Review: Kruidvat Skin Science huidverzorgingslijn

Eind maart was ik uitgenodigd voor het Kruidvat persevent. Op dit event kregen we alvast een sneak peek van allerlei nieuwe producten en aan het einde kregen we een goedgevulde goodiebag mee naar huis. In de goodiebag zat o.a. een nieuwe huidverzorgingslijn, namelijk: Kruidvat Skin Science. Dit is een complete lijn met voornamelijk anti-age producten en ik besloot deze nieuwe huidverzorgingsproducten meteen te gaan testen. Nu ruim een maand later is het tijd voor een uitgebreide review…

skin1

Deze lijn bestaat uit vijf verschillende producten:

 • Wrinkle Correcting Day Cream €4,99
 • Cell Renewal Night Cream €4,99
 • Gentle Cleansing Oil €2,99
 • Beautyfiying Elixer €4,99
 • Firming Eyegel €4,99

Kruidvat Skin Science biedt professionele huidverzorgingsproducten op basis van innovatieve en hoogwaardige ingrediënten. De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met medische wetenschappers, onafhankelijk getest en bewezen effectief.

Deze producten zorgen na 4 weken voor:

 • vermindering van rimpels
 • verbeterde elasticiteit van de huid
 • bevordert een egale en gladde huid

Een hoop beloftes, maar kan Kruidvat dit allemaal waarmaken? Ik testte deze producten ruim vier weken en ik kan alvast verklappen dat ik over sommige producten enthousiast ben. Nog even goed om te weten is dat vier van de vijf producten anti-age zijn maar gezien ik 28 ben is het prima om met dit soort producten te gaan beginnen, liever iets te vroeg dan te laat…

skin2

skin3

Het eerste product is de Kruidvat Skin Science Wrinkle Correcting Day Cream met SPF 15. Deze dagcrème helpt de tekenen van veroudering van de huid tegen te gaan en bevat ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur en provitamine B5.

Het is de bedoeling dat je deze crème gebruikt in de ochtend na het reinigen van je gezicht en hier heb ik mij keurig aan gehouden…

skin4

De dagcrème zit in een potje en bevat 50 ml, dit is een gemiddelde hoeveelheid voor een crème. Een potje is niet heel hygiënisch maar je zou eventueel een spateltje kunnen gebruiken. De crème ruikt heel erg lekker, zoet en warm tegelijk zonder overheersend te zijn. Het product voelt heel “vol” aan en is dus uitermate geschikt voor mijn droge huid. De crème is redelijk dik maar ondanks dat kun je het goed en snel uitsmeren en het trekt snel in mijn huid. Na het gebruik voelt mijn huid super zacht aan en gelukkig blijft er geen plakkerig laagje achter. Doordat de crème snel intrekt kan ik daarna meteen beginnen met het aanbrengen van mijn make-up.

Ik ben heel enthousiast over de Kruidvat Skin Science Wrinkle Correcting Day Cream. Mijn huid reageert er heel goed op en sinds ik dit product gebruik merk ik dat   mijn huid wat minder droog is geworden. Wat mij betreft een aanrader!

skin5 skin6

Ook bevat deze lijn een nachtcrème, namelijk: Cel Renewal Night Cream. Deze crème helpt bij het herstellen van de huid gedurende de nacht en bevat o.a. sheabutter en rijke Abessijnse olie.

Deze crème gebruik je voor het slapen gaan op een goed gereinigde huid, ook hier heb ik mij keurig aan gehouden.

skin7

Ook dit product zit in een potje en bevat 50 ml. De crème heeft een ietwat andere kleur maar de geur is exact hetzelfde, gelukkig maar want ik ben fan van de geur. Ook dit product voelt heel vol en rijk aan en smeert heel lekker uit. Ik vind het aanbrengen van deze crème in de avond echt een feestje omdat de cream heel lekker koel en zacht aanvoelt. Net zoals de dagcrème trekt ook de nachtvariant heel erg snel in en laat absoluut geen vettig of plakkerig laagje achter. Na het smeren voelt mijn huid heel lekker zacht en gevoed aan.  

