De 8 leukste dingen aan wintersport!

Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik op wintersport, inmiddels is dit alweer mijn vierde keer. We zitten in het plaatsje Fiss, dit ligt in het Oostenrijkse deelstaatje tirol. En ook al ben ik nu vooral mee voor de gezelligheid en ga ik niet elke dag mee naar de piste, toch vind ik wintersport erg leuk en wel om de volgende redenen…

Het landschap

Zodra je in het zuiden van Duitsland bent begint het landschap te veranderen. De bergen worden steeds hoger en de vakantiekriebels beginnen bij mij steeds meer en meer te komen. Als ik aan bergen denk, dan denk ik aan vakantie. Ik kan uren naar buiten staren en het wordt nooit saai, oké misschien na een aantal uren. En lucky me, we hebben een appartement met een prachtig adembenemend uitzicht zodat ik er elke dag even van kan genieten!

Sneeuw

Jullie weten volgens mij allemaal wel dat ik dol ben op sneeuw, mijn geluk kan hier dus niet op! Op zaterdagochtend reden we Oostenrijk binnen en wat ik voornamelijk zag was de kleur ‘groen’, een beetje teleurstellend. Maar hoe dichter we bij Fiss kwamen, hoe meer sneeuw er lag. En ik mag zeker niet klagen want er ligt hier een behoorlijke laag en bijna elke nacht valt er wel wat bij…

Het weer

Af en toe valt er een laagje sneeuw, het is lekker fris buiten en de zon laat zich ook geregeld zien, ideaal dus. In de ochtend is het vaak wel erg bewolkt maar in de middag doet de zon altijd erg haar best. Ik heb nu al twee keer zonder jas aan buiten kunnen genieten van de zon, wat mij betreft het meest ideale wintersport weer.

Het verblijf 

Het is misschien niet helemaal mijn smaak, en ik zou mijn eigen huis nooit inrichten als een tiroler berghut, toch hoort een typische chalet met kitcherige inrichting bij wintersport. Denk aan veel hout, kitcherige prints, ouderwetse lampen en kanten vitrages. Zonder een typische Oostenrijkse chalet is mijn wintersport gewoon niet compleet, haha!

Lekker badderen 

Nog geen één keer is het voorgekomen dat ik tijdens wintersport een appartement trof zonder bad. En laat ik nou net heel erg van badderen houden, je kan dus al wel raden wat ik hier elke dag doe. Juist, lekker relaxen in bad! Eventjes helemaal niets, alhoewel, ik lees vaak wel een tijdschrift of een kijk een film omdat ik mij anders wel een beetje ga vervelen. Maar jeej voor een bad!

Spelletjes spelen

Als je denk dat wij iedere avond staan te hossen in een aprés ski bar, dan heb je het helemaal mis. In plaats daarvan spelen we liever spelletjes. Was Ligretto afgelopen vakantie een grote hit, nu spelen we massaal ‘Phase 10′. Ook staat een avondje ‘Weerwolven’ op de planning, ik ben erg benieuwd!

Het relaxen

Na een hele drukke periode is het echt heel fijn om weer even bij te tanken, eventjes helemaal niets te moeten. Ook al ben ik elke ochtend aan het werk, zelfs daar kan ik van genieten omdat ik wat minder druk voel. Ik heb de hele dag de tijd om te doen wat ik zelf wil en eindelijk kom ik er weer aan toe om lekker een boek te lezen, te tutten, filmpjes te kijken, spelletjes spelen, met Puck wandelen etc. etc. Klinkt als een prima vakantie, toch?

Het ontbijt

Stiekem hou ik helemaal niet van ontbijt, ik krijg ‘s ochtends vaak met moeite een hap door mijn keel. Hier is dat toch een beetje anders. Hier geniet ik juist van het ontbijt en zie ik het meer als een goed begin van de dag. Elke ochtend hebben we verse knapperige broodjes van de bakker en die kan ik zeker niet weerstaan! Misschien een idee om mijn goede ontbijt routine door te zetten thuis…

Zoals je hebt kunnen lezen geniet ik volop van mijn vakantie! Hopelijk kan ik volgend jaar ‘snowboarden’ toevoegen aan dit lijstje want dan hoop ik gewoon weer elke dag op de piste te staan, voor nu is dat net wat te pittig en ben ik voornamelijk mee om te relaxen en ik geniet hier volop van!

 

Dit vind je vast ook leuk...

6 Comments on De 8 leukste dingen aan wintersport!

 1. Amy
  12 februari 2014 at 11:44 (6 jaar ago)

  Veel plezier! Zelf heb ik helemaal niets met wintersport want ik probeer sneeuw en temperaturen onder 0 zoveel mogelijk te vermijden :P

  Beantwoorden
 2. Mandy
  12 februari 2014 at 11:59 (6 jaar ago)

  Lekker hoor! Genieten is altijd goed!

  Beantwoorden
 3. Robin
  12 februari 2014 at 16:35 (6 jaar ago)

  Ah, genieten! Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest en of het echt iets voor mij is weet ik niet.

  Beantwoorden
 4. Nynke-Boudien
  12 februari 2014 at 17:37 (6 jaar ago)

  Fiss is leuk! Daar ben ik afgelopen twee jaar ook geweest, maar dit jaar slaan we een keertje over. Wat mij betreft ben je nog één hoogtepunt vergeten: Kaiserschmarren. Om te smullen!

  Beantwoorden
 5. Simone
  12 februari 2014 at 19:22 (6 jaar ago)

  Mmm heerlijk! Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar nu ik dat zo lees bij jou en ook al bij Annemerel zou ik toch wel een keer heel graag willen!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *