Review: The Body Shop Colour Crush Eyeshadows + look

Vorige week kon je al een review lezen over de ‘The Body Shop Absinthe Purifying Hand Care‘, ik was erg enthousiast over deze nieuwe lente producten. Vandaag kun je een review lezen over de ‘Colour Crush Eyeshadows ‘, een geheel nieuwe lijn met de meest uiteenlopende kleuren mono eyeshadows. Kleuren die perfect passen bij de lente trend en zijn helemaal fashion-forward. Benieuwd naar deze nieuwe ‘The Body Shop’ oogschaduw kleuren, scroll dan snel naar beneden…

Hierboven zie je ze, ik ontving twee kleuren: ‘Sweet Pea & Berry Cheeky’. Voor dat ik jullie ga vertellen wat ik van deze mono eyeshadows vind, ga ik je eerst wat meer info geven…

Onze Colour Crush Eyeshadows bevatten een melange van paranotenolie, maroela-olie, honing, biologische koudgeperste kokosolie en sesamolie, allemaal Community Fair Trade-bestanddelen. Onze Community Fair Trade-paranotenolie komt van de coöperatie Candela in Peru. De notenverzamelaars, ‘castaneros’ genaamd, rapen de gebroken noten die niet geschikt zijn voor verkoop in bijvoorbeeld notenbars, en kraken deze met de hand om de olie te winnen. Mede dankzij deze samenwerking is drieduizend hectare regenwoud in de regio Madre de Dios behouden gebleven. Het duurzaam oogsten ondersteunt ook de inheemse diersoorten die afhankelijk zijn van de paranotenboom, zoals de orchideebij.

 

Dat klinkt goed toch? Deze collectie bestaat uit 30 verschillende kleuren oogschaduw, allemaal opvallende must-have tinten. De oogschaduw kleuren hebben allemaal verschillende finishes, zo heb je parelmoer glans maar ook matte finishes. Hierdoor zijn de oogschaduw mono’s erg goed met elkaar te combineren. De oogschaduw kan zowel droog als nat worden aangebracht, het laatste zorgt voor net wat meer kleur intensiteit.

De verpakking is simpel maar wel heel handig, je ziet meteen welke kleur je in handen hebt. De doosjes gaan makkelijk open en elke mono bevat 1,5 gram wat een niet een hele grote hoeveelheid is voor een oogschaduw. De verpakking is recyclebaar en is dus beter voor het milieu.

Sweet Pea

Berry Cheeky

De kleuren zien er zo op het eerste gezicht heel goed uit, het belangrijkste is natuurlijk hoe goed zijn ze op de huid? Ook dat is heel erg prima (zie de swatches hieronder). De kleuren zijn prachtig gepigmenteerd en geven ook erg veel kleur af. De oogschaduw voelt fluweelzacht aan en is absoluut niet korrelig, een hele fijne substantie. Ook fijn is dat je de kleuren heel makkelijk kunt blenden, zo kun je er prachtige looks mee maken. Jep, ik ben enthousiast!

Ook maakte ik nog een ooglook met de kleur ‘Sweet Pea’, om te laten zien hoe de kleur er op de oog uitziet. Deze The Body Shop oogschaduw combineerde ik met een essence palette en ik vind het een mooie look geworden…

Ik ben heel enthousiast over deze Colour Crush Eyeshadows van The Body Shop, ik zou best nog wat kleuren erbij willen hebben. Leuk is ook om nog even te vertellen dat deze oogschaduws 100% vegatarisch en 100% diervriendelijk zijn, zo worden de oogschaduw kleuren niet gekleurd met extract van luizenschildjes, en bestaat het product uit 100% natuurlijke plantaardige materialen.

De Colour Crush Eyeshadows van The Body Shop liggen nu in de winkel en kosten 10 Euro per stuk. 

90 Comments on Review: The Body Shop Colour Crush Eyeshadows + look

 1. Sofie
  11 februari 2013 at 07:27 (10 jaar ago)

  Wauw, de groene kleur vind ik vooral prachtig!

 2. Ashleey
  11 februari 2013 at 07:35 (10 jaar ago)

  Wat een prachtige kleuren en ik heb er al vaker over gelezen en de pigmentatie is echt GEWELDIG gewoon! 10 euro is echt niet duur! Voor zulke pareltjes! Luizenschildjes jakkus! Gelukkig zijn deze geheel natuurlijk!

 3. Ingeborg
  11 februari 2013 at 07:51 (10 jaar ago)

  Hele mooie look hoewel ik eerst de roze kleur wel gaver vond. Maar hij staat je goed!

 4. femketje
  11 februari 2013 at 10:12 (10 jaar ago)

  erg mooie pigmentatie 😀

 5. Kirsten
  11 februari 2013 at 10:13 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit!

 6. Martina
  11 februari 2013 at 10:25 (10 jaar ago)

  Mooie look!

 7. Vera
  11 februari 2013 at 13:14 (10 jaar ago)

  Wat een mooie pigmentatie! Erg toffe look ook 🙂

 8. Angelique
  11 februari 2013 at 14:05 (10 jaar ago)

  Mooie ooglook heb je gemaakt, de pigmentatie is ook mooi zo te zien!

 9. Michelle
  11 februari 2013 at 14:20 (10 jaar ago)

  Leuke look zeg!

 10. Chantal
  11 februari 2013 at 15:11 (10 jaar ago)

  Mooie kleuren en mooie look heb je er mee gemaakt.

 11. charile
  11 februari 2013 at 15:18 (10 jaar ago)

  Heel mooi!

 12. Myrthe
  11 februari 2013 at 20:07 (10 jaar ago)

  Wat een mooie pigmentatie! Deze oogschaduws vallen me zeker niet tegen.

 13. jasmijn
  11 februari 2013 at 21:33 (10 jaar ago)

  De pigmentatie is echt prachtig! En die ooglook, wauwie <3

 14. Jana
  11 februari 2013 at 21:55 (10 jaar ago)

  Wat een prachtige kleuren + pigmentatie 😀 , en mooie look ^^