Leuke App tip: ROOM for thought

Leuke App tip: ROOM for thought

Vanaf vandaag is officieel de lente begonnen, een mooi moment voor mij om aan ‘ROOM for thought’ te beginnen. Dit is een super leuke foto app, die net even anders is dan anders. Deze app zorgt voor een ’toevallige’ fotodagboek omdat elke dag de app maar slechts één keertje werkt, op een willekeurig moment. Dus elke dag heb je maar één kans om een foto te maken. Uiteindelijk hou je 365 foto’s over van hele willekeurige momenten waardoor je toch een goed beeld krijgt van je jaar. Hoe het verder werkt, dat lees je hieronder…

Ik heb zojuist ‘Room for thought’ geïnstalleerd op mijn iPhone en de eerste foto is meteen al gemaakt. Het is echt super grappig en leuk, hieronder leg ik even uit in stappen hoe het werkt…

  • Je krijgt dagelijks van je app een bericht op een willekeurig moment.
  • Je opent het bericht en je krijgt een animatie te zien die 10 seconden duurt.
  • Daarna opent automatisch je camera en heb je 3 sec. de tijd om een foto te maken.
  • Deze foto wordt automatisch gemaakt en daarna kun je er nog een filter overheen doen, beetje zoals instagram. Ook kun je nog een comment toevoegen, dit hoeft echter niet.
  • De foto wordt automatisch gedeeld in de app en je kunt ook evt. Facebook en Twitter toevoegen zodat je foto daar ook wordt gedeeld. Maar wil je liever dat je foto’s privé blijven? Dat kan ook en dat pas je aan bij de instellingen via de ‘share’ knop.
  • Je kan wel op ieder moment bij je fotoalbum en je hebt de mogelijkheid om foto’s van anderen te bekijken.
Nog niet helemaal duidelijk, hier vind je nog een video. Ik vind het nu al helemaal leuk en ik ben heel benieuwd op welke momenten ik een berichtje krijg en hoe uiteindelijk mijn 365 foto’s eruit gaan zien. Over een jaar ga ik uiteraard mijn 365 dagen met jullie delen doormiddel van een collage. So stay tuned!
Lijkt het jou ook een leuke app? De app is gratis te downloaden in de Appstore voor je smartphone. Ik ben heel benieuwd of jij ook met dit ‘project’ mee gaat doen, laat het mij weten bij de comments!