Persoonlijk update november 2017

Wanneer jullie dit artikel lezen ben ik ongeveer over twee weken uitgerekend, het schiet dus al lekker op. Deze blogpost maak ik op 18 oktober en ik ben nu ik dit schrijf 31 weken zwanger, ik zit dus alweer een tijdje in mijn derde trimester. Gelukkig gaat mijn zwangerschap erg voorspoedig en heb ik slechts wat typische zwangerschapskwaaltjes. Wat dat betreft verschilt deze zwangerschap best wel met die van Emre, het gaat mij dit keer een stukje gemakkelijker af. Ook het zwanger zijn op zich vind ik minder spannend en ik heb wat meer vertrouwen in mijn lichaam gezien ik al eerder een gezond klein mensje op de wereld heb gezet…

Qua klachten heb ik dus echt de typische zwangerschapskwaaltjes, denk aan moodswings, maagzuur, wat sneller moe, een lage bloeddruk, vol gevoel na het eten en ik slaap wat slechter. Daarnaast merk ik dat mijn buik echt wel zwaarder begint te worden en dit voel ik o.a. in bed als ik mij omdraai, een tijdje sta bijvoorbeeld tijdens het koken en mijn banden voelen wat trekkerig aan na een drukke dag. Doordat ik een kleine romp en sterke buikspieren heb, heb ik hierdoor niet zoveel ruimte voor de baby en draag ik de boel erg hoog. Dit gaat soms gepaard met veel ribpijn en een wat benauwd ‘vol’ gevoel. Hopelijk gaat ons kindje snel indalen zodat ik weer wat meer (adem)ruimte krijg aan de bovenkant. Al vrees ik dat dit niet echt gaat gebeuren, gezien Emre ook nooit is ingedaald  (inmiddels is ons kindje wel ingedaald maar zit hij ook nog steeds erg hoog en dit is ook per dag verschillend helaas). Nu ik al mijn kwaaltjes zo heb opgeschreven denk ik, dat zijn erg eigenlijk best wel veel. Toch merk ik dat ik er heel positief insta en de zwangerschap nu ik dit schrijf nog niet zat ben (gelukkig maar!).

Wat ook bijzonder prettig is, misschien wel het aller prettigst, is dat ik psychisch heel lekker in mijn vel zit. Ik heb al tijden geen paniekaanval meer gehad (*klopt dit snel af) en ik ben gewoon heel rustig over het algemeen. Het lijkt wel alsof mijn zwangerschapshormonen nu ervoor zorgen dat ik mij minder snel gestrest voel. Bij de zwangerschap van Emre was ik ook erg bang om een paniekaanval te krijgen, omdat ik ervan overtuigd was dat het heel slecht zou zijn voor ons kindje. Doordat ik dit zo geforceerd probeerde te onderdrukken heb ik juist onwijs veel paniekaanvallen gehad tijdens de zwangerschap. Na de geboorte van Emre zag ik dat ik een mega gezond kindje op de wereld had gezet met een prachtig geboortegewicht. Dus ondanks mijn vele paniekaanvallen was mijn lichaam schijnbaar toch in staat om een gezond kindje te maken. Dit gegeven zorgt er nu dus ook voor dat ik er wat relaxter insta en dat ik niet zo geforceerd paniekaanvallen probeer te voorkomen. Het feit dat ik dit heb kunnen loslaten zorgt er denk ik voor dat ik nu juist minder last heb van mijn paniek en hier ben ik heel erg blij om! Verder heb ik dit keer wel enorm last van nesteldrang, ik wil alles schoon en opgeruimd hebben tot de kleinste hoekjes van ons huis. Mijn man wordt af en toe gek van mij en dat word ik zo nu en dan ook van mijzelf gezien ik er een heel onrustig gevoel van krijg. Gelukkig is het iets tijdelijks en hoort het nou eenmaal bij het zwanger zijn…

Naast het zwanger zijn, loopt de rest ook nog steeds op rolletjes. De komende weken gaan qua weekenden wel wat drukker worden maar als jullie dit lezen dan volgt er nu juist lekker en rustige periode. Emre doet het ook nog steeds hartstikke goed en is een mega gemakkelijk, lief en leuk kind. Ook ben ik lekker bezig met mijn blog en heb ik met grote regelmaat een nieuwe post voor jullie. Inspiratie heb ik ook nog genoeg en ik zal zeker doorgaan met posten totdat ik zo hoogzwanger ben dat ik er geen zin meer in heb. Wanneer dit gaat zijn, dat weet ik nog niet maar ik ben ook al wel flink vooruit aan het werken dus wie weet blijven er wel gewoon artikelen verschijnen? Ik zal in ieder geval een Instagram foto posten zodra onze tweede spruit is geboren, dus volg mij zeker op Instagram als je dit niet wilt missen.

Dit was even weer mijn persoonlijke update en de volgende zal vast en zeker over de geboorte, bevalling en kraamweek gaan. Er zullen de komende tijd gewoon nog artikelen verschijnen dus hou mijn blog vooral in de gaten. Ik wens jullie een hele fijne dag!

x

Comments are closed.