Must See Movies #3

Must See Movies #3

Al heel wat jaren inmiddels deel ik mijn favoriete films met jullie en vandaag heb ik weer zes verschillende die wat mij betreft de moeite waard zijn om te kijken. De afgelopen weken keek ik behoorlijk wat films, van actie tot aan drama. Vandaag deel ik wederom met jullie mijn favoriete films van de afgelopen tijd, enjoy!

moviesapril

1) De film ‘Interstallar’ is niet direct een film die mij heel erg aansprak, voornamelijk vanwege het sciencefiction & mystery genre. Laten dat nou net de twee genres zijn waar ik niet zo van hou. Toch besloot ik de film te kijken en ik heb er geen spijt van gekregen. De film speelt zich af in de toekomst en het gaat slecht met de aarde, zo slecht dat alle mensenlevens in gevaar komen. De NASA heeft een wormgat ontdekt en stuurt verschillende astronauten de heelal in om te kijken of er andere planeten geschikt zijn om op te leven. Deze film duurt in totaal 169 minuten en het is erg lastig om in een aantal zinnen te beschrijven waar de film over gaat. Ik zou zeggen, kijk vooral de film!

2) De film ‘You’re not you’ vond ik erg mooi en indrukwekkend. De film gaat over Kate, een pianiste, die lijdt aan de ziekte ALS. Door deze ziekte is ze niet meer mobiel en dus niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. Ze besluit iemand aan te nemen en Bec komt solliciteren, een studente met nul ervaring op het gebied van verzorging. Toch wordt ze aangenomen en voor beide vrouwen wordt het een bijzonder leerzame tijd…

3) De film ‘Love, Rosie’ is ideaal voor een meidenavond, dit is namelijk een heerlijke romantische komedie. De film gaat over Rosie en Alex, zij zijn vanaf jongs af aan de aller beste vrienden. Op een gegeven moment gaat Alex verhuizen naar Amerika en de vraag is of door deze afstand hun vriendschap blijft bestaan? En is het echt alleen vriendschap?

4) In dit lijstje heb ik ook nog echt een klassieker, namelijk: A bronx Tale. Deze film uit 1993 gaat over Lorenzo en zijn 9-jarige zoon Calogero. Ze wonen in New York the Bronx en vader Lorenzo doet er alles aan om zijn zoon op het rechte pad te houden en vooral weg te houden van Sonny, een gevaarlijke maffiabaas. Totdat op een dag Calogero getuige is van een moord, hij ziet dat Sonny deze moord heeft gepleegd. Vanaf dat moment wordt het erg lastig om weg te blijven van alle maffia praktijken…

5) The Hundred-Foot Yourney is een prachtige film waar je sowieso heel veel zin in eten van krijgt. De films gaat over de Kadam familie die in India een goedlopend restaurant hebben. Totdat er een enorme brand uitbreekt. Op dat moment besluit de Kadam familie te verhuizen en ze komen terecht in Frankrijk. Hier besluiten ze in een klein dorpje opnieuw een restaurant te beginnen. Dit doen ze precies tegenover een ander restaurant, met Michelin ster, en de eigenaar van dit restaurant is hier alles behalve blij mee.

6) Ten slotte nog de film Wild, een echte drama film die ik ontzettend tof vond! De film gaat over Cheryl die na jaren van drugs gebruik en veel verdriet besluit zonder enige ervaring een wandeling van 1600 kilometer te gaan maken over de Pacific Crest Trail. Je begrijpt, dit gaat niet zonder slag of stoot…

Ik ben benieuwd wat jullie eerste indruk is van deze films? Heb je zelf ook een film van deze zes gezien en wat vond jij ervan? Mocht je trouwens nog een leuke filmtip voor mij hebben, deel het vooral bij de comments!