Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

cat10

De Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base heb ik al een behoorlijke tijd in mijn stash. Toch kwam het er elke keer niet van om er een review over te schrijven en dat terwijl ik deze oogschaduw primer toch heel veel heb gebruikt en ik ben zelfs al bijna toe aan een nieuwe. Je kunt dus al raden dat ik erg tevreden ben over de Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice, maar waarom is die zo fijn?

Eerst even wat meer informatie over dit relatief nieuwe product van Catrice. Met dit product worden je oogleden optimaal voorbereid op de oogmake-up. De primer heeft een lichte textuur, heeft een naturel nude tint en is heel gemakkelijk en gelijkmatig aan te brengen dankzij de flock applicator. Naast dat deze eyeshadow base ervoor zorgt dat je oogschaduw langer blijft zitten, geeft deze primer ook meer kleurintensiteit aan je oogschaduw.

Voor mijn oogleden gebruik ik als basis meestal een MAC Paint Pot en tegenwoordig dus ook deze primer van Catrice. Maar heel eerlijk gezegd heb ik niet per se een basis nodig gezien mijn ietwat droge huid. Toch vind ik het altijd wel fijn om een primer vooraf aan te brengen, vooral omdat oogschaduw op die manier meer kleurintensiteit krijgt.

cat12

cat11

De Prime and Fine Eyeshadow Base zit in een handige huls van 5 ml en heeft een sponsapplicator, hiermee kun je heel gemakkelijk en snel het product aanbrengen. Ik vind de huls niet alleen handig maar qua looks vind ik het product er ook mooi strak uitzien.

Dit zijn de ingrediënten die in het product zitten:

ISODODECANE, TALC, CYCLOPENTSILOXANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, TRIHYDROXYSTEARIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), TRIETHYLHEXANOIN, SORBITAN SESQUIOLEATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYETHYLENE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

catrice101

De primer voelt romig en voelt prettig aan op mijn huid. De basis kun je makkelijk uitsmeren en eenmaal uitgesmeerd zie je het product eigenlijk niet meer. Je hebt maar heel weinig nodig en daarom is de primer zuinig in gebruik. Het product heeft verder geen geur en dat is wat mij betreft alleen maar positief. In dit product zitten wel redelijk wat siliconen en dit kan voor sommige mensen als nadelig worden gezien. Mijn huid reageert in ieder geval niet vervelend op siliconen.

catrice102

Op de afbeelding hierboven kun je goed zien dat de oogschaduw met basis een stuk intenser is qua kleur dan zonder de Prime and Fine Eyeshadow Base. Voordat ik de rechter foto maakte heb ik eerst even flink eroverheen gewreven en je ziet dat de kleur met basis ook nog eens een stuk beter blijft zitten. Dit geldt natuurlijk niet alleen op mijn arm, ook op mijn ogen merk ik zeker verschil. Als ik de Prime and Fine Eyeshadow Base gebruik merk ik dat mijn oogschaduw heel goed en netjes blijft zitten en dat de kleur van mijn oogschaduw een stuk intenser is.

Ik ben heel erg tevreden over de Prime and Fine Eyeshadow Base en vind dit product ook zeker niet slechter dan bijvoorbeeld een Paint Pot van MAC. De Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base kost slechts €3,59 en is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat.

92 Comments on Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

 1. Nicole
  11 mei 2015 at 09:32 (7 jaar ago)

  Hij ziet er erg chique uit! Ook een erg mooi verschil!

 2. Manon
  11 mei 2015 at 15:36 (7 jaar ago)

  Wat een goed verschil zeg!

 3. Amelie
  14 mei 2015 at 21:42 (7 jaar ago)

  Ik vind deze zelf heel erg fijn, ook omdat het mijn oogschaduw echt een stuk beter laat zitten!