Naar de basisschool

Vier jaar geleden toen Emre werd geboren dacht ik al wel eens aan het moment dat hij naar de basisschool zou gaan. Iets wat toen nog heeeel ver weg leek, maar nu binnen paar weken staat het te gebeuren. Ik vraag mij heel erg af waar de tijd is gebleven? Die vier jaren zijn voorbij gevlogen én ik vraag mijzelf ook af of ik wel genoeg genoten heb van alle momenten samen thuis?

Voor mij is naar de basisschool een hele nieuwe fase, een echt mijlpaal. Het is het moment dat je kind naar school gaat en dit waarschijnlijk heel wat jaren gaat doen. Je kind is vanaf dat moment doordeweeks overdag ineens niet meer thuis en de weekenden worden extra speciaal. Doordeweeks kun je niet meer spontaan met z’n allen erop uit gaan en je zit ineens vast aan schoolvakanties. Ik vind het heftig en best een grote verandering!

De afgelopen vier jaren waren ontzettend gezellig, soms wel wat druk maar wel een tijd waar ik onwijs van heb genoten. Emre is een heel gezellig kind en zijn aanwezigheid overdag ga ik zeker missen, het zal hier vast wel wat stiller in huis gaan worden. Gelukkig krijgt Emre een continu rooster en hij zal dus wel in de middag na twee uur weer lekker thuis zijn, er blijft genoeg tijd om nog gezellig samen door te brengen gelukkig.

De basisschooltijd is dus iets waar ik tegen op zie maar ik denk dat het uiteindelijk wel went en dat ik het waarschijnlijk wel ga waarderen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat ik wat meer één op één momenten ga hebben met Milas waar ik heel erg naar uitkijk. Ook ben ik er van overtuig dat het voor Emre heel goed gaat zijn, hij kan zich verder ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Ik kijk nu al uit naar alle verhalen en de knutselwerkjes waarmee hij thuiskomt. Maar waar ik vooral naar uitkijk is het moment dat de zoemer afgaat en hij naar buiten rent om met mij mee naar huis te gaan (of ik krijg zijn rugtas in mijn armen geduwd en kan ik weer alleen naar huis gaan omdat hij bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen).

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb ik een beetje mixed feelings over de basisschool. Ik zal over een tijdje weer een update plaatsen hoe ik er dan over denk. Ik ben heel benieuwd of jij ook een kindje hebt die naar de basisschool gaat en wat jouw gevoelens hierover waren, let me know!

2 Comments on Naar de basisschool

 1. Sariyah Rivera
  22 juli 2020 at 08:03 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Australian Single Mom living in Chicago, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 2. Kinslee Roberts
  25 juli 2020 at 04:30 (2 weken ago)

  I have some lines around my eyes and mouth that I really don’t like. I have tried everything at the drug store there is to try, so I needed to find something that is a bit stronger. LifeCell talks a good game, and I saw a reduction of the lines in my face. They are not gone completely because that will take more time, but in the meantime, they aren’t bothering me as much when I look in the mirror. It is quite expensive, but there is a refund policy if you do not find it works for you like it did for me.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *