Lekkere essence geurtjes!

Lekkere essence geurtjes!

Een tijdje geleden alweer bracht het budgetmerk ‘essence’ zes verschillende geuren uit. Naast make-up kun je nu dus ook heel betaalbaar een luchtje van dit merk opspuiten. Ik heb de zes verschillende geuren al een tijdje in huis en ik heb ze uiteraard voor jullie getest en vandaag kun je meer lezen over deze geurtjes van essence…

Er zijn dus zes verschillende geuren verkrijgbaar en eigenlijk is er voor ieder wat wils, van frisse geuren tot wat zoetere ‘warmere’ luchtjes. De flesjes zitten allemaal in een ander doosje met een bepaald thema wat weer goed aansluit bij de geur. De verpakkingen vallen op, zijn speels en schattig en dat past natuurlijk heel goed bij essence. Een flesje eau de toilette bevat 50 ml en dat is behoorlijk wat, daar kun je dus flink mee in het rondte spuiten…

Ben je gek op snoepjes? Dan is ‘Like a Day in a Candy Shop’ echt iets voor jou, een geur die zoetekauwen ongetwijfeld kunnen waarderen. Deze geur heeft als Topnoot: perzik en orchidee en als hartnoten: Lelie, heliotroop en jasmijn en als basisnoten: vanille, tonkaboon en zachte musk. Deze geur is ondanks dat die zoet is toch vrij warm en past best goed bij het najaar.

Wil je een beetje ‘zomer’ in de wintermaanden, kies dan voor ‘Like a walk in the Summer rain’. Een frisse geur met als topnoot: citroen, sinaasappel, cyclaam, frisse aldehyde en watermeloen en als hartnoten: marine, lelietje-van-dalen, fresia en ozon en ten slotte met basisnoten: mos, cederhout en musk. Een geur die lekker fris is en inderdaad doet denken aan regen, gras en de natuur.

Dan nog een geurtje die staat voor een seizoen, namelijk ‘Like a first day in spring’. Ook een frisse geur maar die toch net wat zoeter is. Als topnoten heeft deze geur: sinaasappelsap, mandarijn en ananas en als hartnoten: praline, bramen en roos en als basisnoten: sandelhout, musk en vanille. Door vooral de basisnoten wordt deze geur wat warmer en kan die ook best gedragen worden in het najaar…

Dan het geurtje ‘Like a new Love’ die staat voor liefde, verliefdheid met de daarbij horende vlinders in de buik. Deze geur heeft als topnoten: mandarijn, grapefruit, peper en elemi met als hartnoten: pioenroos, hyacint, roos en perzik en ten slotte met als basisnoten: koffie, chocolade, vanille en musk. Een geur die lekker fruitig, bloemig maar ook ‘warm’ is.

Speciaal voor een avondje stappen, essence ‘Like a girls night out’. Een geurtje die lekker is voor in de avond maar voor overdag is die ook prima! Deze geur heeft de volgende topnoten: elemi, gele mandarijn, dragon fruit en goji bes met als hartnoten: roos, perzik, magnolia en mandarijnbloesem en ten slotte de basisnoten: vetiver, vanille en musk.

En dan het laatste geurtje ‘Like a trip to New York’ een wat stoerder luchtje die mijn favoriet is! Deze geur heeft de volgende topnoten: kardemon, elemi, grapefruitschil en cranberry en heeft deze hartnoten: roos datura en met als basisnoten: cederhout, without en amber. Een geur die mij persoonlijk een beetje doet denken aan ‘Armani She’ wat ook wel kan kloppen gezien bepaalde geurnoten overeen komen.

Ik ben eigenlijk wel verrast door deze lekkere geurtjes van essence. Door de verpakking denk ik dat het vooral de wat jongere meiden aantrekt maar ik vind deze geurtjes ook geschikt voor de wat oudere meiden en vrouwen. Wel zijn de geuren allemaal vrij fris, licht en zoet en hou je echt van ‘zware’ geuren dan kun je beter het essence parfum schap overslaan. Nadeel van deze geurtjes is dat ze niet erg lang blijven ‘hangen’ maar dat had ik ook niet verwacht gezien het toch wat goedkopere geuren zijn. Gelukkig zijn de geurtjes zo goedkoop dat het ook niet heel erg is om een keertje wat extra te spuiten.

De essence geurtjes zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en kosten voor 50 ml €6,99, ook heb je nog een kleinere verpakking namelijk 10 ml en deze kosten €2,99 per stuk .