To watch #1

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig lijstjes op mijn blog gedeeld met leuke films, series, docu’s etc. Als je benieuwd bent naar deze artikelen kun je ze via de zoekbalk met de zoekterm ‘films’ terugvinden. Tegenwoordig kijk ik weinig tv en als ik het kijk, dan vaak niet live maar later online via mijn laptop. Daarentegen kijk ik wel veel series, films en docu’s en ik vind het altijd leuk om mijn kijktips met jullie te delen. Ben je benieuwd welke films ik de laatste tijd heb gekeken, lees dan snel verder…

film1

Miracles From Heaven

Deze film is een ware tranentrekker, ik hield het in ieder geval niet droog. Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over de 10-jarige Anna wie lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke ziekte. Haar ziekte heeft een grote invloed op het hele gezin en in de film zie je de wanhoop en machteloosheid van haar ouders. Na een bizar ongeval wordt ze genezen verklaard, tot grote verbazing van specialisten en de gemeenschap.

Finding Dory

Finding Dory is het vervolg op ‘Finding Nemo’, al is het geen vereiste om deze film eerst te hebben gezien. De film gaat over Dory die samen met haar vriendjes op zoek gaat naar haar ouders. Wat mij betreft een vermakelijke film met hier en daar wat humor, een zeer geschikte film voor de zondagmiddag maar “wint” het niet van Finding Nemo.

Captain Fantastic

Deze film gaat over een vader en zijn zes kinderen die in ’the middle of knowhere’ wonen. Ze leven zeer primitief en zijn volledig zelfvoorzienend. Als een ingrijpende gebeurtenis zich voordoet, zijn ze gedwongen om hun plek te verlaten en moeten ze terug naar de echte wereld. ‘Captain Fantastic’ vond ik een erg leuke film om te kijken, een avontuurlijke film met een humoristisch/dramatisch randje.

The Fundamentals of Caring

Wat mij betreft de leukste film uit dit lijstje, namelijk ‘The Fundementals of Caring’. Deze film gaat over Ben, een gepensioneerde schrijver die vanwege een gebeurtenis verzorger wordt. Na 6 weken te zijn opgeleid solliciteert hij voor een baan als verzorger bij de 18-jarig Trevor die lijdt aan spierdystrofie. Trevor is geen makkelijke ‘patiënt’ en heeft een obsessie voor het lokale nieuws en de locaties die ze daar bezoeken. Deze obsessie zorgt er uiteindelijk voor dat de twee een onvergetelijke roadtrip maken..

Mocht jij de laatste tijd een mooie film hebben gezien, deel die dan vooral bij de comments.