Nieuw: Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres

bj1

Regelmatig ontvang ik nieuwe producten van het Franse merk Bourjois en enkele weken geleden was het ook weer zover. Direct viel mijn oog op een nieuw product, namelijk: de Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres. Dit product is verkrijgbaar vanaf begin mei 2015 en is een ware volumebooster voor je wimpers. Uiteraard heb ik de Bourjois Lash Machine voor jullie getest en vandaag lees je hieronder mijn bevindingen…

Dit nieuwe product is volgens Bourjois een kameraadje voor elke mascara. Je wimpers worden automatisch 15% langer en daarnaast zorgt het voor veel volume. De Bourjois Lash Machine bestaat uit hele kleine vezeltjes en de bedoeling is dat je dit product aanbrengt tussen twee lagen mascara. Mocht je lenzen dragen, de Lash Machine is geschikt voor gevoelige ogen en/of voor draagsters van contactlenzen dus dat is geen probleem. Het product is makkelijk verwijderbaar (tegelijk met de mascara) en houdt tot wel 24 uur.

bj3

bj2

De Lash Machine lijkt qua verpakking heel erg op een mascara, zowel de huls als het borsteltje. De huls komt in een doosje en hierop vind je informatie, o.a. hoe je het product het beste kunt gebruiken. Qua looks doet dit product mij een klein beetje denken aan het merk Benefit, ik vind de verpakking er in ieder geval leuk uitzien!

bj6

Bourjois is trouwens niet het eerste merk die met zo’n soort product komt, Essence was ze namelijk al voor. Het merk Essence had een tijd geleden een potje met daarin vezeltjes die je voor je wimpers kon gebruiken. Inmiddels is dit product niet meer verkrijgbaar, schijnbaar was het niet echt een succes. Ook al heb ik dit product van Essence nooit gebruikt, ik denk dat qua aanbrengen de Lash Machine een stuk beter werkt vanwege het borsteltje.

Op de foto hierboven kun je heel goed de kleine vezeltjes zien. Deze vezeltjes zijn heel fijn en hebben een suikerspinachtig structuur. Deze vezeltjes breng je makkelijk aan tussen twee laagjes mascara. Je brengt dus eerst een klein laagje normale mascara aan, vervolgens ga je met het borsteltje over je wimpers (dit gaat heel makkelijk en snel) zodat de vezeltjes blijven plakken en daarna nog een laagje gewone mascara.

bj8

Uiteraard heb ik de Lash Machine meerdere malen gebruikt. Je wimpers krijgen inderdaad meer volume en lengte, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch ben ik niet een echt een fan van dit product omdat je al snel ‘spinnenpoten wimpers’ krijgt, en laat dat nou net niet mijn smaak zijn. Daarnaast voorkom je ook niet dat de vezeltjes in je mascara terecht komt, op zich is dit niet heel erg maar heel fijn is het ook niet.

bourjois1001

Hierboven zie je het verschil, links draag ik gewoon twee laagjes mascara en rechts heb ik de Lash Machine gebruikt. Zoals je ziet zijn mijn wimpers op de rechter foto behoorlijk aan elkaar vast geplakt en persoonlijk vind ik dat niet zo heel mooi.

bj4

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik over dit product niet laaiend enthousiast, puur omdat ik met dit product mijn wimpers ‘too much’ vind. Mocht je zelf wel graag houden van wimpers met veel volume en lengte, dan is dit product zeker een musthave voor jou.

De Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres is te koop vanaf mei 2015 bij Douglas, Etos, Ici Paris XL, zelfstandige parfumerieën en zelfstandige drogisterijen voor €14,99.

82 Comments on Nieuw: Bourjois Lash Machine Volume Boosting Fibres

 1. Amy
  30 maart 2015 at 09:39 (7 jaar ago)

  Ik vind het precies ook niet zo’n succes, helaas! Ik had gehoopt dat het wel beter zou zijn zoals inderdaad met dat Essence potje.

 2. Axelle
  30 maart 2015 at 10:33 (7 jaar ago)

  ik vind het er best mooi uitzien!

 3. Nicole
  30 maart 2015 at 11:47 (7 jaar ago)

  Ik vind het er niet verkeerd uitzien hoor! Al kan ik goed begrijpen dat aan elkaar geplakte wimpers niet echt fijn zijn.

 4. Kirsten
  30 maart 2015 at 13:09 (7 jaar ago)

  Ik vind het effect persoonlijk wel wat hebben maar het moet niet veel dikker worden, dit precies goed!

 5. Manon
  30 maart 2015 at 14:18 (7 jaar ago)

  Ziet er best goed uit, alleen ben niet super enthousiast

 6. Sara
  30 maart 2015 at 18:53 (7 jaar ago)

  In een andere review las ik precies dezelfde conclusie. Ik zou zelf ook absoluut niet happy worden van aan elkaar geplakte wimpers. Separatie is echt één van de belangrijkste dingen die een mascara wat mij betreft moet bieden!

 7. Lonneke
  30 maart 2015 at 20:24 (7 jaar ago)

  De verpakking heeft inderdaad veel weg van Benefit. Jammer dat deze mascara er voor zorgt dat de wimpers gaan plakken.