Vernieuwde Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation

Vernieuwde Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation

Alweer een tijdje ligt de vernieuwde ‘Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix Foundation’ in de winkel. Ik als Bourjois ambassadeur heb uiteraard deze nieuwe foundation mogen uitproberen maar ook twee van mijn lezers kregen de mogelijkheid om deze foundation te testen, super leuk! Dus vandaag niet alleen een review van mij maar ook nog van twee andere ’testpersonen’. Benieuwd naar deze foundation, lees dan snel verder…

Zoals altijd wil ik graag eerst even wat meer info geven over deze vernieuwde Bourjois foundation…

Meer dan ooit tevoren is een nude-huideffect dé trend, fris en gehydrateerd, stralend van vitaliteit, alsof de huid van binnen uit ‘verlicht’ wordt. Om je die gedroomde teint te bezorgen, 70% stralender vanaf het moment dat je deze aanbrengt*, versterkt Bourjois de formule van haar Foundation Healthy Mix:

  • Nog rijker aan fruit
    + Abrikoos voor de helderheid

    + Meloen voor de hydratatie
    + Appel voor bescherming van de jeugdigheid
  • Kristallijne pigmenten die egaliseren en die het natuurlijke licht van de huid doorlaten
  • Een antioxidant vitamine E-derivaat

*Doeltreffendheid getest op 21 vrouwen

Niet alleen is de formule vernieuwd, ook de verpakking heeft een metamorfose ondergaan. Verder zou deze foundation 16 uur lang moeten blijven zitten. De Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation is verkrijgbaar in acht verschillende tinten, waarvan ik kleur nummer 52 vanille (een na lichtste tint) heb.

Al eerder testte ik producten uit de ‘Healthy Mix’ lijn en eigenlijk was ik tot nu toe heel erg tevreden, Ik ben dus heel erg benieuwd of deze ‘vernieuwing’ ook echt een toegevoegde waarde heeft. Als ik de beloftes lees van Bourjois klinkt het in ieder geval veelbelovend…

De foundation zit een in mooie glazen pompflacon van 30 ml met rode dop. De verpakking heeft een frisse uitstraling, past perfect bij dit product. Door de pompflacon kun je heel makkelijk doseren. Voor mijn gezicht gebruik ik zo’n twee pompjes en dat is meer dan voldoende.

De foundation ruikt erg lekker, heel fris en fruitig. De structuur van de foundation is best dun en luchtig maar ondanks dat geeft die toch wel een medium dekking. De foundation is makkelijk te verdelen over mijn gezicht en het liefst doe ik dit met een buffing brush. Dit geeft een mooi natuurlijk resultaat en mijn gezicht krijgt inderdaad een mooie healthy glow, ik hou ervan!

De foundation voelt ook heel prettig aan op mijn huid, niet trekkerig, plakkerig of stroef eigenlijk voel je de foundation gewoon niet zitten. Ik heb een behoorlijke droge huid en deze foundation is daar zeer geschikt voor. Omdat ik een droge huid heb poeder ik deze foundation niet af, ondanks dat blijft die toch de gehele dag goed op mijn gezicht zitten. Jep, ik ben heel enthousiast!

Toch kan ik ook een nadeel bedenken, de foundation is namelijk vrij beige en heeft een behoorlijke gele ondertoon. Persoonlijk hou ik meer van een roze ondertoon omdat ik vind dat dit beter matched met mijn huid. Toch staat deze foundation mij zeker niet verkeerd en dat kun je hieronder zien…

Hieronder ten slotte nog de twee meningen van lezers: Kimberly & Michelle…

Kimberly: De kleur die ik voor Sanne heb mogen testen is de kleur 52. Ten eerst vind ik het flesje zelf erg mooi! Hij straalt een soort luxe uit. Ik begon met één pompje van de foundation en bracht deze met mijn vingers aan op mijn huid. Het begint al goed want de foundation smeert fijn uit op mijn huid. Ik heb zelf een vrij gele ondertoon van mijn huid en ik merk dat de kleur 52 echt gericht is op mensen die een gele ondertoon hebben. Nadat ik de foundation had aangebracht op mijn hele gezicht en een stukje van mijn hals, was ik blij verrast! Ik heb zelf op dit moment wat last van rode plekjes in mijn gezicht, en na het opbrengen van deze healthy mix foundation was daar vrijwel niks meer van te zien! Ook zag mijn gezicht er erg egaal uit, heel mooi! Ook heb ik met deze foundation een mooie healthy glow, fijn! De foundation heeft ook een licht fruitig geurtje, dat je eigenlijk alleen ruikt als je deze aanbrengt, ik vind het zelf wel een fijne geur, geen standaard foundationgeur in ieder geval. Ik vind het een fijne foundation omdat hij fijn aanbrengt en een mooie effect geeft, ik heb een egale huid met een mooie glow! Ik ben zeer tevreden over deze foundation en ben heel blij dat ik van Sanne de kans heb gekregen om deze te testen, ik ben fan!

Michelle: Helaas is de kleur toch een tintje te licht, waar ik al bang voor was. Desalniettemin ben ik toch tevreden over deze foundation. Hij heeft een hele goede dekking, zonder een echt cakey-effect achter te laten. De verpakking is heel handig, hygiënisch. Het is makkelijk aan te brengen met een kwast of met de hand. Je kunt ook makkelijk zien hoeveel er nog in het flesje zit, doordat hij doorzichtig is. Hij matteert goed, mijn gezicht blijft de hele dag glansvrij. Jammer dus dat de kleur niet goed is, maar misschien kan ik dit oplossen door deze foundation met mijn andere foundation te mixen.

Heel erg bedankt meiden voor jullie bijdrage!

Of ik de vernieuwing ook echt een toegevoegde waarde vind? Nee, simpel omdat ik de vorige foundation ook al erg prettig vond en ik merk niet meteen een heel groot verschil. Ik vind het gewoon een super fijne foundation die ik heel graag gebruik.

De vernieuwde Révélateur d’Éclat Healthy Mix van Bourjois is nu te koop bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen en kost €14,99.