Maybelline The Colossal Go Extreme Mascara

Maybelline The Colossal Go Extreme Mascara

may1

Sinds begin juni ligt er een nieuwe mascara van Maybelline in de winkels, namelijk ‘The Colossal Go Extreme Mascara’. Ik lees altijd veel positieve berichten over Maybelline mascara’s, je begrijpt, ik ben dus ook erg benieuwd naar dit nieuwe product. Deze mascara is overigens de opvolger van de bekende ‘Volum’Express The Colossal’ (de nummer 1 mascara van Nederland) en dat maakt mij nog nieuwsgieriger…

De magie van deze mascara zit in het aanbrengsysteem. De mascara heeft een uniek gegolfd steeltje met een dubbele reservoir waardoor er twee keer zoveel formule op het borsteltje terechtkomt. Het borsteltje heeft extra lange haartjes en heeft de vorm van een schroef. Door deze unieke vorm wordt elk wimperhaartje overladen door een extreem volume effect. Daarnaast worden de wimpers ook gelift en als een waaier uiteen gespreid. Dit alles zorgt voor een extreme volume effect aan je wimpers! Deze mascara bevat o.a. collageen en pro-keratine die de haartjes volume geven maar ook versterken. Klinkt goed, maar kan Maybelline deze beloftes nakomen?

may2

may3

De verpakking van de mascara ziet er leuk en opvallend uit, springt meteen in het oog. De huls heeft een inhoud van 9,5 ml en dit is een gemiddelde hoeveelheid voor een mascara.

may4

may5

Het borsteltje is redelijk groot, vooral dik. Hier moet ik altijd eventjes aan wennen, een dik borsteltje werkt namelijk wat minder secuur en er ligt dus wat meer ‘vlekgevaar’ op de loer. Na een aantal keren gebruiken merkte ik dat ik er handiger in begon te worden, inmiddels vind ik het borsteltje erg prettig werken. Het borsteltje heeft heel veel haartjes waardoor je gemakkelijk alle wimperhaartjes kan voorzien van een laagje mascara. Ook een heel groot pluspunt, de mascara is goed zwart!

maybelline1

may9

Hierboven zie je het resultaat en er is een duidelijk verschil te zien met voor (links) en na (rechts). Toch vind ik deze mascara niet heel veel volume geven maar wel veel lengte. Uiteraard kun je meerdere laagjes aanbrengen maar dan krijg je al snel een ‘spinnenpoten’ effect wat ik persoonlijk niet heel mooi vind. Ondanks dat de ‘Colossal Go Extreme Mascara’ niet super veel volume geeft vind ik de mascara zeker niet slecht en ik gebruik dit product toch redelijk vaak. Ook vind ik mascara op een kaal oog altijd net wat minder goed uitkomen dan op een opgemaakt oog inclusief oogschaduw etc. (daarom ook nog even een fullface foto toegevoegd). Verdere pluspunten: de mascara heeft een goede houdbaarheid, klontert niet en mijn wimpers blijven redelijk zacht.

De Maybelline Colossal Go Extreme Mascara vind ik een fijne mascara die mijn wimpers veel lengte geeft maar qua volume valt het wat tegen. Ondanks de vele ‘volume beloftes’ ben ik toch best tevreden over deze mascara, al blijft voor mij de ‘L’Oreal Volume Million Lashes So Couture‘ toch favoriet!

Maybelline Colossal Go Extreme Mascara kost €15,49