Is een veranda een goede investering?

Wil je deze zomer, of beter gezegd: het hele jaar door, kunnen genieten het uitzicht op jouw tuin? Dan kan een veranda uitkomst bieden, en al helemaal in combinatie met een glazen schuifwand. Hoewel een veranda geen goedkope investering is, is het waarschijnlijk wel één van de beste investeringen die je kunt doen. Tenminste, als je graag meer wooncomfort wilt. In dit artikel delen we de grootste voordelen van een veranda. Lees snel verder!

Wat kost een veranda nou eigenlijk?

Een veranda, goedkoop zijn ze niet. Er moet overigens wel onderscheid gemaakt worden tussen een op maat gemaakte veranda en een prefab uitvoering. Het soort veranda zal namelijk invloed hebben op de gemiddelde kosten. Dat geldt ook voor het bouwen van de veranda. Wil je de veranda zelf bouwen of laat je dit over aan een specialist? Natuurlijk staat het je vrij om zelf aan de slag te gaan, maar dan moet je natuurlijk geen twee linkerhanden hebben. Dat spreekt voor zich. Het is geen doe-het-zelf klus, maar een project waar echt vakkennis voor nodig is! Terugkomend op de gemiddelde kosten/investering. Een standaard veranda van 12 vierkante meter kost ongeveer €7.500. Heb je bijzondere wensen en wil je een veranda op maat, zoals bijvoorbeeld een glazen schuifwand veranda? Dan kan de totaalprijs, mede door de materialen, soorten glas en afwerking, al snel oplopen naar €20.000. Wat voor veranda je kiest, is natuurlijk afhankelijk van jouw voorkeuren en budget.

Kies voor kwaliteit

Nu we al dan niet noodgedwongen meer tijd thuis moeten doorbrengen door de gevolgen van het coronavirus, blijkt maar des te meer hoe belangrijk een fijne woonomgeving is. Door een veranda te laten plaatsen, krijg je er flink wat extra leefruimte bij. Hoe je deze leefruimte wilt inrichten is een persoonlijke keuze, maar er zijn genoeg mogelijkheden denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige zithoek met uitzicht op de tuin, een kantoorruimte of misschien wel uitbreiding van de keuken. Wel wordt aangeraden om de veranda goed te laten isoleren, zodat er geen condensvorming optreedt en de kans op schimmel en roestvorming voorkomen wordt.

Een veranda verdient zich goed terug

Een fijne bijkomstigheid van een veranda is dat het zich goed kan terugverdienen. Je kunt namelijk rekenen op een fikse waardestijging van je woning, als de veranda goed aangelegd, perfect geïsoleerd en goed onderhouden is. In de regel stelt men dat je de aanlegkosten van de veranda kunt optellen bij de waarde van je woning.