De voordelen van ons nieuwe huis

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten hebben wij in september van dit jaar een huis gekocht. Na 7 jaar gehuurd te hebben vonden wij het tijd voor een volgende stap. Vooral ook omdat we het in ons oude huis niet heel erg meer naar onze zin hadden en daarnaast waren onze maandelijkse huurkosten erg hoog. Van het bedrag dat wij betaalden konden we ook gemakkelijk een hypotheek betalen. We wonen nu alweer ruim 3 maanden in ons nieuwe huis en het bevalt ontzettend goed, we voelen ons al heel erg thuis en ik zou absoluut niet meer terug willen. Daarom leek het mij wel een leuk idee om de voordelen van ons nieuwe huis op een rijtje te zetten…

Een mooie keuken en badkamer

In ons vorige huis hadden we een redelijk basic keuken en badkamer. Op zich prima maar toch droomde ik stiekem al heel erg lang van een kookeiland, in ieder geval een keuken met veel ruimte en een bad stond ook al heel lang op mijn verlanglijstje. Nu hebben we een hele mooie ruime keuken met een prachtige kookeiland waar ik met heel veel plezier sta te koken en te bakken. Ook ben ik heel blij met het hebben van een inductiekookplaat, ik vind vooral het schoonmaken hiervan erg fijn en snel. Ook mijn lang gekoesterde droom van een badkamer met bad is uitgekomen, je begrijpt ik lig regelmatig in bad te dobberen.

Onderhoudsvriendelijk verbouwd

We wonen in een jaren 30 huis en dat is zeker te zien aan de buitenkant en ook binnen zie je dit bijvoorbeeld terug aan de ramen en deuren. De vorige bewoners hebben de binnenkant wel helemaal opnieuw opgebouwd en zij hebben dit ontzettend onderhoudsvriendelijk gedaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld kunststof kozijnen waar we eigenlijk geen onderhoud aan hebben en zullen we nooit last gaan hebben van rottende kozijnen, heel fijn! Ook hebben we mooie raambekleding voor onze ramen aan de voorzijde die de vorige bewoners hebben achtergelaten, deze zijn zonder boren en schroeven gemonteerd waardoor de kunststof kozijnen ook goed blijven. Daarnaast hebben we vloerverwarming wat ook een hele prettige warmte geeft en daarnaast energiebesparend is wanneer je dit goed instelt. Ik ben ontzettend blij met bepaalde keuzes van de vorige bewoners en hier plukken wij nu zeker de vruchten van.

fotoshuis1

Veel ruimte binnen en buiten

Ons huis is veel ruimer dan ons vorige huis, vooral de benedenverdieping. We hebben een hele ruime woonkamer/keuken en onze kinderen hebben alle ruimte om te spelen, rennen en met de loopfiets rond de rijden. Ook versterkt het gevoel van ruimte doordat wij draai-kiepramen hebben. Dit lijkt misschien heel vanzelfsprekend maar in ons vorige huis hadden wij beneden geen enkele raam die open kon. We konden alleen de achterdeur openzetten wat niet per se heel handig is met kleine kinderen. Doordat we dit nu wel open kunnen zetten hebben we een wat minder benauwd gevoel en versterkt het gevoel van ruimte. En wanneer je denkt dat het moeilijk is om geschikte raambekleding te vinden voor draai en kiepramen, dat is gelukkig niet het geval. Er zijn ontzettend veel mooie, praktische en betaalbare opties tegenwoordig.

Hypotheek versus huur betalen

Ten slotte betalen we nu in plaats van huur een hypotheekbedrag. Sowieso zijn we qua bedrag naar beneden gegaan maar het betalen van een hypotheek voelt toch ook wel nét iets beter als huur betalen. Je betaald nu maandelijks een bedrag voor het huis wat van jezelf is en dit voelt meer als een investering voor in de toekomst. Daarnaast alles wat je in het huis stopt qua geld, bijvoorbeeld wanneer je gaat verbouwen, dat krijg je dat uiteindelijk terug. In een huurhuis ga je toch minder snel je eigen geld stoppen omdat je dit nooit terug gaat verdienen en dat is natuurlijk best jammer.

Dit zijn de grootste voordelen aan ons nieuwe huis en iedere dag ben ik heel blij en dankbaar dat ik hier mag wonen. Voor mij is dit huis namelijk echt een droomhuis en ik zie onszelf hier jaren met heel veel plezier wonen!

2 Comments on De voordelen van ons nieuwe huis

 1. Emery Mitchell
  22 juli 2020 at 12:43 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Portuguese Single Mom living in Columbus, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 2. Amiyah Allen
  6 augustus 2020 at 02:56 (3 dagen ago)

  I am 61 yrs. old. I have been using Lifecell All-in-One Anti-aging Treatment for about 4 years. I use it as my day cream. I have tried many very expensive face creams and Lifecell is still the best! Aside from its anti-aging benefits ¨C fewer wrinkles, firms & tones, evens out my skin tone ( I am prone to skin pigments), it is a great make-up base. It is also great for travel because it is All-in-One skincare. I am sure a lot more women have great reviews. Their customer is excellent via email & via phone. Thank you, LifeCell for great product & company.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *