Vernieuwde Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation

Alweer een tijdje ligt de vernieuwde ‘Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix Foundation’ in de winkel. Ik als Bourjois ambassadeur heb uiteraard deze nieuwe foundation mogen uitproberen maar ook twee van mijn lezers kregen de mogelijkheid om deze foundation te testen, super leuk! Dus vandaag niet alleen een review van mij maar ook nog van twee andere ‘testpersonen’. Benieuwd naar deze foundation, lees dan snel verder…

Zoals altijd wil ik graag eerst even wat meer info geven over deze vernieuwde Bourjois foundation…

Meer dan ooit tevoren is een nude-huideffect dé trend, fris en gehydrateerd, stralend van vitaliteit, alsof de huid van binnen uit ‘verlicht’ wordt. Om je die gedroomde teint te bezorgen, 70% stralender vanaf het moment dat je deze aanbrengt*, versterkt Bourjois de formule van haar Foundation Healthy Mix:

 • Nog rijker aan fruit
  + Abrikoos voor de helderheid

  + Meloen voor de hydratatie
  + Appel voor bescherming van de jeugdigheid
 • Kristallijne pigmenten die egaliseren en die het natuurlijke licht van de huid doorlaten
 • Een antioxidant vitamine E-derivaat

*Doeltreffendheid getest op 21 vrouwen

Niet alleen is de formule vernieuwd, ook de verpakking heeft een metamorfose ondergaan. Verder zou deze foundation 16 uur lang moeten blijven zitten. De Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation is verkrijgbaar in acht verschillende tinten, waarvan ik kleur nummer 52 vanille (een na lichtste tint) heb.

Al eerder testte ik producten uit de ‘Healthy Mix’ lijn en eigenlijk was ik tot nu toe heel erg tevreden, Ik ben dus heel erg benieuwd of deze ‘vernieuwing’ ook echt een toegevoegde waarde heeft. Als ik de beloftes lees van Bourjois klinkt het in ieder geval veelbelovend…

De foundation zit een in mooie glazen pompflacon van 30 ml met rode dop. De verpakking heeft een frisse uitstraling, past perfect bij dit product. Door de pompflacon kun je heel makkelijk doseren. Voor mijn gezicht gebruik ik zo’n twee pompjes en dat is meer dan voldoende.

De foundation ruikt erg lekker, heel fris en fruitig. De structuur van de foundation is best dun en luchtig maar ondanks dat geeft die toch wel een medium dekking. De foundation is makkelijk te verdelen over mijn gezicht en het liefst doe ik dit met een buffing brush. Dit geeft een mooi natuurlijk resultaat en mijn gezicht krijgt inderdaad een mooie healthy glow, ik hou ervan!

De foundation voelt ook heel prettig aan op mijn huid, niet trekkerig, plakkerig of stroef eigenlijk voel je de foundation gewoon niet zitten. Ik heb een behoorlijke droge huid en deze foundation is daar zeer geschikt voor. Omdat ik een droge huid heb poeder ik deze foundation niet af, ondanks dat blijft die toch de gehele dag goed op mijn gezicht zitten. Jep, ik ben heel enthousiast!

Toch kan ik ook een nadeel bedenken, de foundation is namelijk vrij beige en heeft een behoorlijke gele ondertoon. Persoonlijk hou ik meer van een roze ondertoon omdat ik vind dat dit beter matched met mijn huid. Toch staat deze foundation mij zeker niet verkeerd en dat kun je hieronder zien…

Hieronder ten slotte nog de twee meningen van lezers: Kimberly & Michelle…

Kimberly: De kleur die ik voor Sanne heb mogen testen is de kleur 52. Ten eerst vind ik het flesje zelf erg mooi! Hij straalt een soort luxe uit. Ik begon met één pompje van de foundation en bracht deze met mijn vingers aan op mijn huid. Het begint al goed want de foundation smeert fijn uit op mijn huid. Ik heb zelf een vrij gele ondertoon van mijn huid en ik merk dat de kleur 52 echt gericht is op mensen die een gele ondertoon hebben. Nadat ik de foundation had aangebracht op mijn hele gezicht en een stukje van mijn hals, was ik blij verrast! Ik heb zelf op dit moment wat last van rode plekjes in mijn gezicht, en na het opbrengen van deze healthy mix foundation was daar vrijwel niks meer van te zien! Ook zag mijn gezicht er erg egaal uit, heel mooi! Ook heb ik met deze foundation een mooie healthy glow, fijn! De foundation heeft ook een licht fruitig geurtje, dat je eigenlijk alleen ruikt als je deze aanbrengt, ik vind het zelf wel een fijne geur, geen standaard foundationgeur in ieder geval. Ik vind het een fijne foundation omdat hij fijn aanbrengt en een mooie effect geeft, ik heb een egale huid met een mooie glow! Ik ben zeer tevreden over deze foundation en ben heel blij dat ik van Sanne de kans heb gekregen om deze te testen, ik ben fan!

Michelle: Helaas is de kleur toch een tintje te licht, waar ik al bang voor was. Desalniettemin ben ik toch tevreden over deze foundation. Hij heeft een hele goede dekking, zonder een echt cakey-effect achter te laten. De verpakking is heel handig, hygiënisch. Het is makkelijk aan te brengen met een kwast of met de hand. Je kunt ook makkelijk zien hoeveel er nog in het flesje zit, doordat hij doorzichtig is. Hij matteert goed, mijn gezicht blijft de hele dag glansvrij. Jammer dus dat de kleur niet goed is, maar misschien kan ik dit oplossen door deze foundation met mijn andere foundation te mixen.

Heel erg bedankt meiden voor jullie bijdrage!

Of ik de vernieuwing ook echt een toegevoegde waarde vind? Nee, simpel omdat ik de vorige foundation ook al erg prettig vond en ik merk niet meteen een heel groot verschil. Ik vind het gewoon een super fijne foundation die ik heel graag gebruik.

De vernieuwde Révélateur d’Éclat Healthy Mix van Bourjois is nu te koop bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen en kost €14,99.

81 Comments on Vernieuwde Bourjois Révélateur d’Éclat Healthy Mix foundation

 1. Eline
  28 maart 2013 at 16:02 (10 jaar ago)

  Lijkt me een goede foundation, het ziet er heel natuurlijk maar toch dekkend uit!

 2. Chantal
  28 maart 2013 at 16:09 (10 jaar ago)

  Ik vind het een hele fijne foundation, gebruik ‘m regelmatig!

 3. lianne
  28 maart 2013 at 16:29 (10 jaar ago)

  Waar heb je die bufing brush gekocht, kan deze nergens vinden. 🙁

 4. Sabine
  28 maart 2013 at 16:40 (10 jaar ago)

  Ik heb ‘m van de week gekocht en vind ‘m echt heel mooi!

 5. charile
  28 maart 2013 at 16:59 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit 🙂

 6. roos
  28 maart 2013 at 17:47 (10 jaar ago)

  Ik vind hem je eigenlijk heel mooi staan! Maar ik vind vaker dat een gele ondertoon beter staat dan een roze ondertoon bij de meeste menen.
  Ik wil ‘m ook echt proberen, ik ben alleen bang dat hij te donker zal zijn.

 7. Kirsten
  28 maart 2013 at 18:28 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit!

 8. Axelle
  28 maart 2013 at 18:29 (10 jaar ago)

  lijkt me een heel erg fijne foundation ! als die van mij op is wil ik deze zeker gaan testen!

 9. BeautyByTS
  28 maart 2013 at 19:30 (10 jaar ago)

  Klinkt goed! Op het moment gebruik ik nu de flower perfection van bourjois

 10. femketje
  28 maart 2013 at 19:42 (10 jaar ago)

  deze lijkt me best fijn 😀

 11. Martina
  28 maart 2013 at 20:08 (10 jaar ago)

  Ik ben wel benieuwd geworden!

 12. Ingeborg
  28 maart 2013 at 21:25 (10 jaar ago)

  Hele fijne review! Ben nu wel erg benieuwd.

 13. Cynthiiaa
  28 maart 2013 at 22:26 (10 jaar ago)

  Ik vind de Healthy Mix Fooundations van Bourjois sowieso amazing, vooral door de gele ondertoon, maar ook de perfecte dekking en de gezonde glow. 🙂 Oh en of course de goddelijke geur! Leuk dat er ook twee andere dames hun mening hebben gegeven. ^^

 14. Miladylike
  28 maart 2013 at 22:49 (10 jaar ago)

  Klinkt als een erg fijne foundation, ik ben benieuwd!

 15. Edith
  28 maart 2013 at 23:10 (10 jaar ago)

  FIjne review! Het lijkt me een hele fijne foundation.

 16. Kimberly
  29 maart 2013 at 10:00 (10 jaar ago)

  Dankjewel dat ik deze foundation mocht testen voor je! Ik ben er zo blij mee!

 17. Girl
  3 april 2013 at 19:29 (10 jaar ago)

  wow what a great effect !