Must See Movies #1

Must See Movies #1

Inmiddels deel ik al een aantal jaren op mijn blog regelmatig toffe films. Ik kijk namelijk heel graag films en doe dit dus ook best vaak. Als je vaak films kijkt dan zit er uiteraard ook wel eens een misser tussen maar om jullie daarvoor te behoeden vind je hieronder zes leuke films die zeker het kijken waard zijn…

movie101

1) Films met een gevangenisthema vind ik bijna altijd tof, daarom sprak de film Coldwater mij ook direct aan! De film gaat over tiener Brad Lunders, probleemjongere, die in de vroege ochtend op een gewelddadige wijze wordt meegenomen naar een hervormingsfaciliteit in de wildernis. Er is totaal geen contact met de buitenwereld en een gepensioneerde kolonel heeft de leiding. De omstandigheden zijn zwaar en lang niet alles kan door de beugel. Het duurt dan ook niet lang voordat Brad in opstand komt. Ik vond het een spannende en vermakelijke film en trouwens bij het zien van de hoofdrolspeler moest ik steeds denken aan Ryan Gosling.

2) Over Gone Girl had ik hier en daar al veel goede berichten gelezen en dan word ik uiteraard wel nieuwsgierig. De film Gone Girl gaat over Nick en Amy Dunne. Op de dag dat ze hun vijfjarig huwelijk vieren verdwijnt Amy. Als Nick terugkomt van een bezoekje aan zijn zus, komt hij hier achter en schakelt direct de politie in. Al heel snel lijken al aanwijzingen te leiden naar Nick. Deze film vond ik echt heel tof, super spannend en ik heb de hele film bij wijze van op het puntje van mijn stoel (bank) gezeten.

3) De film Good People is niet zo heel goed beoordeeld, toch was ik heel benieuwd naar deze film. Eigenlijk om twee redenen, namelijk de hoofdrolspelers: James Franco & Kate Hudson. De film Good People gaat over een Amerikaans koppel die woont in Londen. Ze hebben het niet heel breed en raken steeds dieper in de schulden. Als ze erachter komen dat hun onderbuurman onder verdachte omstandigheden is overleden en 200.000 Dollar heeft achtergelaten, twijfelen ze wat ze met het geld moeten doen. Eerlijk vertellen aan de politie of misschien zelf houden? Ook deze film vond ik spannend en vermakelijk!

4) De film Fury stond al een tijdje op mijn ‘moet ik zien lijstje’. Een film over de Tweede Wereld oorlog met Brad Pitt schept immers hoge verwachtingen. De film Fury verteld het verhaal van de zeer ervaren Wardaddy die de leiding heeft over een vijfkoppige tank-crew. Inmiddels vechten ze al een tijdje mee in de oorlog en het einde van de Tweede Wereldoorlog nadert. Wardaddy en zijn team doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de oorlog tot een einde komt. Ik vond de film erg indrukwekkend en zo nu en dan behoorlijk heftig, een film waar je zeker een sterke maag voor moet hebben.

5) Ik ben gek op acteur Denzel Washington, en er zijn nog maar weinig films die ik niet van hem heb gezien. Zijn films staan altijd garant voor veel spanning en actie en The Equalizer voldoet hier ook zeker aan. Deze film gaat over Robert McCall, een voormalig geheime agent, die een rustig leven leidt in Boston. Wanneer hij in contact komt met een jonge prostituee, krijgt hij al snel het vermoeden dat het meisje niet vrijwillig haar werk doet en probeert haar te redden. Al snel raakt Robert volledig betrokken en krijgt hij problemen met de Russische maffia. Wederom een spannende film vol actie, niet altijd even geloofwaardig, maar absoluut zeer vermakelijk!

6) Ten slotte keek ik laatst ook nog de film American Hustle. Deze film gaat over Irving Rosenfeld die samen met zijn Britse partner en minnares gedwongen wordt om voor de FBI te gaan werken. Dit moeten ze doen omdat ze anders zelf, wegens fraude, de gevangenis in gaan. Al snel komen ze terecht in de wereld van oplichters en maffiabazen. Deze film vond ik erg leuk, maar je moet wel goed op blijven letten. In het begin raakte ik af en toe een beetje in de war maar uiteindelijk zat ik er middenin…

Ik ben benieuwd wat jullie eerste indruk is van deze films? Heb je zelf ook een film van deze zes gezien en wat vond jij ervan? Mocht je trouwens nog een leuke filmtip voor mij hebben, deel het vooral bij de comments!