Sisley Phyto Teint Expert foundation

sisley1

Al heel wat maanden, na het lezen van talloze positieve reviews, was ik enorm nieuwsgierig naar de Sisley Phyto Teint Expert foundation. Maar bijna 100 Euro voor een flesje foundation, gaat dat niet wat te ver? Toch besloot ik de foundation na heel wat wikken en wegen te kopen want een mooie flawless huid is mij eerlijk gezegd veel waard. Is deze foundation nu echt zo goed en is die de 100 Euro waard, dat kun je vandaag lezen…

sisley4

Zoals altijd ga ik jullie eerst wat meer algemene informatie vertellen over het product. De Sisley Phyto Teint Expert foundation is verkrijgbaar in zes verschillende tinten. Deze kleuren zijn allemaal redelijk licht en voor de donkere huid is deze foundation (nog) niet verkrijgbaar.

De Phyto Teint Expert foundation egaliseert de huid op een natuurlijke manier, geeft een stralend effect, verbergt onzuiverheden en heeft een lange houdbaarheid (tot wel 12 uur lang). In deze foundation zitten ook verzorgende ingrediënten zoals; frangipanibloem, komkommer en ginkgo biloba. Deze bestanddelen zorgen o.a. er voor dat de huid gehydrateerd blijft en dat de huid wordt verbetert. Dit product bevat geen olie en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid.

sisley2

Ik kocht de meest lichte kleur, namelijk; 0+ Vanille. Toch is deze kleur niet heel licht, voor sommigen zal deze foundation nog te donker zijn. De foundation zit in een mat glazen flesje met een metalen dop, het geheel ziet er luxe uit maar dat mag ook wel voor bijna 100 Euro. In het flesje zit een hoeveelheid van 30 ml, dit is niet heel veel maar de foundation is gelukkig wel redelijk zuinig in gebruik. Het flesje heeft een pompflacon en zo kun je het product goed doseren en is daarnaast ook heel hygiënisch.

sisley6 sisley3

De Sisley Phyto Teint Expert foundation breng ik het liefst aan met mijn favoriete buffing brush, voor mijn hele gezicht heb ik ongeveer 2 kleine pompjes nodig. De foundation is redelijk vloeibaar en brengt daardoor prettig aan, zonder al te veel moeite kan ik het product gelijkmatig en zonder vlekken aanbrengen. Ik kan het product goed in mijn huid blenden en het geheel ziet er natuurlijk uit. De foundation heeft een lichte typische make-up geur, wat mij betreft niet storend.

Na het aanbrengen van de foundation ziet mijn huid er een stuk mooier en egaler uit. De foundation geeft een medium dekking en kleine vlekjes en pukkeltjes worden goed gecamoufleerd. Daarnaast geeft deze foundation een mooie gezonde glow, mijn droge huid ziet er direct een stukje gezonder uit. Sommige make-up producten laten mijn huid soms wat jeuken, gelukkig heb ik dat niet met de Sisley Phyto Teint Expert foundation. Hieronder zie je de foundation op mijn gezicht…

sisley8

Links zonder make-up (foto een tijdje terug genomen) en rechts alleen wat Sisley Phyto Teint Expert foundation op mijn gezicht.

sisley9

Op deze foto draag ik de Sisley Phyto Teint Expert foundation, inclusief de rest van mijn make-up.

Conclusie: Deze foundation van Sisley is duur en vind ik op zich het geld waard, toch denk ik ook dat je bij een high-end merk zoals Sisley vooral betaald voor het merk en niet zozeer voor het product zelf en dat is wel een beetje jammer. De foundation is goed, geeft zeker een mooi effect aan mijn huid en mijn gezicht straalt net wat meer dan anders. Waar ik vooral ook heel enthousiast over ben is de houdbaarheid. Na een hele dag zit de Sisley Phyto Teint Expert foundation nog net zo perfect als 8 uur daarvoor.

Ga ik de foundation nog een keertje kopen? Ik denk het niet, ik ben over deze foundation erg enthousiast zoals je hebt kunnen lezen maar ik vind het wel een heel duur product. Daarnaast ben ik stiekem ook wel heel erg tevreden over de Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster en deze is meer betaalbaar en is voor mijn huid eigenlijk net zo prima!

De Sisley Phyto Teint Expert foundation is o.a. te koop bij Douglas en kost €96,-

83 Comments on Sisley Phyto Teint Expert foundation

 1. Liset - Beautydagboek
  25 juni 2015 at 07:46 (7 jaar ago)

  Leuk dat je deze hebt geprobeerd! Zelf zou ik nooit zoveel geld betalen voor een foundation. Hoe goed hij ook is, haha. Het effect is zeker mooi, maar niet heel bijzonder :). Laatst heb ik even gekeken naar die van Guarlain die je noemt. Helaas is die maar in twee kleuren verkrijgbaar en zat ik net tussen de lichte en donkere versie in. Balen, want ik hoor er zeer goede verhalen over :).

 2. Caro ~ My Beautycase
  25 juni 2015 at 09:36 (7 jaar ago)

  Ik vind de foundation er echt prachtig uitzien op je huid! Hij geeft een mooi effect, maar ik zou het er echt niet voor over hebben om er zoveel voor te betalen. 🙂

 3. Fleur
  25 juni 2015 at 10:21 (7 jaar ago)

  Wat een geld voor een foundation, poeh. Het ziet er erg mooi uit maar ik zou maximaal de helft ervoor betalen. Ik kies vaak voor merken zoals Rimmel, Max Factor en Bourjois. High end merken kan mijn budget niet aan jammer genoeg 🙂

 4. Nicole
  25 juni 2015 at 11:40 (7 jaar ago)

  Ik vind het effect echt onwijs mooi, maar wat een prijskaartje zeg!

 5. Manon
  25 juni 2015 at 18:43 (7 jaar ago)

  Ik vind het een mooi effect geven op je huid !

 6. Shiralee
  25 juni 2015 at 22:15 (7 jaar ago)

  Wat een geld hé! Wel leuk om te weten dat het geen miskoop is geweest, maar toch, het is ook wat je zegt “meer het merk dan het product zelf”, ook fijn dat je daar eerlijk over bent. Hij ziet er trouwens wel errrrug mooi uit! Ik ben benieuwd of je hier ook een testertje op kan vragen mmmm.