De verjaardag van Milas!

In de maand december vierden we de verjaardag van Milas maar liefst twee keer, één keer voor familie en één keer voor vrienden. Dat betekende dat ik weer helemaal los kon gaan wat betreft de decoratie van dit feestje en dat ik weer lekker in de keuken aan de slag kon gaan. Een tijdje terug plaatste ik trouwens een artikel met daarin ‘leuke decoratie tips voor een kinderverjaardag‘, misschien nog even leuk om te lezen? In oktober begon ik al met de voorbereidingen en ik koos voor Milas zijn 1e verjaardag voor een ‘bosthema’. En om jullie wat inspiratie te geven, hieronder wat leuke sfeerbeelden met hier en daar nog wat tips…

party2 party1

Onze eettafel had ik weer zoals gewoonlijk omgedoopt tot ‘lopend buffet’. Wij vinden het altijd erg fijn dat onze visite zelf eten kan pakken en het scheelt ons een hoop drukte. Natuurlijk moet je dit wel allemaal van te voren klaar maken en zetten maar als je niet zo van het bakken bent, dan kun je uiteraard ook gewoon bij de bakker  en supermarkt dingen halen. Ik vind het wel altijd erg leuk om zelf dingen te maken en te bakken. Ik maakte als verjaardagstaart een ‘carrotcake’ en deze viel goed in de smaak. Het recept van deze taart is afkomstig van ‘Laura’s bakery‘. Ik vond deze taart niet alleen qua smaak goed passen bij het seizoen maar ook perfect bij het thema.

De taart maakte ik af met plastic beren en een Dennenboom (kocht ik via AliExpress) en ik maakte met behulp van twee rietjes een mini vlaggenlijn. Voor het vlaggenlijntje gebruikte ik bindtouw en wat kraftpapier, de vlaggetjes bevestigde ik aan de achterzijde met wat drupjes lijm aan het touwtje. De taart zette ik op een boomstammen schijf en de verjaardagstaart was klaar om te shinen!

party7

Ook cupcakes doen het altijd goed op een verjaardag, vooral bij de kinderen. Ik maakte twee verschillende, namelijk eentje met chocolade chips en een citroen cupcake met bijpassende botercreme. Voor dat laatste gebruikte ik een standaard cupcake recept en voegde hier wat citroen aroma van Dr. Oetker aan toe. Ook maakte ik een normale botercreme en ook hieraan voegde ik wat citroen aroma en wat gele kleurstof. Omdat ik veel dingen had gebakken met wat ‘zwaardere’ smaken leek het mij een goed idee om er ook iets luchtigers bij te zetten.

Om het geheel wat meer in een bosthema te krijgen maakte ik van de chocolade cupcakes paddestoelen. Hiervoor maakte ik een rode glazuur (poedersuiker, klein beetje water en rode kleurstof) en kocht ik witte ronde strooisel voor de stippen. Ook maakte ik gebruik van verschillende soorten decoratie, zoals prikkers en rode kleine plastic paddestoelen. Tussen de cupcakes in legde ik wat neppe groene takjes voor de finishing touch.

party3

Omdat ik het wat saai vond om de muur achter de tafel leeg te laten maakte ik een houten bord vol met handlettering. Op dit bord stonden allerlei leuke feitjes over Milas. Doordat ik een echte houten bord gebruikte vond ik het ook weer heel passend qua thema. Daarnaast maakte ik voor boven de tafel ook nog een ballonslinger en ik gebruikte hiervoor deze tutorial. Het is niet moeilijk om deze slinger te maken, het kost alleen wel wat tijd. Gelukkig voor mij bleven de ballonnen goed en kon ik ze voor beide feestjes gebruiken.

party4

Ook al koop ik vaak een hoop spulletjes via AliExpress, toch schaf ik ook vaak wel wat leuke feestdecoratie aan van wat duurdere merken. Meri Meri, is daar goed voorbeeld van. Dit merk is redelijk prijzig maar ze hebben wel hele leuke dingen. Zo zie je bijvoorbeeld de paddestoel servetten en de beren bordjes en dit in combinatie met de wat goedkopere spulletjes maakt het geheel wel nét wat leuker. Ook kocht ik via AliExpress kleine boomstammetjes waar je kaartjes in kunt doen. Ik maakte kaartjes en daarop schreef ik met handlettering wat er allemaal op tafel stond. Ook legde ik her en der had wat dennenappels op tafel om het geheel helemaal af te maken.

party6

Ook zet ik vaak op tafel een grote kan met limonade. Dit staat niet alleen heel erg leuk, het is ook heel handig. Mensen kunnen makkelijk zelf drinken pakken en voor de kinderen is het erg leuk om een flesje limonade te vullen. Dit keer maakte ik sinaasappellimonade en hierbij deed ik wat plakken sinaasappel en wat kaneelstokjes, zo krijg je het idee dat het een verse limonade is terwijl het eigenlijk gewoon uit een fles komt. Deze kan heb ik alweer een aantal jaren geleden bij de Xenos gekocht, maar vind je nu ook in winkels zoals Hema en Action.

Hopelijk vonden jullie het leuk om wat sfeerbeelden te zien van de 1e verjaardag van Milas. Het waren hele geslaagde dagen en ik ben nu alweer bezig met de voorbereidingen voor Emre’s 3e verjaardag. Daarnaast ben ik ook gevraagd om de decoratie te doen voor de bruiloft van mijn oudste zus. Zij en haar verloofde gaan in de zomer van 2019 trouwen en ik ben dus al heel druk bezig met moodboards maken en alles wat er verder bij komt kijken. Ik zal binnenkort hier ook wel even wat over delen en natuurlijk kun je in maart ook weer de sfeerbeelden zien van Emre’s verjaardag…

Comments are closed.