Ook de Kruidvat Skin Science Cell Renewal Night Cream vind ik een prettig product, om dezelfde redenen als de dagcrème. Wat mij betreft ook zeker een aanrader!

skin8

Ook heeft deze lijn een reiniger, namelijk eentje op oliebasis. De Gentle Cleansing Oil is geschikt om gezichts-en oogmake-up te verwijderen zonder sporen achter te laten. Deze olie reinigt de huid van overtollige talg, UV-filters en ander vuil dat zich gedurende de dag op de huid heeft verzamelt. De olie is verrijkt met vitamine E en bevat verschillende oliën zoals jojoba-en druivenpitolie. De Cleansing Oil is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

De Cleansing Oil gebruik je in combinatie met een vochtig wattenschijfje(s). Je maakt een wattenschijfje nat en hierop doe je enkele drupjes Cleansing Oil en hiermee reinig je je gezicht. Daarna kun je je huid nog eventjes afnemen met een droog wattenschijfje maar dit hoeft niet.

skin9

De olie zit in een flesje en bevat 150 ml. Doordat je per keer maar weinig hoeft te gebruiken  is de Cleansing Oil redelijk zuinig in gebruik. De geur lijkt heel erg op de dag-en nachtcrème, lekker! De Cleansing Oil is redelijk vettig (vrij logisch) en voelt zacht en prettig aan. Mijn gezichtsmake-up verwijder ik heel graag met deze olie, dit gaat namelijk heel snel en grondig. Voor het verwijderen van mijn oogmake-up vind ik de olie wat minder geschikt, ik moet vrij hard boenen en zelfs dan blijven er restjes mascara en eyeliner achter. Maar dat niet alleen, mijn ogen beginnen ook een klein beetje te prikken en ik zie een tijd lang wat wazig.

De Kruidvat Skin Science Gentle Cleansing Oil vind ik een fijn product, vooral dus om mijn gezichtsmake-up mee te verwijderen en dit kost ook niet veel tijd, ideaal dus als je geen zin hebt om ‘s avonds uitgebreid je gezicht te reinigen. Voor het verwijderen van mijn oogmake-up gebruik ik toch liever mijn Nivea remover.

skin10

skin11

Het volgende product wat ik heb getest is de Kruidvat Skin Science Beautifying Elixer, vooral naar dit product was ik erg nieuwsgierig. Dit product helpt de huidstructuur te verbeteren en bevat o.a. het exclusieve Micro Blauwalgen-extract wat zorgt voor het vervagen van onregelmatigheden en egaliseert de teint. Verder bevat de Elixer o.a. Kudzu-extract, dat werkt tegen de vrije radicalen en dit zorgt voor het tegengaan van oxidatieve stress.

De Beautifying Elixer kun je elke dag gebruiken en breng je of vóór de dag- of nachtcrème aan op een gereinigde huid. Je hoeft maar 2 tot 3 druppels aan te brengen en dit verdeel je gelijkmatig over je gezicht, nek en decolleté.

skin12

De Beautifying Elixer zit in een erg leuk en sjiek flesje van 30 ml. Met behulp van een pipetje kun je wat product opzuigen en dit werkt snel en lekker hygiënisch. Twee dingen vielen mij meteen op, namelijk de geur en de substantie. De Elixer ruikt heel erg naar alcohol (staat ook op plek twee op de ingrediëntenlijst) en de substantie is erg slijmerig. Het goedje heeft een oranje kleur en voelt erg plakkerig aan. Na het aanbrengen op mijn gezicht blijft er helaas een heel vies plakkerig laagje achter en het duurt redelijk lang voordat dit minder wordt. Ook prikt de Beautifying Elixer behoorlijk en dat komt waarschijnlijk doordat ik een vrij gevoelige/droge huid heb.

De Kruidvat Skin Science Beautifying Elixer vind ik helaas geen succes. Het goedje is erg plakkerig en voelt daardoor erg vies aan en mijn huid begint te prikken wat ook niet een heel prettig gevoel is. 

skin14 skin15

Ten slotte bevat deze lijn ook nog een ooggel, namelijk de Skin Science Firming Eye Gel. Nooit eerder gebruikte ik een oogcrème/gel maar met toch hier en daar wat rimpeltjes rondom mijn ogen is het geen overbodige luxe. De Eye Gel vermindert de tekenen van vermoeidheid en veroudering rondom de ogen. Het vervaagt wallen en kringen en bevat o.a. kudzu-extract.

De Eye Gel gebruik je in de ochtend en in de avond en breng je voorzichtig deppend aan rondom je ogen, het liefst met je ringvinger.

skin16

De Eye Gel zit in een minipotje en bevat 15 ml, dit is niet echt een grote hoeveelheid maar je hebt ook maar heel weinig nodig per keer dus je kunt er best lang mee doen. Het is inderdaad echt een gel en de substantie is wat glibberig. De geur vind ik niet zo heel lekker maar is ook niet heel storend. Ik breng de Eye Gel altijd voor mijn dag-en nachtcrème aan en de gel smeert prettig en trekt snel in mijn huid. Na het gebruik voelt de huid rondom ogen heel lekker fris en strak aan, ik heb echt het idee dat de fijne lijntjes wat minder zichtbaar worden. Een klein minpuntje, af en toe krijg ik na het gebruik wat last van een prikkende huid, vooral ‘s avonds nadat ik mijn oogmake-up eraf heb gehaald.

De Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel is een fijn product, voelt lekker fris aan en ik heb het idee dat de fijne lijntjes wat minder zichtbaar worden. Jammer dat mijn huid soms wat gaat prikken maar ik heb ook wel een hele gevoelige huid dus ik vermoed dat niet iedereen hier last van zal krijgen.

skin17

De Kruidvat Skin Science lijn is mijn over het algemeen goed bevallen, al vind ik de Beautifying Elixer absoluut geen aanrader. Mijn favorieten uit deze lijn zijn sowieso de dag-en nachtcrème, wat een fijne producten! Leuk dat Kruidvat zo’n uitgebreid en mooie huidverzorgingslijn heeft die ook nog eens heel betaalbaar is. De Skin Science lijn ligt alweer een tijdje bij Kruidvat in de schappen en vind je uiteraard tussen de huidverzorgingsproducten.

 

Dit vind je vast ook leuk...

11 Comments on Review: Kruidvat Skin Science huidverzorgingslijn

 1. Manon
  12 mei 2014 at 14:40 (6 jaar ago)

  Klinkt goed alleen gebruik ik nog niet echt creme!

  Beantwoorden
 2. Mandy
  12 mei 2014 at 18:17 (6 jaar ago)

  Jammer dat de Beautifying Elixer niet fijn was. Ik gebruik nu die van de Body Shop. Ik ben er erg tevreden over, maar een goede budgetversie is toch nog fijner. De oogcrème lijkt me fijn.

  Beantwoorden
 3. Axelle
  12 mei 2014 at 20:06 (6 jaar ago)

  klinkt over het algemeen erg fijn!

  Beantwoorden
 4. Lies
  13 mei 2014 at 01:31 (6 jaar ago)

  De dag- en nachtcrème vind ik erg goed klinken, maar de andere producten kan ik denk ik maar beter niet gebruiken. Ik heb een hele gevoelige huid die bijna geen producten kan verdragen. Als het bij jou dan al prikt, dan is de kans groot dat dat bij mij ook zal gebeuren.

  Beantwoorden
 5. rose
  3 juni 2015 at 19:00 (5 jaar ago)

  Ik heb jaren hele dure producten gebruikt en mijn huid reageerde heel erg op met puistjes en nu nog steeds wat ik ook gebruik tweede dag krijg ik al puistjes behalve van kruidvat producten ik gebruik al maanden en mijn huid voelt lekker zacht en geen puistjes ik heb sensitive SPF 30 dagcreme en nacht creme en skinscience elixer, nacht creme en oog creme ik gebruik ze en erg tevreden.

  Beantwoorden
 6. judith
  27 juni 2017 at 14:15 (3 jaar ago)

  Gebruik deze lijn sinds anderhalve maand. En ben ook erg tevreden. Kan ook bijna nergens tegen en ik heb zelfs van de ooggel geen last.
  Vandaag voor het eerst de ilixer gebruikt. Deze prikte bij mij niet en trok zeer snel in zonder plakkerig te zijn. Ligt dus blijkbaar ook aan het huidtype. Mijn rimpels In zichtbaar verbetert en mijn kringen onder mijn ogen zijn verminderd

  Beantwoorden
 7. Yvonne
  22 april 2018 at 11:15 (2 jaar ago)

  Jammer, dat het beautifying elixer je niet zo beviel. Mij bevalt ie juist heel erg goed.
  Totaal geen last van plakkerigheid, zeker niet nadat je je dag of nachtcrème eroverheen hebt gesmeerd.
  Misschien heb je een beetje teveel gebruikt??

  Beantwoorden
 8. peel
  5 november 2018 at 12:13 (1 jaar ago)

  Fantastisch de eye serum instant effect van skin science kruidvat!!
  Wallen en donkere kringen onder de ogen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Het was en lange en prijzige voettocht totdat ik dit serum kocht nav de folderreclame.

  Beantwoorden
 9. boarding school abuse
  28 augustus 2019 at 17:12 (5 maanden ago)

  Hi, its good article about media print,
  we all be familiar with media is a fantastic source of information.

  Beantwoorden
 10. Fredrick
  6 november 2019 at 17:40 (3 maanden ago)

  obviously like your website however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts.
  Several of them are rife with spelling problems and I
  find it very troublesome to tell the truth then again I will certainly
  come again again.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *