Pasta met pesto creme fraiche saus

pastapesto1

Ben je op zoek naar een lekker, snel en makkelijk pasta gerecht, dan hoef je niet meer verder te zoeken want hieronder heb ik een heerlijk recept. Laatst maakte ik namelijk een heerlijke vegetarische pasta met een pesto creme fraiche saus die hier thuis goed in de smaak viel…

Wat heb je nodig (3 personen):

 • ongeveer 240 gram droge pasta (bijvoorbeeld ‘Farfalle’)
 • een bekertje Creme Fraiche 125 ml
 • verse pesto (bijv. van de Albert Heijn)
 • 100 ml water
 • 1 Courgette
 • 1 grote Ui
 • 1 teen Knoflook
 • 250 gram Cherry tomaten
 • klein zakje Rucola
 • halve theelepel Chilipeper
 • snufje Zout & Zwarte Peper
 • evt. Grana Padano

Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg hier de pasta aan toe. Snij de Courgette, Ui en teentje Knoflook in fijne blokjes en halveer alvast de Cherry tomaatjes. Verhit olie in een hapjespan en bak hier kort de Ui en Knoflook in en vervolgens voeg je de Courgette toe en bak dit zo’n vier minuutjes mee en maak op smaak met wat kruiden. Vervolgens voeg je 5 grote eetlepels Pesto, 4 grote eetlepels Creme Fraiche en 100 ml water toe en roer dit tot een mooie egale saus. Giet de spaghetti af en doe dit in de hapjespan en voeg ook direct de Cherry tomaatjes toe. Roer het nog even op laag vuur door elkaar en je kunt de spaghetti opscheppen. Maak het pastagerecht af met wat rucola of een andere sla en evt. wat Grana Padano. Eet smakelijk!

(Helaas moest ik voor dit artikel even een stockfoto gebruiken. Doordat het tijdens het avondeten donker was zijn mijn foto’s van de pasta helaas misluk en vond ik de kwaliteit te slecht om te gebruiken voor dit artikel)

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *