EOTD: Cool versus Warm

Mijn ooglooks voor overdag zijn vaak niet bijzonder spectaculair, ik hou van bruinige tinten. Dit staat natuurlijk, is makkelijk te combineren met je kleding en is lekker veilig. Toch is het ook wel eens leuk om wat meer kleur te gebruiken en ik hou ervan om een kleurdetail toe te voegen. Zo wordt de look niet te heftig en is die nog steeds geschikt voor overdag. Gisteren leefde ik mij weer uit met mijn make-up en hieronder zie je het resultaat…

Het leek mij wel leuk om voor deze look warme en koele kleuren te gebruiken. En omdat blauw goed samengaat met bruin leek het mij een goed idee om deze beide kleuren met elkaar te combineren. Een geslaagde look wat mij betreft en het blauwe lijntje zorgt er ook meteen voor dat mijn blauwe ogen net wat meer eruit springen…

coolvswarm7

coolvswarm

cool9

cool10

Hieronder zie je de producten die ik heb gebruikt voor deze look. Ik begon met het aanbrengen van een basis, dit deed ik met de NYX Jumbo Eyepencil in de kleur ‘Milk’. Vervolgens bracht ik wat lichtblauwe oogschaduw van Essence aan in de binnenste van mijn ooghoek, dit deed ik met de kleur ‘Jazzed Up’. Daarna zette ik een blauwe lijntje op mijn waterlijn en op mijn onderste van mijn wimperrand, dit deed ik met Gosh Velvet Touch eyeliner in de kleur ‘Ocean Mix’. Daarna bracht ik ‘Half Baked’ uit de Urban Decay Naked palette aan op mijn bewegende ooglid. Uit hetzelfde palette bracht ik de kleur ‘Dark Horse’ aan in mijn crease. Vervolgens ging ik met een blendingkwast de oogschaduw blenden. Daarna bracht ik wat losse glitter van MAC in de kleur ‘Reflects Gold’ aan op mijn bewegende ooglid. Om het helemaal af te maken zette ik met de MAC ‘Blacktrack’ een lijntje boven mijn bovenste wimperrand met een flinke ‘wing’. Uiteraard mocht een laagje mascara niet ontbreken en hiervoor gebruikte ik de ‘Bourjois 1 Seconde’ voor.

cool4

Hopelijk vonden jullie het een leuke ooglook en hebben jullie wat inspiratie gekregen. Uiteraard kun je de blauwe kleur ook prima vervangen door een andere koele kleur, zoals bijvoorbeeld groen of paars… 

 

Dit vind je vast ook leuk...

10 Comments on EOTD: Cool versus Warm

 1. Laura
  16 april 2014 at 05:54 (6 jaar ago)

  Wauw, echt een prachtige look! Ik ga dit onthouden om hem misschien ook wel eens te maken! :)

  Beantwoorden
 2. Mandy
  16 april 2014 at 11:50 (6 jaar ago)

  Mooie combinatie. Staat je erg goed.

  Beantwoorden
 3. Amelie
  16 april 2014 at 17:59 (6 jaar ago)

  Hele mooie look! Ik ga hem proberen na te maken!

  Beantwoorden
 4. Axelle
  16 april 2014 at 18:30 (6 jaar ago)

  echt heel leuk gedaan, staat je ook super!

  Beantwoorden
 5. Manon
  16 april 2014 at 19:52 (6 jaar ago)

  prachtige look heb je gemaakt

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *