4 x blur cream (Benefit, L’Oreal, NYC & The Body Shop)

blur101

Een grote trend in ‘beautyland’ zijn de ‘blur creams’. Crèmes die je huid super glad maken, alsof je huid gephotoshopped is. Ik heb best grove poriën en fijne lijntjes rondom mijn ogen dus een créme die dat kan laten verdwijnen is meer dan welkom. Steeds meer merken komen met zogenaamde blur creams maar welke is nou de beste? Ik heb vier verschillende blur creams in mijn stash, namelijk van: NYC, L’Oreal, Benefit & The Body Shop en ik heb ze met elkaar vergeleken, welke komt het beste uit de test?

blur102

Ruim een jaar geleden schreef ik al een review over ‘Benefit the POREfessional‘. Dit product zit nog steeds in mijn stash en gebruik ik zo af en toe. Eerst even wat meer info over deze blur cream…

De POREfessional van Benefit is een primer die zorgt dat poriën, maar ook fijne lijntjes minimalisereren doordat het opgevuld wordt. Het product zorgt voor een gladde en zachte huid. De substantie is zijdeachtig, licht en kan zowel onder als over de make-up worden aangebracht. De formule is olievrij en helpt make-up langer en beter te laten zitten. Ook bevat POREfessional vitamine E-derivaat, dat bekend staat de huid te beschermen tegen vrije radicalen.

De ingrediënten:

CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ISONONYL ISONONANOATE, SILICA, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ISODODECANE, PHENOXYETHANOL, POLYMETHYL METHACRYLATE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), CYCLOHEXASILOXANE, TOCOPHERYL ACETATE, FRAGRANCE (PARFUM), MICA, IRON OXIDES (CI 77492), LIMONENE, IRON OXIDES (CI 77491), IRON OXIDES (CI 77499), TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, BHT. N° 04932

blur103

In dit product zitten best wat siliconen en dat voel je ook. De primer voelt heel zacht aan, is redelijk dik en smeert prettig uit op mijn huid. Ik gebruik dit product vóór het aanbrengen van mijn make-up, mijn foundation kan ik daarna ook erg makkelijk aanbrengen met mijn buffing brush. De primer voelt prettig aan op mijn huid, niet trekkerig, vettig of stroef, gewoon comfortabel. Hieronder zie je de voor en na foto’s…

blurbenefit4

Je ziet een duidelijk verschil! Links zijn mijn poriën en rode vlekjes best zichtbaar, rechts zie je dat mijn poriën en vlekjes een stuk minder opvallend zijn. Ik vind dit een erg prettige blur cream, het product smeert goed uit, mijn foundation blijft langer zitten op mijn huid én het werkt echt! Mocht je niet van siliconen houden, dan kun je dit product beter links laten liggen.

De ‘Benefit the POREfessional’ is o.a. verkrijgbaar bij Douglas en kost €33,- (22 ml).

blur104

Nog niet zo heel lang geleden plaatste ik een review over de ‘L’Oreal Nude Magique Blur Cream‘. Deze ‘blur cream’ is nog niet heel lang verkrijgbaar en is in twee tinten te koop. Even wat meer algemene info over deze cream…

Blur Cream, de nieuwe generatie hybride producten tussen make-up en skincare in, is het best bewaarde geheim van visagisten om grove poriën te vervagen! Het product heeft een lichtgewicht textuur dat alle imperfecties vervaagd en zorgt dat poriën onzichtbaar worden.

De ingrediënten:

DIMETHICONE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, SILICA (NANO), ISODODECANE, ALUMINUM, HYDROXIDE, DISODIUM, STEAROYL, GLUTAMATE, CI77491, CI77492, CI77499, IRON OXIDES, CI77891, TITANIUM DIOXIDE, F.ILB.163268/2

blur105

Ook dit product bevat redelijk wat siliconen, en dat voel je ook. Nogmaals daar moet je van houden, ik heb er geen problemen mee. Qua substantie en werking lijkt de ’L'Oreal Nude Magique Blur Cream heel erg op Benefit the POREfessionel. Ook deze primer voelt heel lekker zacht aan, is redelijk dik maar smeert heel fijn uit op mijn huid. Ook dit product gebruik ik voordat ik mijn foundation aanbreng. De Nude Magique voelt prettig aan op mijn huid, geen vet, trekkerig of stroef gevoel. Hieronder zie je voor en na foto’s…

blurloreal3

Ook hier zie je heel goed het verschil, ik ben onder de indruk! De blur cream smeert goed uit, voelt prettig aan en het effect is zeker zichtbaar. Ook mijn foundation blijft langer mooi op mijn huid in combinatie met deze cream.

De L’Oréal Nude Magique Blur Cream is te koop voor €14,99 (30 ml) en is verkrijgbaar bij de drogist.

blur106

Over de NYC Skin Smoothing Perfecting Primer heb ik nog geen review geschreven. Ook dit product is vrij nieuw en dus nog niet heel lang verkrijgbaar. Even wat algemene informatie over dit product…

Deze satijnzachte, luchtige primer draag je onder je favoriete foundation en transformeert je huid in een oogwenk van goed naar fantastisch! Je huid krijgt een elegante, gezonde en zijdezachte finish en voelt perfect glad en heerlijk luxe aan. Dit ultieme accessoire voor je huid is geschikt voor alle huidtypes.

De ingrediënten:

AQUA, WATER, EAU, CYCLOHEXASILOXANE, PARAFFINUM, LIQUIDUM, MINERAL OIL, HUILE MINERALE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, STEARICACID, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, MICA, ISOSTEARICACID, TRIETHANOLAMINE, CETYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, XANTHAN GUM, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYLPARABEN, TOCOPHERYL ACETATE, DISODIUM EDTA, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PARFUM, CI 7789

blur107

In dit product zit een stuk minder siliconen dan de voorgaande twee producten, dat is ook goed te merken want de crème voelt een stuk anders aan. De substantie is goed te vergelijken met een dagcrème. De cream is behoorlijk dun en smeert fijn uit op mijn huid. Ook voelt de Skin Smoothing Perfecting Primer prettig aan op mijn gezicht, geen plakkerig, stroef of vettig gevoel. Ook kan ik mijn foundation daarna goed aanbrengen. Hieronder voor en na foto’s…

Nycblur2

Zoals je kunt zien is het verschil niet heel groot, nog steeds zijn mijn poriën behoorlijk zichtbaar. Wat mij ook heel erg opviel is dat deze ‘blur cream’ heel glitterig is en mijn ervaring is dat hoe meer shimmer een product bevat, hoe meer lijntjes en poriën opvallen. Deze primer geeft wel een heel mooi effect aan mijn foundation, na gebruik heeft mijn huid een mooie glow. Als primer vind ik het een fijn product, ook omdat de Skin Smoothing Perfecting Primer zorgt dat mijn foundation lang mooi en goed blijft op mijn huid maar ik vind niet dat dit product mijn huid ‘blurred’ dus in dat opzicht vind ik het geen aanrader!

De Skin Smoothing Perfecting Primer van NYC is te koop voor €3,49 (30 ml) en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

blur108

Ook de The Body Shop All-in-One InstaBlur is een heel nieuw product en is nog maar kort verkrijgbaar. Eerst wat meer algemene info…

Met de All-in-One™ InstaBlur™ perfector met vijfvoudige werking ziet je huid er in no time perfect uit. Het egaliseert, matteert en zorgt ervoor dat make-up langer houdt. De unieke formule met een matterend bolletjespoeder egaliseert en hydrateert onder andere dankzij Vitamine E.

De ingrediënten:

ISODODECANE (SOLVENT), DIMETHICONE (SKIN CONDITIONING AGENT), VINYLDIMETHYL, TRIMETHYLSILOXYSILLICATE STEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER (ABSORBENT/BULKING AGENT), SILICA (ABSORBENT), DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER (VISCOSITY INCREASING AGENT),ISONONYL ISONONANOATE (EMOLLIENT/SKIN CONDITIONER), POLYETHYL METHACRYLATE (EMOLLIENT), SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL, ETHYLENE BRASSYLATE< TOCOPHERYL ACETATE, LAURETH-4

blur109

The Body Shop All-in-one InstaBlur is qua substantie en dikte heel erg te vergelijken met de   eerste twee blur creams. Ook deze primer zit redelijk vol met siliconen én dat voel je. Wederom heb ik hier geen moeite mee maar ik weet dat er meiden/vrouwen zijn die dit wat minder prettig vinden. Dit product gebruik ik voor het gebruik van mijn make-up en na mijn dagcrème. Ondanks de dikte smeert de cream goed uit, mijn foundation aanbrengen gaat wel ietsjes stroever. De primer voelt prettig aan op mijn huid, geen trekkerig, stroef of plakkerig gevoel. Hieronder de voor en na foto’s…

tbsblur1

Het verschil is weer heel duidelijk zichtbaar, op de rechter foto zijn mijn poriën maar ook rode vlekjes minder zichtbaar en mijn huid lijkt een stuk gladder. De primer brengt goed aan en ook mijn make-up blijft langer mooi zitten. Enige nadeel vind ik dat het aanbrengen van mijn foundation wat stroever gaar, toch is dit slechts een detail.

De All-in-one InstaBlur van The Body Shop is te koop voor €15,- (25ml).

