The Body Shop Oils Of Life™

The Body Shop Oils Of Life™

Alweer een aantal maanden geleden ontving ik twee producten uit The Body Shop Oils Of Life™-lijn. Dit is een relatief nieuwe gezichtsverzorgingslijn en is speciaal voor een dagelijkse ‘opleving’ van je huid. De producten revitaliseert, laadt je huid weer op met verschillende voedingsstoffen en brengt een stralende gloed terug en hierdoor vermindert zichtbaar tekenen van veroudering. Bij het zien van de producten werd ik direct nieuwsgierig en inmiddels gebruik ik de producten al heel wat maanden, hoog tijd dus voor een review…

TBS101

Over Oils of Life™

Maar eerst nog even wat meer algemene informatie over de Oils of Life™-lijn. De producten bevatten een mix van drie unieke zaadoliën die bekend staan om hun uitzonderlijke, hoogwaardige eigenschappen om de huid te revitaliseren en te herstellen. De mensen van The Body Shop hebben de hele wereld rondgereisd om natuurlijke en krachtige zaadoliën te selecteren, die sinds de oudheid al bekend staan om hun hoge concentratie aan essentiële voedingstoffen en uitzonderlijk herstellende eigenschappen. De zorgvuldig samengestelde mix van zaadoliën van zwarte komijn, rozenbottel en camelia is een zeer krachtige, effectieve formule. Deze rijke zaadoliën zijn ieder afzonderlijk al “skin savers”, maar zodra ze met elkaar vermengd zijn hebben ze een extra voedende werking waardoor de huid weer haar stralende gloed terug krijgt…Sounds good!

Ik ontving de Intensely Revitalising Facial Oil & Intensely Revitalizing Cream uit de Oils of Life™-lijn. Omdat ik best wel een droge huid heb spraken beide producten mij direct heel erg aan en kon ik niet wachten om ze te gaan testen.

TBS104

Intensely Revitalising Facial Oil

De Intensely Revitalising Facial Oil is een dermatologisch geteste olie en kan elke ochtend en avond worden aangebracht vóór je een crème aanbrengt. Je gebruikt 1 tot 2 druppels (bij een zeer droge huid) per keer en masseert het licht in je huid.

Ingrediënten

Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Simmondsia Chinensis Seed Oil/Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Occlusive), Camelina Sativa Seed Oil (Emollient), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Pelargonium Graveolens Flower Oil (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Leaf  Oil/Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf ) Oil (Fragrance Ingredient), Origanum Majorana Leaf Oil (Refreshing Agent), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Lavandula Angustifolia Oil/Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil (Natural Additive), Lavandula Hybrida Oil (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil/Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil (Fragrance Ingredient).

Mijn ervaring

Een olie voor mijn gezicht vind ik altijd wel een beetje spannend om te gebruiken, ik ben altijd bang dat het te vet is en dat ik er veel puistjes van ga krijgen. Deze olie is wel vettig maar mijn huid knapte er juist heel erg van op, geen puistjes gelukkig! Heb ik anders veel last van huidschilfers, met deze olie verdwenen ze als sneeuw voor de zon. De olie smeert fijn uit en trekt snel in de huid, er blijft geen vettig of plakkerig laagje achter en daarna kun je meteen een crème aanbrengen. De geur van de olie is best wel aanwezig, gelukkig vind ik de geur prettig maar ik kan mij ook voorstellen dat je het product te sterk vindt ruiken. Eenmaal aangebracht vervliegt de geur redelijk snel maar je blijft het wel een beetje ruiken. Na een aantal maanden de Intensely Revitalising Facial Oil gebruikt te hebben kan ik niet anders dan heel tevreden zijn. Het is een heel fijn product in gebruik en doet zeker veel goeds voor mijn huid.

Intensely Revitalising Facial Oil €35

TBS105

Intensely Revitalizing Cream

Naast de olie, ontving ik ook nog de Intensely Revitalizing Cream uit de Oils of Life™-lijn. Deze crème breng je met je vingertoppen aan op de huid en per keer heb je maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan. Hierdoor is het product erg zuinig in gebruik en kun je er heel wat maanden mee vooruit. Ook dit product kun je iedere dag in de ochtend en avond gebruiken.

Ingrediënten

Aqua/Water (Solvent), Hydrogenated Polyisobutene (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Glycerin (Humectant), Aluminum Starch Octenylsuccinate (Absorbent/Anticaking Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifying Agent), PEG-40 Stearate (Emulsifying Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), Octyldodecanol (Emollient), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Fagus Sylvatica Bud Extract (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Polyacrylamide (Film Former), Sorbitan Tristearate (Emulsifying Agent), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent – Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), C13-14 Isoparaffin (Solvent), Glycine Soja Protein/Glycine Soja (Soybean) Protein (Skin Conditioning Agent), Mica (Opacifying Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Adenosine (Skin Conditioning Agent), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Laureth-7 (Emulsifying Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Myristyl Alcohol (Emulsifying Agent), Stearyl Alcohol (Emollient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Citric Acid (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Cocoyl Glutamate (Surfactant), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Benzoic Acid (Preservative), Tin Oxide (Opacifying Agent), Sorbic Acid (Preservative), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 19140/Yellow 5 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).

Mijn ervaring

De Intensely Revitalizing Cream is een perfecte aanvulling op de Revitalising Facial Oil. Ik gebruik deze altijd na de olie en dit product zorgt ervoor dat mijn huid nog beter gevoed wordt. De crème is heel vol en romig en smeert fijn uit en trekt snel in de huid. Je moet van deze crème per keer echt weinig gebruiken anders blijft er een vettig/plakkerig laagje achter wat niet zo prettig voelt. Ook dit product heeft een redelijk aanwezige geur en wederom moet je hiervan houden. Na gebruik van beide producten voelt mijn huid zacht en gevoed aan en heb ik een mooie basis voor mijn make-up.

Intensely Revitalizing Cream €27

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik heel erg tevreden over beide producten uit de Oils of Life™-lijn van The Body Shop. Zowel de olie als de crème zijn erg geschikt voor mijn huidtype en ik zie dat mijn gezicht is opgeknapt. Naast dat het fijne producten zijn vind ik de looks van het flesje en potje ook erg mooi en straalt het luxe uit. Ben jij op zoek naar voedende gezichtsverzorgingsproducten, neem dan vooral even een kijkje bij The Body Shop.