MAC Paint Pot ‘Painterly’

MAC Paint Pot ‘Painterly’

Eén van mijn allereerste MAC producten was een Paint Pot in de kleur ‘Constructivist’ en daarna kocht ik ook nog ‘Bare Study’. Ongeveer twee weken geleden bestelde ik ook nog de kleur ‘Painterly’, ik gebruik mijn Paint Pots voornamelijk als oogschaduwbasis en ik was op zoek naar eentje zonder al te veel glans en in een neutrale kleur. Wat mij betreft voldoet ‘Painterly’ hier uitstekend aan!

Paint Pots zitten in een potje van glas met een zwarte deksel, ziet er mooi sjiek uit! In een potje zit 5 gram en dit lijkt in eerste instantie weinig maar je kunt er ontzettend lang mee doen. Het enige nadeel is wel dat ik merk dat het product op een gegeven moment wat droger wordt en daardoor iets minder bruikbaar is.

De Paint Pots kun je voor verschillende dingen gebruiken, het is dus echt een multifunctioneel product. Je kunt het product aanbrengen als creamy oogschaduw, je kunt het eventueel gebruiken voor bijvoorbeeld wat glans op je jukbeenderen en ze zijn prima als basis voor onder je oogschaduw. Mijn Paint Pots gebruik ik dus voornamelijk als basis en dit bevalt super goed!

De kleur ‘Painterly’ is een mooie neutrale matte kleur die redelijk in de buurt komt van mijn huidskleur. Paint Pots zijn vrij creamy tijdens het aanbrengen maar eenmaal aangebracht wordt de structuur ietsjes stroever. Ondanks dat kun je de oogschaduw wel heel makkelijk blijven blenden. Oogschaduw wordt met een Paint Pot als basis een stuk intenser van kleur en ik merk ook dat mij oogschaduw een stuk langer en beter blijft zitten. Ik heb een redelijk droge huid, zo ook mijn oogleden en ik denk dat daarom een Paint Pont goed blijft zitten gedurende de dag. Toch heb ik ook gelezen bij meiden met een wat vettere huid dat de oogschaduw alsnog een klein beetje gaat ‘creasen’, hou hier dus rekening mee!

Hieronder heb ik twee keer dezelfde oogschaduw kleur aangebracht op mijn arm, de linker mét Paint Pot en de andere zonder basis. Zoals je kunt zien zie je verschil in kleurintensiteit…

Hieronder heb ik flink met mijn wijsvinger over de twee kleuren gewreven en zoals je ziet is de oogschaduw zonder basis flink vervaagd terwijl de andere kleur er nog bijna net zo goed op zit! Met een Paint Pot als basis blijft je oogschaduw echt ontzettend long lasting, heel fijn.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik heel enthousiast over mijn nieuwe Paint Pot en sinds twee weken hoort ‘Painterly’ bij mijn dagelijkse make-up routine. MAC Paint Pots zijn o.a. te koop bij Douglas, de Bijenkorf, MAC Pro Store en online shop en kosten €19,- per stuk.