Mijn persoonlijke tips voor een weekendje weg!

Mijn persoonlijke tips voor een weekendje weg!

Regelmatig gaan mijn vriend en ik lekker even een weekendje ertussen uit. Dit doen we eigenlijk al vanaf het begin van onze relatie. Onze eerste weekendje weg was naar Den Haag, toen hadden wij nog maar een aantal maanden een relatie. Ik ben gek op weekendtrips en ik vind het altijd leuk om een nieuwe stad te ontdekken. Daarnaast ben ik ook heel erg fan van in een hotel slapen en de bijbehorende ontbijtjes. Vandaag wil ik jullie in dit artikel wat persoonlijke tips geven qua locaties voor een weekendje weg…

Al zou ik super graag eens het vliegtuig willen pakken om een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld Barcelona of Rome, met mijn vliegangst zit dat er voorlopig nog niet in. Gelukkig heb je ook dichter bij huis genoeg leuke bestemmingen die goed bereikbaar zijn met de auto of met het OV. Hieronder dus mijn persoonlijk top drie locaties…

denhaag

Den Haag

Ik vind Den Haag een hele leuke stad, ook een keer wat anders dan Amsterdam. Het grote voordeel van Den Haag vind ik dat je binnen een kwartier in Scheveningen bent en zo kun je tijdens een weekend weg genieten van strand en stad.

In Den Haag heb je veel leuke winkels, je vindt er de grote winkelketens maar in de zijstraatjes heb je ook de wat exclusievere winkeltjes. Straten zoals: De Denneweg & De Frederik Hendriklaan zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. En als je lekker wilt eten, aan de Grote Markt zitten veel verschillende kroegjes en eetcafe’s waar je heerlijk kunt eten. Er is in ieder geval genoeg keuze!

Ook hebben wij een tijdje geleden een bezoekje gebracht aan het binnenhof en de Tweede Kamer. Vooral dat laatste vond ik heel erg leuk, toch leuk om te zien waar alle debatten worden gehouden. En ben je de stad zat, pak dan de tram naar Scheveningen en in 15 minuten ben je aan het strand.

groningen

Groningen

Groningen is de plek waar ik zelf woon, je begrijpt, hier ga ik niet een weekendje in een hotel bivakkeren. Toch vind ik dat Groningen een plekje verdient in dit artikel, het is namelijk een hele jonge en veelzijdige stad.

Je vind er genoeg leuke winkels en vooral de Folkingestraat (uitgeroepen tot leukste winkelstraat van 2014), Oude Kijk in ’t Jatstraat en Zwanestraat zijn mijn favorieten. Je kunt in Groningen ook op heel veel plekken super lekker eten. Mijn persoonlijke tips zijn: Napoli, De Oude Brandweer, Pacific Australian Pub & Pappa Joe. En mocht je het winkelen zat zijn, ook dan kun je nog genoeg andere dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het Groninger Museum, beklim de Martinitoren voor een prachtig uitzicht of boek een lekkere massage bij Skins. Groningen is wat mij betreft dé perfecte stad voor een weekendje weg.

keulen

Keulen

Mijn vriend verraste mij in december voor een lang weekend naar Keulen. Vanaf Groningen is het ongeveer 4 uur rijden, prima te doen. Ik vind deze stad trouwens perfect om te bezoeken in de maand december, de stad is dan namelijk helemaal in kerstsfeer met een heleboel leuke kerstmarkten.

Maar mocht je in december niet kunnen dan valt er uiteraard ook nog genoeg te doen. Zo heb je leuke winkels aan de Hohe strasse en de Schildergasse. Ook hadden wij als tip gekregen om de ‘Belgisches Viertel Keulenis’ te bezoeken, dit is een wijk met verschillende boetiekjes en restaurantjes. Heel eerlijk gezegd vonden wij dit wat tegenvallen, wat mij betreft dus geen aanrader. Qua eten is Belgischer Hof, Joe Champs & Gaststaette Bei Oma Kleinmann een bezoekje waard.

Verder “moet” je uiteraard een bezoek brengen aan de Dom van Keulen, een hele indrukwekkende kerk zowel van binnen als van buiten. Ook zijn we met een Hop-On, Hop-Off Bus door Keulen gegaan. Dit vind ik een enorme aanrader, zo zie je in ongeveer 2 uur alle highlights van de stad. Ook ideaal te doen aan het einde van de dag als je benen vermoeid zijn van het vele lopen. Een tochtje met de Kölner Seilbahn, een kabelbaan, schijnt ook een echte aanrader te zijn. Deze kabelbaan is overigens alleen open van maart tot oktober. Daarnaast heb je ook twee leuke musea, het Chocolademuseum en Farina Haus, dat laatste is een parfum museum. Jep, Keulen heeft mij aangenaam verrast.

Vind jij het net zoals ik ook zo leuk om weekendjes weg te gaan? Het hoeft ook eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Zo kan je via Airbnb of couchsurfing goedkoop overnachten, maar zijn er ook bijvoorbeeld speciale kortingscodes voor Roompot Vakanties of Center Parcs .Op deze manier kan je toch lekker even weg voor een leuk prijsje!