Ontstress & Relax met mijn tips!

Ontstress & Relax met mijn tips!

Na misschien wel een drukke week is bijna het weekend aangebroken, voor veel mensen het moment om even weer bij te tanken. Misschien ga je wel lekker uit eten, of op stap maar misschien blijf je ook wel gewoon thuis. Want je hoeft er echt niet per se op uit te gaan om te relaxen, dit kan namelijk net zo goed (misschien zelfs wel beter) thuis. Maar hoe doe je dit precies? Vandaag deel ik mijn tips met jullie, gezien ik door de drukte van de afgelopen tijd heel goed weet dat even ontstressen en relaxen erg belangrijk is…

Schoon & opgeruimd huis

Misschien werkt deze tip niet meteen ontspannend, maar uiteindelijk wel. Als ik echt wil ontspannen, dan doe ik dit het liefste op de bank onder een dekentje. Maar dit werkt niet als ik om mij heen kijk en rommel zie, dan word ik juist onrustig. Daarom is mijn tip, en misschien geldt dit niet voor iedereen want wie weet trek jij je niks van rommel aan, ga eerst even opruimen. Neem hier gewoon even een half uurtje de tijd voor en ondertussen zet je een lekker muziekje aan zodat het net wat aangenamer wordt. Hieronder een selectie van mijn favo (schoonmaak) nummers van dit moment…

Even geen telefoon…

Zo, de ruimte waarin jij wilt chillen is nu heerlijk fris & fruitig en het ontspannen kan nu echt beginnen. En als ik echt eventjes wil ontstressen leg ik mijn telefoon een eindje van mij vandaan. Anders ben ik geneigd om continu al mijn social media in de gaten te houden. Ook zou je, als je geen belangrijke telefoontjes verwacht, je telefoon op stil kunnen zetten. Wat een rust!

Kijk iets leuks!

Natuurlijk kan ik mij voorstellen dat je geen zin hebt om de hele tijd voor je uit te gaan staren. Wat voor mij echt ontspannend werkt is een film, docu of serie kijken. Als ik iets kijk, dan kan ik echt even mijn hoofd leegmaken en dat is voor mij echt een manier om goed te ontstressen. De laatste tijd keek ik van alles en hieronder nog wat leuke film tips:

 • The Cider House Rules
 • Remember Sunday
 • Knocked Up
 • Cyberbully
 • Take me home
 • The place beyond the pines
 • Before midnight

Lees een boek!

Wat misschien nog wel meer ontspannend werkt is een lekker leesboek. Ik lees niet zo heel vaak, ik vind het wel erg leuk maar ik maak er nooit tijd voor vrij. Op vakantie lees ik wel altijd heel veel en de laatste paar jaar heb ik heel wat boeken uitgelezen. Ik schreef al een keertje een artikel over mijn favoriete boeken, die vind je hier… Ik ben dol op boeken van o.a. Simone van der Vlugt, Ester Vehoef en Saskia Noort.

Iets lekkers!

Eigenlijk mag een lekker hapje & drankje niet ontbreken, dit maakt je chillsessie compleet! Zet bijvoorbeeld een grote kan thee of drink een heerlijke warme choco met slagroom, dat laatste doe ik meestal. Iets te eten is ook lekker en je kunt natuurlijk gaan voor een bak popcorn of een zak chips maar je kunt natuurlijk ook zelf iets maken. Daarom hieronder wat simpele smakelijke “recep(tjes)” die ik zelf ook regelmatig maak…

Razendsnelle cupcakes met chocolade (12 stuks)

Benodigdheden:

 • 125 Zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram roomboter
 • 100 gram suiker
 • 20 gram vanille suiker (kleine zakjes van dr Oetker)
 • 2 eieren
 • Zak bruine M&M’s of chocolade vlokken
 • cupcake vormpjes 
Verwarm de oven eerst voor op 170 graden. Doe vervolgens het meel, boter, (vanille) suiker en eieren in een beslagkom en mix dit tot een luchtig beslag. Even een tipje tussendoor: de boter laat ik altijd even smelten in de magnetron of in een pannetje, zo gaat het beslag maken een stuk sneller. Wel laat ik de boter niet te heet worden en zorg ik ervoor dat de boter weer wat is afgekoeld voordat ik het gebruik omdat anders de eieren kunnen gaan stollen en dat is niet de bedoeling. Wanneer het beslag klaar is roer je de M&M’s of chocolade vlokken (zoveel als jezelf wilt) door het beslag. Vul daarna de cupcake vormpjes en plaats de cupcakes voor 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Daarna heb je overheerlijke cupcakes, heerlijk voor bij de thee!
Worstenbroodjes (5 stuks)
Benodigdheden:
 • Pakje (roomboter) bladerdeeg
 • Knakworstjes 10 stuks 
 • evt. sausjes, denk aan mosterd, ketchup, curry etc.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Haal vijf stuks bladerdeeg uit de verpakking en laat deze een tijdje ontdooien. Wanneer de bladerdeeg wat zachter is geworden kun je ze gaan vullen met de knakworstjes. Per broodje gebruik je twee worstjes en je kunt bladerdeeg heel makkelijk dichtvouwen. Daarna nog even 15 tot 20 minuten in de oven en je hebt heerlijke worstenbroodjes, smullen maar! Uiteraard zou je de worstjes ook kunnen vervangen voor andere vulling, bijvoorbeeld Nutella, appel, kaas, kroket etc. etc.
Brownie in een mok
Benodigdheden:
 • 2 eetlepels olie
 • 3 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels water
 • 2 eetlepels (echte) cacao
 • 2 eetlepels bloem
 • een snufje zout
 • en een grote mok
 • en een magnetron
Doe alle ingrediënten in de mok en roer het goed door totdat je een egale substantie hebt. Zet daarna de mok in de magnetron voor ongeveer 1,5 minuut op een niet al te hoge stand (750 watt). Is de brownie toch nog niet helemaal klaar, doe de brownie nog een aantal seconden in de magnetron totdat die wel gaar is. Een ideaal “recept” voor ovenloze mensen, en het is super lekker!
Super snelle cinnabon 
Benodigdheden:
 • Een blikje Danerolles
 • 1 eetlepel kaneel
 • 6 eetlepels (bruine)suiker
 • Klein beetje boter (roomboter, margarine etc.)
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Rol het deeg uit en maak de naadjes weer dicht zodat je een lange lap deeg krijgt. Smeer het deeg in met een laagje boter. Doe de suiker en kaneel in een kommetje en meng dit goed met elkaar. Vervolgens strooi je het suikermengsel over het deeg, verdeel het gelijkmatig. Rol daarna het deeg (in de breedte) op en snij met een scherpe mes het deeg in kleine stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Leg de cinnabons op een ingevette bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit zijn echt super heerlijke broodjes, mijn favoriet!

Hopelijk kun je met mijn tips er na het weekend weer lekker tegen aan, maar daar willen we nu nog even niet aan denken. Chillse & geniet van je weekend! x