Interieur DIY: Watercolor kussenhoes!

watercolor001

Vandaag heb ik voor jullie weer een simpel te maken interieur DIY die heel goed past bij het voorjaar. Ik laat in deze blogpost zien hoe je op een kussenhoes een watercolor print, wat nu heel hip is, kunt maken. Voor deze Do It Yourself heb je maar weinig producten nodig en het resultaat is hartstikke leuk, al zeg ik het zelf!

watercolor1

Je hebt nodig:

  1. Een spuitflesje, o.a. te koop bij de drogist maar misschien heb je ergens ook nog wel eentje liggen?
  2. Textielverf, ik gebruikte een setje van Hema. Dit is verf op waterbasis en is ook geschikt om te gebruiken op textiel.
  3. Een kussenhoes, belangrijk is dat deze gemaakt is van 100% linnen of katoen.

Voordat je gaat beginnen is het is ook handig om oude kleding aan te trekken en je tafel of vloer, waar je ook maar aan de slag gaat, met plastic te bedekken om vlekken te voorkomen.

watercolor2

Hoe werkt het?

  1. Je vult het flesje met ongeveer een eetlepel verf en hier doe je een klein beetje water bij. Hoe meer water je erbij doet, hoe lichter de kleur uiteindelijk wordt. Schud het flesje even goed en dan kun je aan de slag. Je spuit het verf op het hoesje, doe dit ongeveer met een afstand van zo’n 30 cm.
  2. Vervolgens spoel je het flesje even goed om en doe je de volgende kleur in het flesje. Even weer goed schudden en je kunt weer verder.
  3. Daarna herhaal je dit weer met een andere kleur verf. Ik koos ervoor om drie verschillende kleuren te gebruiken, uiteraard kun je net zoveel kleuren gebruiken als je zelf wilt.
  4. Dan nog de laatste stap, spoel het flesje schoon en doe er vervolgens water in. Spuit het kussenhoesje helemaal nat, hierdoor krijg je nog meer een watercolor effect.

watercolo002

Je kussenhoes is nu bijna klaar, nog even drogen en je hebt binnen een mum van tijd een origineel woonaccessoire voor in je huis…

Uiteraard kun je dezelfde techniek ook toepassen op andere textiel, bijvoorbeeld beddengoed, servetten, canvas doek, theedoeken etc. etc. Wat vind jij van woonaccessoires met een watercolor print, en wat vind je van deze DIY?