Revlon Nearly Naked Foundation

Revlon Nearly Naked Foundation

revlon1

Persoonlijk vind ik foundations testen één van de leukste dingen om te doen, vooral omdat ik dit product een belangrijke basis vind voor mijn gezicht. Als je foundation goed zit dan kan er verder niet zo heel veel meer fout gaan. Het vinden van een perfecte foundation is nog best lastig, je moet namelijk met zoveel dingen rekening houden. Zo moet je de juiste kleur kiezen en moet je ook nog rekening houden met o.a. de dekking, huidtype, finish etc. Een tijd geleden ontving ik de Revlon Nearly Naked Foundation en na ruim een maand testen heb ik vandaag voor jullie de review van dit product…

Deze foundation van Revlon is redelijk nieuw en is in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar. De foundation heeft een ultra lichte formule en versmelt na het aanbrengen direct met de huid. Daarnaast zorgt dit product voor het verdoezelen van oneffenheden en geeft een frisse, egale en stralende teint. De Nearly Naked foundation schijnt een goede dekking te hebben en daarnaast ook nog eens perfect te blijven zitten.

revlon3

Ik ontving twee verschillende kleuren, namelijk; 120 Vanilla & 110 Ivory. Beide tinten zijn licht maar 120 Vanilla is wat meer geschikt voor mensen met een warme ondertoon en 110 Ivory is meer geschikt voor mensen met een koele ondertoon.

revlon4

De foundation zit in een glazen flesje van 30 ml met draaidop. Wat ik echt mis is een pompje, op een gegeven moment went het wel maar echt heel praktisch is het niet vooral ook omdat de foundation redelijk vloeibaar is. Verder qua looks vind ik het flesje er wel mooi uitzien, helemaal niks mis mee.

swatches

Hierboven heb ik twee swatches gemaakt, aan de linkerkant zie je de kleur ‘110 Ivory’ en rechts zie je de kleur ‘120 Vanilla’. De ene kleur vind ik iets te roze en de andere net weer iets te geel, daarom heb ik beide kleuren steeds gemengd en op die manier had ik de perfecte kleur voor mijn gezicht.

voorna

Hierboven zie je mijn gezicht zonder en mét foundation. Links draag ik helemaal niets en rechts draag ik een laagje Revlon Nearly Naked Foundation. Zoals je direct kunt zien dekt deze foundation niet heel goed, ook al is dat wel één van de beloftes van Revlon. Deze foundation kun je trouwens wel goed opbouwen door meerdere laagjes aan te brengen, persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van. Ondanks dat de dekking niet zo heel goed is, vind ik het wel een fijne foundation. De dekking en de finish van deze foundation is namelijk heel natuurlijk en daarom vind ik dit product erg geschikt voor de zomermaanden.

Daarnaast brengt deze foundation gemakkelijk aan zonder vlekkerig resultaat. Ik breng de Nearly Naked Foundation het liefst aan met mijn buffingbrush. Wat wel een nadeel is, deze foundation benadrukt snel droge plekjes en daarom is het aan te raden om eerst even goed je gezicht (te scrubben en) te hydrateren om dit te voorkomen. Daarom denk ik ook dat deze foundation nét iets meer geschikt is voor de normale tot vette huid.

revlon2

Conclusie: Ondanks de niet zo’n hele goede dekking ben ik best tevreden over de Revlon Nearly Naked Foundation. De foundation zorgt voor een natuurlijk effect met een mooie finish, mijn huid ziet er met dit product toch een stuk beter uit dan zonder. Als deze foundation nu ook nog een pompje krijgt dan vind ik dit product helemaal perfect voor de zomermaanden.

De Revlon Nearly Naked Foundation is o.a. te koop bij Parfumania.nl en kost €13,50 per stuk.