Eindconclusie: Zowel de ‘blur cream’ van Benefit, L’Oreal en The Body Shop vind ik erg goed. Bij alle drie de creams zie ik een heel duidelijk verschil en mijn huid wordt echt gladder en lijntjes en poriën zijn een stuk minder zichtbaar. Qua prijs is de L’Oreal Nude Magique Blur Cream het meest voordelig en is daarom wat mij betreft de beste keus!

 

Dit vind je vast ook leuk...

17 Comments on 4 x blur cream (Benefit, L’Oreal, NYC & The Body Shop)

 1. Julie
  26 mei 2014 at 15:24 (6 jaar ago)

  Leuk om de vergelijking te zien! Ik heb die van Benefit ook maar ik denk er toch sterk over om die van L’Oreal aan te schaffen als die op is! :-)
  De helft van de prijs voor hetzelfde effect!

  Beantwoorden
 2. Amerens Jansma
  26 mei 2014 at 15:30 (6 jaar ago)

  Jammer dat er nog niet een budgetproof merk is die een goed product hiervan is! Die van L’Oreal vind ik nog best prijzig (ik heb hem zelf ook), maar ik heb het gevoel dat die heel snel leeg gaat en niet zo zuinig in gebruik is.
  Liefs,

  Beantwoorden
 3. katrien
  26 mei 2014 at 15:45 (6 jaar ago)

  Misschien is het ook goed om de resultaten van de producten eens naast elkaar te plaatsen: zo kunnen we goed zien welke het beste resultaat geeft (bij jou). De foto’s zijn echt heel duidelijk en goed trouwens! Ik gebruik een primer van catrice, in het potje. Volgens mij geeft dit hetzelfde effect als deze blur creams. Ben ik ook tevreden over.

  Beantwoorden
 4. Sarah
  26 mei 2014 at 15:52 (6 jaar ago)

  Fijne review! Ik was van plan die van Benefit te proberen, maar die van L’oreal lijkt ook ontzettend goed en is een stuk goedkoper. Ik denk dat ik die dus maar probeer :)

  Beantwoorden
 5. Manon
  26 mei 2014 at 16:46 (6 jaar ago)

  Wat een fijne review, ik vind die van benefit het er best euitzien

  Beantwoorden
 6. Ellen
  26 mei 2014 at 19:11 (6 jaar ago)

  Deze lijken me allemaal super fijn! Ik ga in de winkel eens opzoek gaan naar die van L’oreal!

  Beantwoorden
 7. Nikki
  26 mei 2014 at 19:52 (6 jaar ago)

  Wat een fijn artikel! Hier heb ik echt heel veel aan!

  Beantwoorden
 8. Kirsty
  26 mei 2014 at 20:21 (6 jaar ago)

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Ik zou echt willen dat mijn huid goed reageerde op siliconen als ik de voor en na foto’s zo zie; wat een verschil zeg!

  Beantwoorden
 9. Debbie
  26 mei 2014 at 20:26 (6 jaar ago)

  Mooie vergelijking, dank je. Ik heb lang getwijfeld over die van Benefit en die heb ik uiteindelijk niet gekocht vanwege de prijs. Heb bij de Kruidvat actie laatst de L’Oreal gekocht voor de helft van de prijs en die vind ik best fijn. Mooi om te lezen dat die niet onderdoet voor die van Benefit.

  Beantwoorden
 10. Amelie
  26 mei 2014 at 20:59 (6 jaar ago)

  Handige review! Wat zou het fijn zijn geweest als de NYC wat beter was, dat zou een hoop geld schelen!

  Beantwoorden
 11. Saffira
  26 mei 2014 at 21:48 (6 jaar ago)

  Leuk om al die blurproducten zo op een rijtje te zien! Denk alleen dat die van NYC ook niet echt de intentie heeft om te ‘blurren’, maar alleen om als primer te gebruiken te gebruiken.
  X Saffira

  Beantwoorden
 12. Natasja
  28 mei 2014 at 14:31 (6 jaar ago)

  Dit is een heel handig review! De L’Oréal Nude Magique Blur Cream ziet er veel belovend uit, en hij is niet eens zo heel duur. Ik ga zeker een kijkje nemen.

  Beantwoorden
 13. Ines
  5 juni 2014 at 23:50 (6 jaar ago)

  De L’oreal klinkt erg goed!

  Beantwoorden
 14. n
  29 november 2014 at 16:18 (5 jaar ago)

  Op den duur snij je jezelf met dit soort producten alleen maar meer in de vingers. Zodra je namelijk elke keer je poriën ‘opvult’ verstop je ze dus. Hierdoor kunnen je porien niet ademen en wordt door het vuil en de makeup je porie wand vergroot. Ze zullen dus alleen maar groter worden

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *