Heerlijke Banoffee tiramisu (kidsproof)

ban1

Dit is wat mij betreft echt een verwentoetje, eentje waar je niet te vaak en te veel van moet eten maar wat zo nu en dan gewoon moet kunnen. Het is dus allesbehalve gezond maar lekker dat het is! Dit toetje vind ik tevens heel goed passen bij het najaar door de “warme smaken” en is ook nog eens volledig zwangerschapsproof…

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 bakje mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • handje vol walnoten en/of pecannoten
  • 8 digestive koekjes
  • 2 grote bananen
  • (4 schaaltjes of glaasjes waar je het in kun serveren)
  • evt. cacao

Je begint met het maken van de ‘dulce de leche’, dit is een soort van karamelsaus en is heel gemakkelijk te maken. Je pakt een pan en hierin doe je ruim water en leg je het blikje gecondenseerde melk in. Zet de pan op het vuur en laat het geheel zo’n 2,5 tot 3 uur lang koken. Let wel op dat je ten alle tijden ervoor zorgt dat het blikje melk onder water staat, anders kan het blikje ontploffen. Desnoods doe je een deksel op de pan zodat het water wat minder snel verdampt. Na drie uur koken kun je het blikje uit de pan halen en het is belangrijk dat je deze nog niet openmaakt maar eerst goed laat afkoelen. Daarom kun je de dulce de leche ook het beste ruim van te voren maken gezien je de saus afgekoeld gebruikt.

Doe de slagroom en het zakje vanillesuiker in een kom en klop de slagroom half stijf. Vervolgens doe je in een ander bakje de mascarpone en je roert het even door zodat deze iets gladder en dunner wordt. Spatel vervolgens de mascarpone door de slagroom heen. Snij de banaan in dunne plakjes (zo’n halve centimeter) en besprenkel deze evt. met wat citroensap zodat ze geen bruine kleur krijgen. Pak de Digestive koekjes en nootjes en hak deze fijn met bijvoorbeeld een keukenmachine of een vijzel. Daarna open je het blikje met gecondenseerd melk en je zult zien dat er een heerlijke karamelsaus is ontstaan.

ban3

Nu je alle ingrediënten gereed hebt kun je de toetjes gaan opmaken. Ik heb voor deze toetjes leuke glaasjes gebruikt en ik begon met een laagje koekkruimels. Hierboven op deed ik vervolgens een laagje banaan, karamelsaus en mascarpone en dit heb ik herhaald tot aan de bovenkant. Ik maakte de toetjes af met een laagje cacaopoeder. Vervolgens deed ik de toetjes in de koelkast en na een uurtje geserveerd. Eet smakelijk!