Must See Movies #2

Al heel wat jaren inmiddels deel ik mijn favoriete films met jullie en vandaag heb ik weer zes verschillende die wat mij betreft de moeite waard zijn om te kijken. Dit keer van een romantische drama tot aan een brute actiefilm…

movies101

1) De film ‘Nightcrawler’ is goed beoordeeld op IMDB en na het kijken van de film begrijp ik helemaal waarom. De hoofdrol wordt vertolkt door Jake Gyllenhaal, één van mijn favoriete acteurs. De film gaat over een gemotiveerde jongeman die op zoek is naar een baan. Als hij ’s nachts rondrijd in LA ziet hij een auto-ongeluk. Hij wordt nieuwsgierig en stapt uit zijn auto en ziet een freelance journalist het ongeluk filmen, vanaf dat moment wordt Lou een nightcrawler. Hij koopt een camera en een politieradio en houdt elke nacht de radio in de gaten om zo snel mogelijk bij auto-ongelukken, moorden of branden te zijn. Hij filmt het en probeert dit te verkopen aan nieuwszenders. Al gauw ontdekt hij dat hier veel geld mee te verdienen valt en Lou gaat ver, heel ver voor de allerbeste videomateriaal…

2) De film, ‘The best of me’ is gebaseerd op een roman van ‘Nicolas Sparks’ (the Notebook, Dear John). Deze film speelt zich af in het nu én in het verleden. De film gaat over twee totaal verschillende tieners die verliefd worden op elkaar tijdens de middelbare school periode, ze hebben een mooie relatie. Totdat ze op een gegeven moment uit elkaar groeien. Na 21 jaar ontmoeten ze elkaar weer omdat ze aanwezig zijn bij een begrafenis in hun vroegere woonplaats. Al snel komen oude en pijnlijke herinneringen boven drijven. Ik vond dit echt een super mooie film en leg de tissues alvast maar klaar!

3) De film ‘Birdman’ was de meest vage film die ik de afgelopen tijd keek, toch heb ik mij wel vermaakt. Het is niet mijn favoriet uit dit lijstje maar door Emma Stone en de manier van filmen vind ik toch dat deze film in dit artikel thuishoort. Het verhaal gaat over een acteur die lang geleden ontzettend populair was met zijn rol als ‘Birdman’. Inmiddels probeert hij zijn carrière nieuw leven in te blazen door een eigen toneelstuk op Broadway. Dit valt niet mee, gezien een medespeler het erg lastig maakt en daarnaast spelen er ook nog wat familieproblemen.

4) De film ‘The Imitation Game’ (waargebeurd) speelt zich voornamelijk af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verteld het verhaal van ‘Alan Turing’, een Britse wiskundige en informaticus die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de geheime dienst werkte. Samen met een team moet hij onderschepte berichten van de Duitsers ontcijferen, de Enigma-codes. Deze codes zijn super moeilijk te breken en hij bouwt een machine die daarbij moet gaan helpen…

5) Heb je zin in een echte actiefilm, kijk dan vooral de film ‘John Wick’. Deze film gaat over een ex-hitman die inmiddels een rustig leventje leidt. Hier komt snel een eind aan wanneer o.a. zijn mooie auto wordt gestolen door iemand van de maffia. Hij is uit op wraak en gaat op zoek naar deze man en dat gaat niet zonder slag of stoot.

6) Ten slotte keek ik een tijdje terug de film ‘Boyhood’. Deze film is erg bijzonder omdat het leven van de hoofdrolspeler van zijn 6e tot aan zijn 18e jaar wordt gevolgd. Ze gebruiken hier trouwens geen andere acteur voor, ze hebben over deze film dus heel wat jaren gedaan om op te nemen en dat maakt de film voor mij heel bijzonder. De film gaat eigenlijk gewoon over het leven van de jongen Mason, je ziet hem veranderen van kind tot aan jong volwassen persoon. Tijdens deze periode gebeuren er allerlei dingen en daar ben je als kijker getuige van…

Ik ben benieuwd wat jullie eerste indruk is van deze films? Heb je zelf ook een film van deze zes gezien en wat vond jij ervan? Mocht je trouwens nog een leuke filmtip voor mij hebben, deel het vooral bij de comments!