Mijn favoriete recepten #2

Laatst schreef ik al in ‘een kijkje in mijn leven’ dat ik koken steeds leuker begin te vinden, ook al moet ik toegeven dat ik het opeten nog nét wat leuker vind! De laatste tijd koken mijn vriend en ik bijna altijd samen, dit scheelt tijd maar is ook nog eens veel gezelliger. We hebben de afgelopen weken veel verschillende en nieuwe recepten ontdekt en vandaag wil ik mijn favoriete recepten met jullie delen…

Ik ben dol, op pasta, je kunt me er bijna ‘s nachts wakker voor maken. Laatst kreeg ik een tip voor een hele lekkere pasta, namelijk ‘Pasta alla norma‘ met niet al te veel ingrediënten. Het gerecht maken kost wel wat tijd, je moet namelijk veel wachten tussendoor maar je staat niet urenlang in de keuken dus ondertussen kun je gewoon andere dingen doen. Deze pasta is vooral heel lekker door de ricotta en de gebakken aubergines. Ook niet onbelangrijk, het gerecht is heel makkelijk te maken, een kind kan de was doen!

Vroeger was ik helemaal gek op spaghetti bolognese uit een pakje. Tegenwoordig eten we nooit meer uit pakjes en maken we altijd zelf pastasaus met als basisingrediënt: gepelde tomaten uit blik. Omdat ik nog wel steeds heel gek ben op de smaak van bolognese gingen we op zoek naar een makkelijk en smakelijk recept, en die hebben we gevonden! Het kost even wat tijd maar dan heb je wel een hele lekkere smaakvolle saus. Omdat het een tijdrovend klusje is besloten wij meteen een grote pan te maken en een deel in te vriezen, wel zo slim. Nog even een tipje, wanneer we pastasaus maken doen we er altijd een (runder)bouillonblokje bij, dit geeft net wat meer smaak aan de saus.

Ik blijf nog eventjes in Italie, want het volgende recept is ook zeker het proeven waard. Ik heb het over ‘Gnocchigratin met spinazie‘. Gnocchi is een pasta wat gemaakt wordt van aardappelen. Wij kopen dit altijd bij AH en kun je vinden in het koelvak. Laatst stuitte ik op een video waarin men het zelf maakte en het zag er nog niet eens zo heel moeilijk uit, binnenkort maar eens een keertje uitproberen. De ‘Gnocchigratin’ is een heerlijk recept, kost niet veel tijd om te maken en het is weer eens wat anders dan een standaard pasta.

Van Italie naar Nederland, ik heb twee heerlijke andijvie stamppot recepten met een lekkere twist die ik echt met jullie moet delen. Ook al ben ik gek op echte Hollandse stamppotjes, wat variatie is ook wel eens leuk! Het eerste recept is voor een ‘mediterrane andijvie stampot‘ en hierin zit o.a. geraspte kaas en cherrytomaatjes. Dit serveer je met lekkere pittige runderworstjes.

Het tweede recept kwam ik tegen op ohmyfoodness.nl, wat ik trouwens een onwijs leuke foodblog vind (ik ben fan!). Het is een een recept voor ‘stampot Andijvie a la melle‘. Dit is een stampot die je na het stampen in de oven doet met bovenop een laagje creme fraiche, geraspte kaas en wat paneermeel. Ik verving de spekjes voor reepjes gerookte kip, ook heel lekker!

Ten slotte heb ik nog een “eigen” recept. Ik vind quiche altijd heel lekker en maak ik graag op zondag. Laatst bedacht ik zelf een recept. In deze quiche zit o.a. crème fraiche en gerookte kip in en is echt jummie, ook ideaal om te serveren tijdens een brunch. Hieronder even alle ingrediënten, wat heb je nodig?

 • 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg
 • 4 eieren
 • 250 ml creme fraiche 
 • 150 gram geraspte kaas
 • 1 rode paprika 
 • 1 prei
 • 150 gram gerookte kip
 • evt. paneermeel
Hoe maak je het? Verwarm de oven voor. Vet een bakblik in met wat boter en bedek deze met de plakjes bladerdeeg en prik hier vervolgens gaatjes in met een vork. Plaats het bakblik 10 minuten in de oven op 200 graden. Ondertussen kun je alvast de vulling maken, klop de eieren luchtig en voeg hier de creme fraiche en de geraspte kaas aan toe. Vervolgens snij je de gerookte kip, de prei en paprika in kleine stukjes en roer je dit door het eimengsel heen Wanneer de 10 minuten voorbij zijn haal je het blik uit de oven en strooi je eventueel wat paneermeel over het bladerdeeg bodem, dit neemt veel vocht op en zo blijft de quiche knapperig. Vervolgens giet je de mengsel in de vorm en bak je de quiche in 45 minuten op 200 graden in de oven gaar, eet smakelijk!
Dit waren ze weer, mijn favoriete recepten van de laatste tijd. Heb jij ook nog lekkere recepten voor mij, deel ze bij de comments…

 

Dit vind je vast ook leuk...

10 Comments on Mijn favoriete recepten #2

 1. Ashleey
  2 december 2013 at 05:38 (7 jaar ago)

  Wat een lekker recept! Ik houd ook zo erg van Pasta <3

  Beantwoorden
 2. Simone
  2 december 2013 at 11:50 (7 jaar ago)

  Ik heb al zoveel honger, haha! Heerlijke receptjes.

  Beantwoorden
 3. marloes
  3 december 2013 at 12:18 (7 jaar ago)

  hoe maak je van die ronde links die je bonven in je sidebar hebt staan?
  Ik vind je blog echt super leuk!
  xx

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *