Verzorg je handen in de winter met deze fijne tips

Verzorg je handen in de winter met deze fijne tips

Of het nu waait, regent, sneeuwt, ik ben heel veel buiten. Zoals jullie misschien wel weten heb ik twee paarden en deze staan aan huis, dus wat het weer ook is, ik moet wel naar buiten. Ik doe heel veel verschillende dingen wat betreft de verzorging van mijn paarden en geloof me, ik hou lang niet altijd schone handen. Mijn handen was ik daarom de hele dag door en vooral in de winter hebben mijn handen het hierdoor vrij zwaar te verduren. Maar hoe voorkom ik dat mijn handen te droog worden? Hieronder deel ik een aantal fijne tips!

1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer!

Dit is denk ik het allerbelangrijkste om te blijven doen, hydrateer je handen regelmatig. Zo gebruik ik hydraterende handzeep maar denk ook aan vochtinbrengende handcrèmes of gebruik natuurlijke oliën. Ook neem ik regelmatig een handmasker, ook dit is super fijn en ik merk dat mijn handen hier altijd van opknappen!

2. Handschoenen zijn je beste vrienden

Ik ben iemand die vrij snel koude handen krijgt en daarom draag ik bijna altijd wel een paar handschoenen. Handschoenen zorgen niet alleen voor warmte maar het beschermd ook je huid tegen wind en nattigheid. Zorg dan wel dat je kiest voor waterdichte varianten, anders krijg je alsnog natte en koude handen.

3. Vermijd te warm water

Ondanks het dragen van handschoenen, heb ik toch alsnog wel eens hele koude handen. Zo koud soms, dat ik geen gevoel meer heb in mijn vingertoppen. Het liefste warm ik mijn handen op door ze onder een warme kraan te houden, toch doe ik dit niet! Dit is namelijk echt slecht voor je huid en liever was je koude handen met wat lauw water. En geloof me, wanneer je handen echt koud zijn, voelt lauw water bijna als warm water.

4. Exfolieer en herstel

Ook een goede tip is om af en toe je handen te exfoliëren. Ik gebruik hiervoor een milde scrub en masseer dit zachtjes in. Je kan eventueel ook zelf een handscrub maken met bijvoorbeeld wat kokosolie, suiker en citroensap. Na het scrubben, smeer ik mijn handen nog even lekker in met een fijne handcrème.

5. Nachtelijke verwennerij

Zijn je handen voor je gevoel echt niet meer te redden, dan heb ik de oplossing. Geef je handen ’s nachts een extra dosis liefde door een dikke laag handcrème aan te brengen en vervolgens katoenen handschoenen te dragen. Je wordt de volgende ochtend wakker met zijdezachte handen zonder dat je hier veel moeite voor hebt gedaan.