Bourjois Smoky Intense Liner & Eyeshadow

Bourjois Smoky Intense Liner & Eyeshadow

Inmiddels kennen we vast allemaal wel de bekende oogschaduw trio’s van Bourjois. Speciaal voor de feestdagen komt het merk met de ‘Intense Smoky trio’ met een geïntegreerde eyeliner. De palettes zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten en hiermee springt Bourjois handig in op de gekleurde smokey eyes trend wat je de afgelopen tijd veel zag op de catwalk. Bourjois stelt me bijna nooit teleur en ik was dus erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van deze paletjes, lees snel verder…

Maar eerst nog even wat meer info:

Innovatieve formule voor een bijna duivelse, elegante en glamourachtige make-up, heeft Bourjois een compleet palette bedacht, bestaande uit twee kostbare oogschaduwtinten en een eyeliner crème. De oogschaduwen, van een gedekt satijnachtige en een lichter parelmoer, zijn speciaal ontwikkeld om geraffineerde en gedurfde smoky eyes te creëren. De eyeliner structureert de make-up en geeft een vleugje extra intensiteit aan je look. De oogschaduw blijft tot wel 8 uur lang houdbaar op de ogen.

De verpakking van de paletjes zien er wat mij betreft goed uit. Het doosje ziet er niet heel feestelijk of sjiek uit maar oogt ook zeker niet goedkoop en door de doorzichtige deksel zie je goed de inhoud. De palette gaat makkelijk open en dicht. Binnenin vind je een applicator met twee uiteinden, heel handig zo’n applicator maar ik geef toch de voorkeur aan mijn eigen kwasten.

Zo op het eerste gezicht lijken de oogschaduw tinten intens van kleur. Ik vind dat de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd en dat je de tinten mooi met elkaar kunt combineren. Tijdens het swatchen van de kleuren viel het mij op dat de pigmentatie per oogschaduw behoorlijk verschilt, dat zie je ook goed op de onderstaande foto’s (geswatched zonder oogschaduwbasis)…

Dit is ‘62 Violet constellé’ en bevat de volgende kleuren: 1 gris argenté oogschaduw, 1 gris indigo oogschaduw, 1 prune foncé liner. Over dit palette ben ik qua kleuren en pigmentatie niet heel erg onder de indruk. De eyeliner daarentegen ziet er wel heel goed uit en deze zou je eventueel ook goed als basis kunnen gebruiken.

Dit is ‘63 Paon élégant’en bevat de volgende kleuren: 1 bleu paon oogschaduw, 1 argentée oogschaduw, 1 paon intense liner. Ook bij dit palette vind ik de kleuren en pigmentatie wat tegenvallen, wederom ziet de eyeliner er wel goed uit.

Het laatste paletje, 61 Rosé twisté heeft de volgende kleuren: 1 bois de rose oogschaduw, 1 brun rosé oogschaduw, 1 brun rosé liner. In tegenstelling tot de andere oogschaduw trio’s zijn deze kleuren mooi intens en goed gepigmenteerd. Dit palette is ook meteen mijn favoriet, niet alleen vanwege de kwaliteit maar ook de kleuren vind ik erg mooi en is volgens mij een goede match bij blauwe ogen.

Over de eerste twee palettes, 62 Violet constellé en 63 Paon élégant, ben ik niet zo heel tevreden want ik vind de pigmentatie van de oogschaduw vrij teleurstellend. Wat mij opviel is dat de kleuren gelukkig wel op te bouwen zijn, zo kun je de kleuren intenser maken. Wanneer je de eyeliner als basis gebruikt (of een andere oogschaduwbasis), worden de kleuren mooier en voller en kun je er goede ooglooks mee creëren.

En niet onbelangrijk, de eyeliners uit de palettes vind ik erg mooi want ze zijn goed gepigmenteerd en creamy waardoor er makkelijk mee te werken valt.

Op de achterkant zie je een voorbeeld hoe je de oogschaduw & eyeliner het beste kunt gebruiken volgens Bourjois. Ik vind het eigenlijk altijd wat mooier om de donkere kleur te gebruiken in de crease in plaats van bij de aanzet van je wimpers. Toch zijn “echte” smokey eyes wel zo opgebouwd, dus ik begrijp de keuze van de uitleg wel. Hieronder zie je een look gemaakt met het ’61 Rosé twisté’ palette (deze look droeg ik gisteren ook in mijn MAC stash video)…

Tot slot, sommige kleuren zijn vrij poederig en het is dus slim om de oogschaduw aan te brengen met een stevige platte kwast want zo voorkom je fall-out. De kleuren zijn makkelijk aan te brengen en goed te blenden. Met een oogschaduwbasis blijft de oogschaduw keurig de hele dag op het oog, fijn!

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik niet laaiend enthousiast over deze paletjes. Ik vind het verschil van kwaliteit tussen de kleuren oogschaduw te groot, ik ben trouwens niet alleen maar negatief want ik vind de eyeliners wel erg mooi en ik vind ’61 Rosé twisté’ een prachtig paletje!

De Intense Smoky Eye palettes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij een selecte groep parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen en kost €13,49.