Uitgebreide review: Bourjois Parisian Summer 2015

Uitgebreide review: Bourjois Parisian Summer 2015

bj02Nog ruim een maand en dan begint officieel de zomer en bij dit nieuwe seizoen horen uiteraard zomercollecties. Inmiddels heb ik al heel wat verschillende make-up collecties binnen gekregen voor de zomer en daar hoort de ‘Bourjois Parisian Summer’ ook bij. Bourjois komt deze zomer namelijk met nieuwe make-up producten waarmee je zonder al te veel moeite je huid kunt voorzien van een zongebruind kleurtje. Bij het zien van de producten werd ik eerst wat huiverig, vanwege de donkere kleuren, maar ik kan alvast verklappen ik aangenaam verrast ben door sommige producten…

Deze collectie bestaat in totaal uit vier verschillende producten, namelijk; Mat Illusion Bronzing Powder, BB Bronzing Cream 8-in-1, Sun Illusion foundation & Sunlight Elixir. De Bourjois Parisian Summer collectie vind ik er qua looks erg mooi uitzien, ik hou wel van de gouden verpakkingen met streepjes, het heeft wel iets sjieks!

bj03

In de zomer kan ik niet zonder een bronzer en vooral matte bronzers vind ik perfect voor het creëren van een zomerse gloed. De Mat Illusion van Bourjois is voor mij dus helemaal perfect!

Deze bronzer zorgt volgens Bourjois voor een ultramatte afwerking, verfijnt de poriën, maakt het huidoppervlak gladder en de huid matter. Deze bronzer is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk; 21 Hâlé clair (deze heb ik ontvangen) & 22 Hâlé foncé. 

bj04 bj05

Voordat ik ga schrijven over de pigmentatie, kwaliteit en houdbaarheid van dit product wil ik het eerst even hebben over de geur. De geur van deze bronzer is namelijk heerlijk(!), alsof Bourjois ‘de zomer’ in een potje heeft gestopt. Dit geldt overigens niet alleen voor de bronzer, alle producten uit de Parisian Summer collectie hebben deze zomerse geur en ik ben er gek op!

De bronzer heeft een matte finish en is erg goed gepigmenteerd (zie swatch hierboven), er komt erg veel kleur vanaf. Voor het aanbrengen moet je eerst even goed je kwast aftikken, omdat het anders al snel too much wordt. Dit product is allesbehalve poederig, de bronzer heeft een hele ‘vaste’ textuur en dat vind ik zeker een pluspunt. De bronzer werkt daardoor erg prettig en is ook nog eens zuinig in gebruik. Hieronder zie je de bronzer op mijn gezicht…

bronzer33

De Mat Illusion heeft mij aangenaam verrast, de bronzer heeft namelijk een goede pigmentatie, een fijne textuur, werkt erg prettig en heeft daarnaast ook nog eens een goede houdbaarheid. In de ochtend heb ik de bronzer aangebracht en aan het einde van de dag had ik nog steeds een zomers kleurtje.

Bourjois Mat Illusion Bronzing Powder (15 gram) €13,99

bj09

BB creams zijn nog steeds heel erg hot en Bourjois heeft speciaal voor deze zomer een ‘Bronzing variant’ uitgebracht. De BB Bronzing Cream 8-in-1 zorgt voor een bruin kleurtje zonder oneffenheden en bevat SPF 15.

Volgens Bourjois zorgt deze BB Cream o.a. voor een gebruinde tint, egaliseert, geeft glans aan je huid, zorgt voor 24 uur lang hydratie en geeft een verfrissend effect. Dat zijn nogal wat beloftes en het is uiteraard de vraag of Bourjois deze kan waarmaken…

bj010 bj011

De BB Bronzing Cream 8-in-1 is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, ik ontving de lichtste tint (01 Hâlé Dair Fair). Bij het zien van het product werd ik wat huiverig, deze kleur is namelijk een stuk donkerder dan mijn eigen huidskleur, ik zag mijzelf al veranderen in een wortel. Toch besloot ik het product te testen, ik moet natuurlijk wat voor een goede review over hebben…

Het product ruikt heerlijk en is qua dikte te vergelijken met een moisturizer. Eenmaal aangebracht is de BB Cream redelijk waterig en dit zorgt voor een hele natuurlijke dekking met een klein beetje glans. Als je op zoek bent naar een foundation/BB Cream met veel dekking dan kun je dit product beter laten liggen. Deze BB Cream is wat mij betreft perfect voor de zomer, als je toch een klein beetje dekking wilt maar zonder het ‘zware’ gevoel.

De BB Cream brengt op zich makkelijk aan maar je moet wel oppassen voor vlekken. Eenmaal aangebracht voel je de BB Cream totaal niet zitten op je huid, erg fijn! Hieronder draag ik de BB Bronzing Cream 8-in-1…

bronzer2

Zoals je kunt zien is de kleur ietsjes te donker voor mijn huid maar ik verwacht dat de tint perfect is voor de zomer, de kleur is helemaal niet oranje en ik ben gelukkig niet verandert in een wortel. Ik vind de kleur eigenlijk wel mooi, dit product geeft mijn huid een subtiele zomerse gloed. De dekking is dus wel redelijk minimaal, als je goed kijkt dan kun je mijn sproetjes zien zitten. Ik vind deze natuurlijke dekking erg mooi, vooral tijdens warme zomerse dagen. Ook de houdbaarheid (droge huid) is helemaal prima, zonder primer bleef deze BB Cream de gehele dag perfect zitten.

Bourjois BB Bronzing Cream 8-in-1 (30 ml) €13,49

bj012

Met de Sun Illusion Foundation van Bourjois kun je een zongebruind kleurtje faken. Met dit product hoef je dus niet hele dagen in de zon te zitten maar haal je het bruine kleurtje gewoon uit een potje. Deze foundation zorgt voor een gebruind effect en egaliseert de huid.

De Sun Illusion Foundation heeft een lichte en luchtige textuur, hierdoor wordt de foundation perfect opgenomen door de huid zonder dat je het product ziet zitten. Ook zorgt deze foundation dat de poriën worden verfijnd en oneffenheden worden vervaagd.

bj014

bj015

Ook dit product is in twee kleuren verkrijgbaar, ik ontving de lichtste kleur (71 Hâlé Clair Fair). Ook bij het zien van dit product vreesde ik voor een niet zo’n goede match met mijn huidskleur…

Deze Sun Illusion Foundation heeft een mousse textuur en is redelijk dik. Het product zorgt voor een matte finish en heeft een medium tot volledige dekking. Deze foundation brengt wat lastig aan, je moet echt uitkijken voor vlekken en vooral droge plekjes worden benadrukt doordat het product wat ophoopt. De foundation voelt zacht en fijn aan op mijn huid, je voelt ondanks de wat heftige dekking het product niet zitten.

bronzer3

Maar dan de kleur, deze is véél te oranje/bruin voor mijn huid. Het lijkt alsof ik een verkeerde kleur foundation draag. Daarom begrijp ik Bourjois ook niet helemaal, je wilt toch niet dat je ziet dat je een foundation draagt en al helemaal niet alsof het lijkt dat je een masker op hebt? Deze foundation is misschien heel fijn voor iemand met een ietwat getinte huid of als je gezicht witter is dan de rest van je lichaam, voor mij is de Sun Illusion Foundation in ieder geval geen succes. Na het schieten van de foto’s heb ik de foundation heel snel weer van mijn gezicht gepoetst.

Bourjois Sun Illusion Foundation (18 ml) €13,49

bj06

Ten slotte zit er nog één product in deze collectie, namelijk; Sunlight Elixir. Dit is een getinte droge lichaamsolie met een heerlijke geur. Dit product kun je op je huid spuiten en geeft een subtiele kleur met een paarlemoeren glans.

Dit product bevat een niet-vette formule en houdt de huid glad, egaal, zacht en soepel en beschermt ondertussen ook nog eens de huid dankzij het toegevoegde SPF 15. De Sunlight Elixir kan ook gebruikt worden voor het gezicht, pas dan wel goed op voor de ogen.

bj07 bj08

De Sunlight Elixir is een vloeibaar product en kun je op je huid sprayen. Het is wel belangrijk om het product goed uit te smeren anders ontstaan er lelijke “oranje” vlekken. Het uitsmeren gaat heel prettig, de Elixir voelt olieachtig aan en trekt razendsnel in mijn huid. Eenmaal ingetrokken voel je het product niet meer zitten, er blijft dus geen vettig/plakkerig laagje achter. Ook laat het product niet veel kleur achter, ik zie vooral een glitterende glans op mijn huid. Persoonlijk ben ik hier niet heel erg fan van glitters, toch zal ik dit product in de zomer vaak gaan gebruiken alleen al vanwege de fantastische geur!

Bourjois Sunlight Elixir (50 ml) €15,49

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik over het algemeen tevreden over de Bourjois Parisian Summer collectie, vooral over de bronzer en de BB Cream ben ik enthousiast. De summerlook Parisian Summer van Bourjois zal vanaf juli 2015 beschikbaar zijn bij Douglas, Etos, Ici Paris XL en zelfstandige parfumerieën en drogisterijen.