Batiste Limited Editions droogshampoos

Heel eerlijk, ik heb de hype rondom droogshampoos nooit heel erg begrepen. Sowieso heb ik bijna nooit vet haar en mocht dit wel het geval zijn dan is het nodig tijd om onder de douche te springen. Toch begrijp ik ook dat er situaties voor kunnen komen, bijvoorbeeld als je een meerdaagse festival hebt, dat je niet kan/mag douchen, dat je in het ziekenhuis ligt etc., voor die speciale gelegenheden kan een droogschampoo inderdaad erg handig zijn. Ik ontving laatst drie verschillende droogshampoos van het merk Batiste en deze heb ik als “droogshampoonoob” uitgetest…

Dit zijn de drie Limited Editions droogshampoos van Batiste, van links naar rechts: Urban Edge, Go Wild, Pop Your Cherry. Het mag gezegd worden, de bussen zien er super tof uit! Deze droogshampoos geven niet alleen frisheid maar ook zorgen ze voor meer volume in het haar.

Met deze droogshampoo ga je voor een edgy look, een droogshampoo speciaal voor vrouwen die zich niet in een keurslijf laten dwingen en die dag en nacht een frisse haarkapsel willen behouden! De geur van ‘Edgy’ is zomers en bevat topnoten van appel, wilde bessen, druiven en middennoten van jasmijn, lelie en iris en de basisnoten van musk, kokos, sandelhout en ceder.

Met deze ‘Wild’ laat je het beest in je los, volgens Batiste. De geur van deze droogshampoo is vrouwelijk en uitdagend met topnoten van kokos, bloemige middennoten en sensuele basisnoten van musk, vanille en hout.

Met ‘Pop Your Cherry’ (beetje aparte naam ghehe) creëer je een retro look en het geeft veel volume a la Brigitte Bardot. De fles heeft een zoete look en past perfect bij iemand met een vintage stijl. De geur, hoe kan het ook anders, is de geur van zoete kersen.

Op de achterkant van de spuitbus zie je een beschrijving + tekening hoe je het beste de droogshampoo kunt gebruiken. Het is dus de bedoeling dat je de droogshampoo zoveel mogelijk bij de haarwortels spuit, vervolgens masseer je het in een daarna borstel je het haar door om een witte waas te voorkomen. Je haar krijgt meteen een opfrisbeurt binnen een minuut.

Uiteraard heb ik ook zelf even de droogshampoo gebruikt en ik moet zeggen, het is best wel handig. Ik was (of ben) de afgelopen dagen ziek en had daarom niet zo heel veel zin om uitgebreid te douchen. Mijn haar werd een beetje vettig en dit was natuurlijk dé uitgelezen kans om dit product te gaan testen. Ik gebruikte hiervoor ‘Pop Your Cherry’ omdat deze geur mij het meeste aansprak. Het is inderdaad heel simpel te gebruiken. Mijn haar voelde meteen wat frisser aan en ook kreeg ik iets meer volume bovenop. Toch wordt je haar wel een beetje stroef en dit vind ik eerlijk gezegd een beetje “vies” aanvoelen. Als je het haar goed uitkamt naderhand dan zie je er niets van, dat is wel een groot voordeel.

Conclusie: Droogshampoos kunnen inderdaad handig zijn in speciale gevallen, toch ben ik er niet heel enthousiast over. Ja, je haar wordt inderdaad wat opgefrist maar het stroeve laagje in mijn haar voelt nou ook niet bepaald schoon aan. Ik vermoed dat ik deze droogshampoos niet snel uit mijn kast zal trekken, in plaats daarvan was ik liever drie keer per week mijn haar met een gewone shampoo.

De Batiste Limited Editions droogshampoos zijn verkrijgbaar vanaf week 29 t/m 32 exclusief bij Kruidvat en kosten per stuk €4,57.

 

Dit vind je vast ook leuk...

20 Comments on Batiste Limited Editions droogshampoos

 1. Amy
  4 juli 2013 at 15:34 (7 jaar ago)

  Ik ben echt gek op droogshampoo, vooral om wat textuur en volume aan m’n haar te geven. Leuke flacons ook!

