20 weken zwanger!

20 weken zwanger!

Vandaag heb ik een mijlpaal in mijn zwangerschap behaald, ik ben precies op de helft van mijn zwangerschap. Deze week hebben we ook de 20-weken echo die ik best wel spannend vind. Tot nu toe lijkt in ieder geval alles goed te gaan, onze baby is lekker beweeglijk en mijn baarmoeder groeit goed, net als mijn buik trouwens. Inmiddels voel ik mijzelf ook wel iets beter, al gaat het nog met ups en downs. Gelukkig ben ik nu wel in een fase van mijn zwangerschap belandt dat ik er wat meer van kan genieten en heb ik gelukkig weer wat meer energie. Omdat ik tot nu toe eigenlijk weinig tot niets over mijn zwangerschap op mijn blog heb geschreven, leek het mij vandaag het juiste moment om jullie een update te geven!

Het begon allemaal met een positieve zwangerschapstest. Ik had al zo’n vermoeden, ik had namelijk last van pijnlijke borsten, was ontzettend moe (lees; uitgeput) en had wat last van mijn onderbuik. Na een aantal dagen werd het streepje op mijn testen steeds duidelijker en begon ik mij ook steeds beroerder te voelen, ik was overduidelijk zwanger!

De eerste 10 weken vond ik heel erg zwaar. Zo merkte ik dat ik meer last kreeg van mijn angstklachten, ik bedoel er gebeurt zo ontzettend veel in je lichaam waar je geen controle over hebt dat dit voor een controlefreak best lastig is. Daarnaast was ik ook continu heel misselijk en heb ik heel vaak boven de wc pot gehangen. Daarnaast was ik ook heel erg moe, ik kon mij nergens toe zetten en het liefste lag ik 24 uur per dag in mijn bed te slapen. Gelukkig kreeg ik in week 10 mijn energie weer wat meer terug en voelde ik mijzelf direct een stuk beter. Ook hadden we de termijnecho en deze was helemaal in orde, dat geeft uiteraard ook heel veel energie en ik voelde mij helemaal een verliefde puber. Verliefd op dat hele kleine wezentje van slechts 3,2 cm…

zwanger20

Inmiddels is het kindje ongeveer 22 centimeter en is niet alleen de baby gegroeid maar ook mijn buik heeft nu een mooie bolling. Mijn normale broeken kan ik niet meer aan en deze heb ik verruild voor zwangerschaps skinny’s van de H&M, die overigens heel goed bevallen. Nu in de tweede trimester voel ik mij stukken beter, lichamelijk gezien in ieder geval. Af en toe ben ik nog heel misselijk en moet ik overgeven maar dat neem ik maar voor lief. Wel merk ik dat mijn angstklachten wat toegenomen zijn en dit is wel heel lastig. Het vertrouwen in mijn lichaam is wat weg en dit zorgt helaas voor af en toe paniekaanvallen. Gelukkig krijg ik hierbij wel hulp en loop ik vanwege deze klachten bij de POP-poli (Psychiatrie, Obstetrie, Pediatrie) van het UMCG. Een team van specialisten zullen mij gaan begeleiden bij mijn zwangerschap en bevalling, met als grootste doel mij zo stressvrij mogelijk door deze periode heen te helpen.

De afgelopen weken zijn we ook al druk bezig geweest met de babykamer. Heel veel spulletjes zijn gekocht en een groot gedeelte van de babyuitzet is al in huis. Het kopen van alle babyspullen vind ik ontzettend leuk om te doen, inmiddels heb ik echt de meest schattige spulletjes verzameld. Als jullie het leuk vinden wil ik wel een shoplog opnemen?

Na ruim 500 woorden zijn jullie weer een beetje op de hoogte van mijn zwangerschap. En heel eerlijk, de zwangerschap valt mij zwaarder dan ik in eerste instantie had gedacht (vooral vanwege mijn verergerde angstklachten). Maar het feit dat ik aan het einde van de rit, als alles natuurlijk goed gaat, een lief klein kindje in mijn armen kan sluiten maakt alles direct goed. Ik kijk enorm uit naar onze kleine spruit en ik ben ontzettend dankbaar dat we in verwachting zijn en dat we halverwege maart papa en mama mogen worden, kan niet wachten!