Mijn liefde voor ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’

Begin vorig jaar ontdekte ik de ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’. Ik las erg veel positieve verhalen over deze crème en vooral van mensen die net als ik, last hebben van een droge huid. Uiteraard maakte me dat nieuwsgierig. Voordat ik dit product ontdekte gebruikte ik veel verschillende soorten moisturizers, maar de meeste waren toch niet helemaal geschikt voor mijn huid. Mijn huid is wat dat betreft vrij lastig, het is gevoelig, ik krijg snel last van huidschilfers en toch heb ik af en toe ook een puistje. Ik moet dus een crème gebruiken die mijn droge huid voedt maar ook weer niet té, omdat ik anders last krijg van onzuiverheden. De ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’ is wat dat betreft echt perfect!

Over ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’ is al veel geschreven maar omdat ik het zo’n fijn product vind, kan ik het niet laten om dit ook te doen. Mijn eerste tube gebruikte ik zo’n acht maanden lang, toen was die op. Omdat ik redelijk wat huidverzorgingsproducten in huis had (o.a. voor mijn blog) besloot ik deze te gaan gebruiken, anders is het ook zonde toch? Op zich waren de meeste van deze producten fijn, maar toch niet zo fijn als de ‘Lait-Crème Concentré’ en dat merkte ik pas echt afgelopen weekend toen ik het product weer opnieuw kocht. Ik voelde meteen een heel groot verschil. Mijn huid voelde meteen heel zacht en gevoed aan, maar ook mijn make-up zat plotseling veel mooier op mijn gezicht, alsof mijn foundation meer samen smelt met mijn huid. Wat heb ik dit product gemist!

De crème is vrij dun, voelt zacht en luchtig aan en ruikt heel prettig, ook al is dat laatste natuurlijk persoonlijk. Doordat de crème dun is smeert die lekker uit en trekt die snel in mijn huid, ik kan altijd snel met de rest van mijn make-up verder.

Dit is trouwens wat Embryolisse zelf zegt over het product:

Een fantastisch verzorgend product. Een waar beautygeheim. Al decennialang bekend en favoriet bij dermatologen en visagisten. Een samenstelling van natuurlijke ingrediënten met bewezen goede eigenschappen, rijk aan vetzuren en vitamines. Deze ingrediënten leveren alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie voor het evenwicht van de huid en herstellen de hydrolipidelaag (het natuurlijke afweermechanisme dat beschermt tegen schadelijke invloeden waaraan de huid wordt blootgesteld). Zij versnellen tevens de celvernieuwing. De huid is gehydrateerd*, gevoed en gerepareerd en voelt weer soepel, glad en elastisch aan. Tekenen van droogheid en irritatie verdwijnen en de huid wordt rustig. De romige textuur van de crème laat een dun, satijnzacht laagje achter, zelfs op de droge huid.

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar de ingrediënten:
AQUA. PARAFFINUM LIQUIDUM. STEARIC ACID. GLYCERYL STEARATE. TRIETHANOLAMINE. CERA ALBA. CETYL PALMITATE. BUTYROSPERMUM PARKII. STEARETH-10. POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS. 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL. TROPOLONE. PARFUM.

Voor mij werkt de ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’ als een tierelier en ik vind dit product zeker een aanrader voor meiden met een droge huid. Dit product is trouwens geschikt voor elke huidtype. Ik gebruik de Lait-Crème voordat ik mijn make-up aanbreng en ook in de avond voor het slapen gaan. Dit product is trouwens heel veelzijdig, zo kun je er je make-up mee verwijderen, je huid ermee te reinigen, gebruiken als een repair-mask, als aftershave crème of zelfs als babylotion.

Ik kan eigenlijk alleen maar positief zijn over dit product, vandaar ook de titel van dit artikel. In een tube zit 75 ml en kost €18,50. Dit product is o.a. verkrijgbaar bij de online shop van Embryolisse.

237 Comments on Mijn liefde voor ‘Embryolisse Lait-Crème Concentré’

 1. Martina
  13 mei 2013 at 14:31 (10 jaar ago)

  Klint goed! Heb dit merk nog nooit geprobeerd!

 2. Kirsten
  13 mei 2013 at 14:41 (10 jaar ago)

  Het lijkt me erg fijn. Al heb ik het zelf nog nooit geprobeert.

 3. femketje
  13 mei 2013 at 15:20 (10 jaar ago)

  deze lijkt mij ook wel erg fijn 😀

 4. Ashleey
  13 mei 2013 at 15:50 (10 jaar ago)

  Ik heb het nog nooit geprobeerd maar t klinkt fijn!

 5. Amy
  13 mei 2013 at 16:21 (10 jaar ago)

  Jouw huid klinkt echt net hetzelfde als die van mij. Ik heb veel hydratatie nodig maar ik krijg snel puistjes van te vette crèmes. Deze moet ik toch zeker eens proberen dan, als laatste redmiddel, haha! 😀

 6. Lies
  13 mei 2013 at 17:19 (10 jaar ago)

  Lijkt mij wel een hele fijne crème. Zelf is mijn huid heel gevoelig en ook erg snel droog en schilferig. Ik ga zeker eens een kijkje nemen op de site van Embryolisse.

 7. Axelle
  13 mei 2013 at 18:06 (10 jaar ago)

  klinkt heel erg fijn!

 8. Ingeborg
  13 mei 2013 at 18:10 (10 jaar ago)

  Wow het klinkt echt heel erg goed!

 9. Charile
  13 mei 2013 at 18:18 (10 jaar ago)

  Klinkt super!

 10. Suzanne
  13 mei 2013 at 18:40 (10 jaar ago)

  Ik heb nog staan twijfelen toen ik er laatst bij stond, ik heb ze laten liggen, maar ‘had ik ze nou toch maar meegenomen’! ): Dan maar online bestellen!

 11. Kimberly
  13 mei 2013 at 19:13 (10 jaar ago)

  Ik heb een hele droge huid, dus deze kan voor mij wel lekker zijn! Binnenkort eventjes naar kijken op internet 🙂

 12. Marjolein
  13 mei 2013 at 21:01 (10 jaar ago)

  Ik ben nog steeds heel erg benieuwd hiernaar, hij lijkt me heel fijn!

 13. kikilovezayn
  14 mei 2013 at 18:42 (10 jaar ago)

  Klinkt goed

 14. Mieke
  15 mei 2013 at 01:35 (10 jaar ago)

  Fijn product he? Ik ben met de tweede tube bezig, en ook de fluide vond ik erg prettig!