To watch #2

To watch #2

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig lijstjes op mijn blog gedeeld met leuke films, series, docu’s etc. Als je benieuwd bent naar deze artikelen kun je ze via de zoekbalk met de zoekterm ‘films’ terugvinden. Tegenwoordig kijk ik weinig tv en als ik het kijk, dan vaak niet live maar later online via mijn laptop. Daarentegen kijk ik wel veel series, films en docu’s en ik vind het altijd leuk om mijn kijktips met jullie te delen. Ben je benieuwd welke films en series ik de laatste tijd heb gekeken, lees dan snel verder…

ozark

Ozark

Je hebt vast al wel gehoord van één van de nieuwste series van Netflix, namelijk; Ozark. Deze serie hebben wij in een week tijd uitgekeken en vind ik een absolute aanrader, vandaar dat deze ook in dit lijstje staat. De serie gaat over een gezin die noodgedwongen moet verhuizen naar ‘Ozark’ om daar geld wit te wassen voor een drugskartel. Maar het blijkt al snel dat het kartel niet hun enige zorg is. Ik vond ‘Ozark’ een hele spannende serie en kijkt best gemakkelijk weg, ideaal voor een avondje binge-watchen…

13-reasons

13 reasons why

Misschien ‘late to the party’ maar de serie ’13 reasons why’ heb ik een tijdje terug ook gekeken en wou ik toch graag in dit lijstje kwijt. Vooral ook omdat ik eerst dacht dat ik misschien voor deze serie wat te “oud” zou zijn, maar ik vond het een hele toffe serie die vooral naarmate de afleveringen vorderde interessanter werd. De serie gaat over ‘Hannah Baker’, zij heeft zelfmoord gepleegd en heeft 13 cassettebandjes achtergelaten voor verschillende mensen waaruit duidelijk wordt waarom ze tot haar daad is gekomen. Af en toe zijn er best heftige scènes in de serie maar ik vond het goed te doen, maar hier moet je wel tegen kunnen…

gypsie

Gypsy

Nog een Netflix-original, namelijk; Gypsy. Ook deze serie heb ik in een relatief korte periode achter elkaar gekeken. Ik vond deze serie ook erg vermakelijk en best meeslepend. De serie gaat over ‘Jean Holloway’, zij is therapeute, heeft een man en kind en zit in een soort van midlife crisis. Zo gaat ze verschillende soorten relaties aan met mensen die haar cliënten kennen, onder andere hun familie en een ex-vriendin. Al snel is haar leven behoorlijk ingewikkeld en dit zorgt voor veel lastige issues.

3096

3096 days

Ten slotte sluit ik dit rijtje af met de film ‘3096 days’. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk over die van ‘Natascha Kampusch’. Wanneer Natascha 10 jaar oud is wordt zij ontvoerd op weg naar school door ‘Wolfgang Priklopil’. Acht en een half jaar lang wordt zij gevangen gehouden in een ondergrondse kelder van een paar vierkante meter. Ik vond deze film echt heel indrukwekkend en kreeg er helemaal de kriebels van. Zeker een aanrader om te kijken!

Dit was het lijstje voor deze keer, deze series en film zijn overigens allemaal op Netflix beschikbaar. Mocht jij nog leuke tips weten laat dat dan vooral hieronder achter. Dank je!