  Beantwoorden
 2. Iris
  4 juli 2013 at 15:37 (7 jaar ago)

  Ik vind ze toch erg handig, als ik door gebrek aan tijd eens mijn haar niet kan wassen! Ik ben dan ook dol op Batiste en deze nieuwe verpakkingen vind ik wel heel erg leuk1

  Beantwoorden
 3. Beautyjuf
  4 juli 2013 at 15:43 (7 jaar ago)

  Jammer dat je er niet heel enthousiast over bent. Ik vind droogshampoos zó ontzettend fijn! Met name die van Batiste. Dit merk staat bij mij op nummer 1 :-) Het enige nadeel vind ik de prijs, met name die voor donkere haren. Deze is namelijk een euro duurder dan de andere droogshampoos van Batiste.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   4 juli 2013 at 15:48 (7 jaar ago)

   Ik ben vooral niet heel enthousiast over droogshampoos op zich, deze is verder wel echt fijn in gebruik en doet zeker wat die moet doen :)

   Beantwoorden
 4. Annelore
  4 juli 2013 at 15:56 (7 jaar ago)

  Ik vind die Cherry er zo lief uitzien! Alleen daarom al zou ik ‘m willen :)

  Beantwoorden
 5. Kimberly
  4 juli 2013 at 15:56 (7 jaar ago)

  Hier ene grote fan van droogshampoo hoor ;-) Ideaal voor onderweg!

  Beantwoorden
 6. Isabel
  4 juli 2013 at 16:32 (7 jaar ago)

  Ik vind droogshampoo’s wel heel fijn, en de verpakkingen zijn inderdaad erg leuk.

  Beantwoorden
 7. Ashleey
  4 juli 2013 at 16:49 (7 jaar ago)

  Ik heb het niet zo op droogshampoo’s maar ik zou ze wel al kopen om de verpakkingen

  Beantwoorden
 8. Selena
  4 juli 2013 at 17:28 (7 jaar ago)

  Leuke verpakkingen en die droogshampoos lijken mij ook erg handig voor af en toe met bepaalde situaties!

  Beantwoorden
 9. Lies
  4 juli 2013 at 19:10 (7 jaar ago)

  Ik heb zelf weinig met droogshampoo´s. Ik voel me toch altijd schoner als ik gewoon mijn haar met shampoo gewassen heb. Toch is het ook zeker wel handig als je gewoon echt de kans niet hebt om je haren uitgebreid te wassen. De verschillende geuren en ook de bussen zelf vind ik wel erg leuk.

  Beantwoorden
 10. jana
  4 juli 2013 at 19:33 (7 jaar ago)

  Hmm..klinkt niet super fijn :) x

  Beantwoorden
 11. Kimberly
  4 juli 2013 at 19:50 (7 jaar ago)

  De flacons zijn echt geweldig!! Ik gebruik eigenlijk nooit droogshampoo :P

  Beantwoorden
 12. Marloes
  4 juli 2013 at 21:41 (7 jaar ago)

  Wat een leuke flacons zeg! Ik ben fan van Batiste droogshampoo!

  Beantwoorden
 13. Savannah
  5 juli 2013 at 14:37 (7 jaar ago)

  ik was toch liever mijn haar dan een keer extra, heb het nog nooit geprobeerd maar het trekt me niet aan..

  Beantwoorden
 14. Axelle
  6 juli 2013 at 09:04 (7 jaar ago)

  ik heb de volumetry droogshampoo van l’oreal , erg fijn ! :)

  Beantwoorden
 15. Robin
  6 juli 2013 at 16:25 (7 jaar ago)

  Leuke flacons!
  Ik ben juist dol op droogshampoo, deze ga ik zeker testen!

  Beantwoorden
 16. Noes
  12 juli 2013 at 21:46 (7 jaar ago)

  Ik vind batiste erg fijn, denk dat ik hem ga halen :)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *