Bourjois Summer Essentials Kit + zomerse look!

Bourjois Summer Essentials Kit + zomerse look!

Voor deze zomer heeft Bourjois wel iets heel leuks bedacht, namelijk beautyproducten in mini formaat zodat je ze overal makkelijk mee naar toe kunt nemen. Ook erg handig als je bijvoorbeeld nog op vakantie gaat, maar ook heel geschikt voor mee in je tas. Bourjois heeft drie verschillende mini producten uitgebracht, en wel de volgende: Volume Glamour Max Holidays mascara, Contour Clubbing warerproof oogpotlood en Yeux Fabuleux oogreiniger. Natuurlijk heb ik de producten getest en ik maakte met behulp van de producten een mooie zomerse make-up look…

Dit zijn ze dan, de drie mini producten waar het om gaat. De verpakkingen zien er in ieder geval lekker zomers uit, doet me een beetje denken aan de zee. De ‘Summer Essentials Kit’ bevat producten die allemaal gebruikt kunnen worden voor de ogen zodat je in een handomdraai een zomerse oogopslag kunt creëren. Waar ook goed over nagedacht is, de mascara en het oogpotlood zijn waterproof waardoor je gerust een duik in het zwembad kunt nemen. De make-up reiniger kan zowel gewone oogmake-up verwijderen als waterproof, handig!

Het oogpotlood is naar mijn idee niet veel kleiner dan “normaal”, ook wel logisch want een potlood neemt nou eenmaal niet zoveel ruimte in beslag. Dit potlood is in meerdere kleuren verkrijgbaar, ik heb de kleur ’50 Loving Green’ een mooie groene kleur die ook wel een beetje neigt naar turkoois. Omdat het potlood waterproof is, vlekt die niet snel.

Het potlood is vrij zacht en brengt prettig aan. Doordat die vrij ‘creamy’ is kunt je het potlood makkelijk ‘smudgen’ en kun je er ook gerust een smokey ooglook mee maken. Als je de swatches hieronder bekijkt zie je dat de pigmentatie erg goed is en ook zie je hele kleine glittertjes, mooi!

Over dit product ben ik in ieder geval al heel erg enthousiast, het potlood heeft namelijk een prachtige kleur, de pigmentatie is top en ik heb de hele dag plezier van het potlood omdat die niet uitloopt.

Contour Clubbing Waterproof oogpotlood €7,49

De ‘Volume Glamour Max Holidays’ is een kleine mascara, bevat 6 ml, en past in principe in elk make-uptasje. De mascara is verkrijgbaar in vier tinten en ik heb de kleur ’54 Green Lagoon’. Ik vind de kleur niet per se heel groen, eerijk gezegd vind ik de kleur toch iets meer neigen naar blauw. Trouwens wel heel leuk dat ook Bourjois gekleurde mascara heeft uitgebracht, gezien dit een hele grote beauty trend is.

De huls is behoorlijk klein, daarentegen het borsteltje niet want deze heeft een heel normaal formaat. Het borsteltje bestaat uit “echte” haartjes en ik vind dit altijd wel heel prettig. Het borsteltje is vrij dik en rond en zoals je kunt zien heeft die ook heel veel haartjes waardoor je ook heel makkelijk al je wimperhaartjes meepakt.

De mascara geeft geen ‘wauw’ effect en door de groene (of eigenlijk blauwe kleur) vallen mijn wimpers ook niet heel erg op. Persoonlijk vind ik dit niet zo mooi, het lijkt namelijk vanaf een afstand alsof je geen mascara op hebt. Was deze mascara zwart geweest, dan was ik er zeker weten wel tevreden over. De mascara separeert namelijk mooi mijn wimpers, geeft iets meer volume, is ook niet heel klonterig en is ook nog eens waterproof, zeker niet slecht dus!

Met de mascara op zich is weinig mis, het is alleen niet echt mijn kleur. Voor de rest is het best een fijne mascara die niet zorgt voor een ‘wauw’ effect (die bestaat volgens mij ook niet) maar die ook zeker weten niet slecht is.

Volume Glamour Max Holidays mascara €7,99

Hierboven zie je foto’s van de look die ik maakte met o.a. de mascara en het oogpotlood. Ik ging voor een kleurrijke, zomerse look en volgens mij is dit ook wel gelukt. Natuurlijk moest ik aan het einde van de dag deze look er weer af halen en dat deed ik uiteraard met de ‘Yeux Fabuleux oogreiniger’.

Deze oogreiniger zit in een kleine verpakking, namelijk 50 ml, en mag dus ook mee in je handbagage tijdens een vlucht. De reiniger bestaat uit een zachte en efficiënte twee-fasen formule en kan dus gebruikt worden voor normale make-up en verwijdert ook moeiteloos waterproof make-up. Ook is deze remover niet olieachtig en dat klinkt goed want persoonlijk heb ik daar een behoorlijke hekel aan.

Ook over dit product ben ik heel erg blij verrast, gezien die inderdaad niet mega vettig is en daarom ook niet een irritant laagje achterlaat op mijn ogen (waardoor je een halfuur lang wazig ziet) en met paar keer vegen zonder al te veel moeite is je make-up verwijdert. Enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat het gaatje van mij iets kleiner had mogen zijn, zodat je iets makkelijker kunt doseren.

Yeux Fabuleux oogreiniger €2,49

Wat vind jij van deze Bourjois mini producten? Koop jij altijd speciaal voor je vakantie kleinere beautyproducten of neem je gewoon full size producten mee?