Personal update #8

Personal update #8

Het werd weer eens tijd voor een persoonlijke update, de laatste is ook alweer ruim een half jaar geleden en intussen is er genoeg gebeurd! Over het algemeen gaat alles erg goed en gebeuren er voornamelijk fijne dingen en zit ik ontzettend goed in mijn vel. In deze blog zal ik wat meer vertellen over het afgelopen half jaar en neem ik jullie nog even mee naar wat mij de komende maanden allemaal nog te wachten staat. 

Helicobacter Pylori

Laat ik eerst maar even beginnen met iets minder leuks, dan kan ik daarna over op alleen maar positiviteit. De afgelopen maanden struggle ik wel een klein beetje met mijn gezondheid. Het begon met een enorme buikpijn dat helemaal doortrok naar mijn rug en ik had geen idee wat het was. Vooral in de nachten kreeg ik helse pijnen en sliep ik een aantal weken erg slecht. Het eerste vermoeden was een niersteen, echter was dit niet het geval. De pijn herkende ook niet echt, echter zou ik nog liever 3 keer bevallen bij wijze van spreken. Uiteindelijk gaf Google mij een antwoord en gelukkig werd dat later ook bevestigd door de huisarts. Helaas bleek ik een bacterie bij mij te dragen, namelijk de Helicobacter Pylori. Een bacterie die wel meer mensen in hun maag hebben zitten en vaak geen klachten geven. Maar ik hoorde helaas bij de groep die wel klachten krijgt. Zo kan deze bacterie een maagzweer veroorzaken en dat is precies wat er is gebeurd. Waarschijnlijk in mijn twaalfvingerige darm, gezien mijn klachten die voornamelijk in de nacht voor kwamen. Ik was opgelucht dat ik eindelijk wist wat er aan de hand was want daardoor kon ik ook behandeld worden. Ik kreeg een week lang een dubbele kuur antibiotica en een medicijn om mijn maag tot rust te brengen, en dat was een echte life safer! Inmiddels zijn mijn klachten bijna over maar moet ik binnenkort wel opnieuw getest worden of de antibiotica heeft gewerkt, laten we duimen!

Freelance werk en bloggen

In mijn laatste update schrijf ik onder andere over mijn plannen om meer te gaan illustreren, inmiddels ligt dit alweer een tijdje stil. Tekenen is nog steeds een grote hobby en doe ik erg graag, echter heb ik er niet altijd even veel tijd voor. Daarnaast kwam ik er ook achter dat het vrij lastig is om met tekenwerk inkomsten te generen. Daarom besloot ik mij meer te concentreren op het bloggen, is jullie mijn nieuwe webdesign ook opgevallen? Daarnaast gebruik ik nu mijn schrijfervaring ook om voor andere mensen teksten te schrijven. Ik ben nu sinds januari bezig en heb al een aantal freelance opdrachten mogen doen en dit is super goed bevallen. Daarnaast heb ik ook een vaste opdrachtgever waardoor ik elke maand een vast inkomen heb, dat is ontzettend fijn is! Ook doe ik nog regelmatig leuke samenwerkingen voor mijn blog maar de aantal opdrachten verschilt enorm per maand. Ik merk dat ik het freelance copywriter erg leuk vind en de afgelopen maanden heb ik een hoop geleerd op dit vlak. Het is ook werk dat ik super goed kan combineren met de rest van mijn dagelijks leven, ik kan goed mijn eigen tijden indelen en dat is handig wanneer je ook een gezin en paarden hebt die de nodige aandacht verdienen.

Mijn paardjes

De afgelopen maanden heb ik enorm genoten van mijn paardjes die lekker aan huis stonden. Dit is een enorme luxe en nog steeds kan ik het soms niet geloven. Inmiddels staan mijn beide paardjes lekker 24/7 op de wei, zo’n 300 meter verderop. Heerlijk voor hun, voor mij wel even wennen omdat het toch heel fijn is wanneer ze lekker bij mij thuis staan. Maar voor de paardjes is het super fijn dat ze alle ruimte hebben en lekker paard kunnen zijn. Ook ik heb het nu iets minder druk, want er hoeft niet gemest, geveegd, gesjouwd en gevoerd te worden en dat is stiekem best wel eventjes lekker. Ik verwacht dat ze rond eind augustus weer lekker naar huis komen en dat is ook zeker iets waar ik nu al naar uitkijk.

Ik heb Beau (mijn haflinger) nu bijna een jaar en wat zijn we samen gegroeid. Ik kocht Beau eind mei vorig jaar en ze was super braaf met rijden maar nog ontzettend groen. Inmiddels zijn we al een stuk verder en ben ik erg blij met hoe het nu gaat. Aanstaande zondag heb ik mijn eerste wedstrijd en dat vind ik best spannend, alhoewel het echt puur voor de fun is. Nog iedere dag ben ik zo blij met Beau en ik kijk enorm uit naar alle leuke dingen die we samen nog gaan doen. Zo staat er op mijn paardrijbucketlist nog een strandrit, wil ik weer een keertje het water met haar in én wil ik deze zomer gaan beginnen met springen.

Onze vakantie met familie

Vorige week was ik met een groot gedeelte van mijn familie een week op vakantie en ook Beau was van de partij. Het was een hele leuke vakantie en ik vond het erg fijn dat mijn kids op vakantie waren met beide opa’s en oma’s, toch wel heel bijzonder! We hebben deze vakantie het ontzettend gezellig gehad, erg lekker gegeten, veel gelachen, leuke dingen samen ondernomen en we zaten ook nog eens in een fantastisch huis! We zaten op vakantiepark Sandberghe en dit is een enorme aanrader wat mij betreft.

Toscane it is!

Het duurt nog wel eventjes, al moet ik zeggen dat ik de tijd ontzettend snel vind gaan. Want over iets meer dan twee maanden gaan we heerlijk met ons gezin op vakantie. In februari heb ik onze vakantie geboekt en ik moet zeggen dat ik het erg lastig vond. Veel was al volgeboekt en eigenlijk wilden we ook een keer iets anders dan het Gardameer. Eerst was het plan Zuid-Frankrijk maar zowel mijn man als ik waren eigenlijk gematigd enthousiast. Daarentegen worden we wel heel enthousiast van Italië, dus onze reis gaat ook dit jaar hier weer naar toe maar dit keer naar Toscane. We zitten op een onwijs leuke camping, niet heel groot maar er is genoeg leuks te beleven voor de kids en dat is het allerbelangrijkste. Ik kijk nu al enorm uit naar deze vakantie en kan bijna niet meer wachten.

De komende weken worden best rustig en hebben we niet heel veel op de planning staan, in ieder geval niet heel bijzondere dingen. De kinderen hebben de komende tijd redelijk wat vrije dagen en uiteraard gaan we dan ook wel leuke dingen met ze doen. Ook qua werk hoef ik mij zeker niet te vervelen en schrijf ik heel wat af. Wel wil ik mij nog meer gaan ontwikkelen op het gebied van copywriten en SEO en hoop ik nog wat meer stappen te kunnen zetten op dit gebied en zo mijn bedrijf te laten groeien.