar als je een echte durfal bent kies je voor een of meerdere patronen voor een extra speciale look.

tapijt6

Hopelijk heb je net als ik inspiratie opgedaan voor een unieke vloer, ik ben heel benieuwd wat jouw favoriet is? En heb jij ook een bijzondere vloer thuis, of zou je dat ook graag willen? Laat het mij vooral weten bij de comments!

Comments are closed.