Max Factor ‘Flipstick Colour Effect’


Laatst schreef ik nog een review over verschillende producten van Max Factor en toen vertelde ik eigenlijk al dat ik maar weinig make-up in mijn stash heb zitten van dit merk. Dit komt mede omdat Max Factor niet vaak met nieuwe producten/collecties komt. Nu hebben ze wel een heel vernieuwend product uitgebracht, namelijk de ‘Flipsticks’. Een lipstick met aan beide kanten een andere kleur, een ideaal product voor het maken van ombre lippen wat nu een hele grote trend is. Lees snel verder om meer over dit product te weten te komen…

Dit is wat Max Factor zelf over het product verteld…

Mix, match en creëer je eigen looks met de nieuwe Flipstick Colour Effect Lipstick van Max Factor. Deze lipstick heeft twee kanten: aan de ene kant een donkere, creamy kleur, aan de andere kant een lichte kleur met highlights. “Flip” de lipstick en gebruik beide kleuren om je lippen deze zomer tot echte eye-catchers te maken.

Ik vind het een verrassend en vernieuwend product dus ik stond ook te popelen om de ‘flipstick’ uit te proberen. De ‘Flipstick Colour Effect’ heb ik de laatste twee weken uitgebreid getest en ik kan alvast verklappen dat ik het een prettig lipproduct vind!

De verpakking van de ‘Flipstick’ vind ik er op zich mooi uitzien, ook al oogt het wel wat ‘goedkoop’ door de plastic uitstraling. De doorzichtige doppen vind ik wel ideaal, zo kun je in een oogopslag zien welke kleuren het zijn. Nog een klein nadeeltje is dat de naam van de kleur niet op de verpakking staat en dat is toch niet heel handig…

Na een zoektocht op Google kwam ik erachter dat ik de kleur ‘Salsa Red’ heb. Aan de ene kant een oranje/rode kleur en aan de andere kant een peachy/oranje kleur. Twee kleuren die wat mij betreft perfect matchen. De bedoeling van de ‘Flipstick’ is dat je de donkerste kleur over je gehele lippen aanbrengt en de lichtere kleur meer in het midden van je lippen doet, zodat je een subtiel kleurovergang krijgt.

De lipstick vind ik heel prettig in gebruik en dat komt vooral omdat de lipstick vrij klein is waardoor je heel gemakkelijk en precies het aan kunt brengen. Als je kijkt naar de swatches hieronder dan zie je dat de lipsticks goed gepigmenteerd zijn. Ook is de lipstick lekker romig en wanneer het op je lippen zit geeft dit een lekker verzorgd gevoel. De ‘Flipstick’ voelt dan ook heel fijn aan! Omdat de lipstick vrij romig is, moet je wel af en toe gedurende de dag een klein beetje de lippen bijwerken.

Hieronder zie je de ‘Flipstick’ in de kleur Salsa Red op mijn lippen…

Een leuk product dus waarmee je op een subtiele en gemakkelijke manier ‘ombre lippen’ kunt maken. De lipsticks werken heel fijn en voelen ook nog eens prettig aan op de lippen. Jep, ik ben erg enthousiast over de Max Factor Flipstick Colour Effect!

De Flipstick Colour Effect Lipstick is vanaf juli 2012 verkrijgbaar in de kleurencombinaties Bloomy Pink, Boreal Mauve, Salsa Red, Gipsy Red en Melody Brown en kost €12,49.