The Body Shop Fijian Water Lotus Collectie

fijan1

Sinds kort verkrijgbaar de ‘Fijian Water Lotus collectie’ van The Body Shop. Deze collectie bestaat uit 6 verschillende producten, namelijk: Body Butter, Body Lotion, Body Mist, Eau de Toilette, Perfume Oil en Shower Gel. Met deze producten waan je jezelf binnen no-time op een tropisch eiland met een heerlijk fris briesje. Ik ontving de Fijian Water Lotus Body Lotion en Perfume Oil en vandaag voor jullie een review…

Er is niets zo zomers als een frisse, sprankelende geur. En wat is er nou verleidelijker dan een parfum dat precies de essentie van het tropische Fiji weergeeft? De geur opent met stimulerende topnoten van mandarijn en litsea en ontvouwt zich vervolgens met een delicaat boeket van waterlotusbloemen uit Fiji, geplukt uit de zuidelijke Stille Oceaan, en rozen. Als finishing touch een licht maar levendig akkoord van zilte zeelucht. Stimulerend, verfrissend en optspannend- jouw paradijs in een flesje.

fijan3 fijan4

De Fijian Water Lotus Body Lotion zit in een fles van 250 ml en heeft een pompflacon. Pompflacons vind ik altijd prettig in gebruik, het werkt namelijk snel en hygiënisch.

Ingrediënten: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Ceteareth-20 (Emulsifier), Glycerin (Humectant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Steareth-2 (Emulsifier), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Propylene Glycol (Humectant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Nelumbo Nucifera Flower Extract (Skin Conditioning Agent), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Sodium Benzoate (Preservative), Sorbic Acid (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster).

De Body Lotion heeft volgens The Body Shop een subtiele geur, hier ben ik het niet helemaal mee eens. Na het opbrengen vind ik de geur redelijk aanwezig, na een klein kwartiertje vervaagd de geur ietwat en vind ik het meteen wat aangenamer. De geur zou ik omschrijven als fris, exotisch en een tikkeltje zoet en wat mij betreft perfect voor de zomer!

De Body Lotion heeft een vrij dunne substantie en smeert daardoor fijn uit. De lotion trekt snel in mijn huid en laat gelukkig geen plakkerig laagje achter, zeker een pluspunt! Mijn huid is op dit moment redelijk droog en ik denk dat een butter voor nu net iets meer geschikt is, de lotion geeft net wat te weinig hydratatie voor mijn huid. Dit neemt niet weg dat ik de Fijian Water Lotus Body Lotion heel lekker vind en graag gebruik.

Prijs €12,50 (250 ml)

fijan5 fijan6

Het is voor het eerst dat ik een parfumolie in huis heb. Deze in de geur ‘Fijan Water Lotus’ zit in een super schattig glazen flesje en bevat 15 ml. Met behulp van een ‘staafje’ kun je een aantal druppels aanbrengen op je huid, bijvoorbeeld op je hals en/of polsen.

Ingrediënten: Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Anisyl Alcohol (Fragrance Ingredient).

De geur is bijna exact hetzelfde als de Body Lotion, logisch uiteraard. Wel vind ik de Parfumolie iets zoeter van geur en is net als de lotion de eerste 15 minuten redelijk aanwezig. Daarna wordt de geur wat minder sterk en zo vind ik de olie het lekkerst! Wat ik een heel groot pluspunt vind is dat de parfumolie geen alcohol bevat, zo is dit geurtje uitermate geschikt om te gebruiken tijdens je vakantie, dagje strand etc. Want alcohol op je huid in combinatie met de zon kan zorgen voor lelijke vlekken en dat wil je niet.

De parfumolie blijft een aantal uren hangen, daarna “moet” je wel weer eventjes wat druppeltjes aanbrengen. Ook dit product uit de Fijan Water Lotus collectie heeft mij aangenaam verrast en gebruik ik ontzettend graag!

Prijs €12,- (12 ml)

Deze nieuwe collectie is zowel verkrijgbaar online als in de winkel, ik zou zeker even een kijkje nemen bij The Body Shop.

4 Comments on The Body Shop Fijian Water Lotus Collectie

 1. Kimberly
  24 juli 2014 at 17:27 (6 jaar ago)

  Deze geur vind ik ZO hemels! Ik zou er alles wel van willen hebben haha!

  Beantwoorden
 2. pONRRYwcP5
  2 juli 2020 at 13:20 (1 maand ago)

  243842 217685Thanks for helping out, superb information . 295872

  Beantwoorden
 3. Bennett Costella
  11 augustus 2020 at 12:20 (4 dagen ago)

  I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and really savored your blog site. Probably I’m going to bookmark your website . You amazingly have good stories. Cheers for revealing your webpage.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *