VVDD: Hoe bescherm jij je tegen de zon?

In de media lees en hoor je vaak alles over hoe schadelijk de zon is voor onze huid, ook komen er steeds meer beautyproducten die spf bevatten. Je huid is dus super gevoelig voor UV stralen en het is heel belangrijk om je huid hier goed tegen te beschermen. Door een uitgebreid artikel in de krant over zon bescherming, was ik eigenlijk wel benieuwd hoe jullie je beschermen tegen de zon? 

Maar eerst zou ik even antwoord geven. Jaren terug deed ik eigenlijk maar weinig aan zon bescherming. Tuurlijk, als ik echt ging zonnen smeerde ik mij uiteraard goed in met factor 30. Mijn huid is trouwens super gevoelig voor de zon en smeer ik mij niet in dan lijk ik al snel op een tomaat, ook niet echt charmant. Dus wanneer ik ga zonnen is het voor mij een absolute must! Maar ook als je de zon niet ziet en voelt is het best belangrijk om je gezicht te beschermen met spf en steeds vaker zit het in foundations en dagcrème. Toevallig heb ik nu een foundation, de Rimmel ‘Wake Me Up’, en deze bevat spf 15. Het idee vind ik heel prettig dat ik een foundation gebruik die spf bevat en zo mijn huid lichtjes beschermd tegen de zon. Toch gebruik ik niet elke dag foundation, dus ik moet toegeven dat ik ook wel eens naar buiten ga zonder dat ik zon bescherming op mijn gezicht heb. Dit is toch een puntje waar ik iets meer op moet gaan letten omdat ik graag wil dat mijn huid lang mooi blijft…

Hoe zit dit bij jouw? Als jij gaat zonnen, bescherm jij je huid dan goed tegen de zon? En gebruik jij ook een dagcrème/foundation wat spf bevat?

 

Dit vind je vast ook leuk...

12 Comments on VVDD: Hoe bescherm jij je tegen de zon?

 1. Milou
  8 mei 2012 at 10:53 (8 jaar ago)

  Ik moetttt echt beginnen met een dagcrème met spf hoor! Want ik gebruik eigenlijk niks. Ik weet hoe slecht het is. heb je misschien goede aanraders? :)

  Beantwoorden
 2. Myrthe
  8 mei 2012 at 11:09 (8 jaar ago)

  Ik gebruik natuurlijk zonnebrandcreme, maar eerlijk gezegd ben ik nog op zoek naar een goede dagcreme met SPF vinden!

  Beantwoorden
 3. Nienke
  8 mei 2012 at 11:21 (8 jaar ago)

  Er zit SPF15 in mijn dagcrème.. Ik zou niet weten of ik foundation heb waar zonbescherming in zit. =) Ondanks dat ik bleek ben verbrand ik niet snel (met dank aan mijn donkere ogen en haar, denk ik). Ik zorg in de zomer altijd wel dat ik zonnebrand in mijn tas heb (factor 20 of 30). Ik krijg wel een lading sproeten!

  Beantwoorden
 4. Esmay
  8 mei 2012 at 11:21 (8 jaar ago)

  Zonnebrand! :) En anders mix ik gewoon een zonnebrand met m’n dagcreme, maar wil eigenlijk eentje waar al SPF in zit, vind ik toch wel wat makkelijker!

  Beantwoorden
 5. Lotte
  8 mei 2012 at 11:34 (8 jaar ago)

  Ik heb ook een gevoelige huid, dus ik heb veel zonnebrand thuis staan. Op zonnige dagen gebruik ik voor m’n gezicht Biodermal fluide met SPF30. In m’n crème en foundation zit ook wel SPF, maar zo’n dun laagje heeft volgens mij maar weinig effect.

  Beantwoorden
 6. Louise
  8 mei 2012 at 14:01 (8 jaar ago)

  Ik smeer me altijd in, zeker als ik op een zonnige vakantie ben. Haast elk uur sta ik als een dwang matige te smeren met factor 30 tot 50. Een paar weken geleden heb ik het in mn wintersport vakantie niet gedaan omdat er slecht weer was voorspeld.
  Ik zou willen dat het resultaat enkel tomaat was, 1e graads brandwonden op mn gezicht was het resultaat (enkel de onderste helft, ik heb me kapot gelachen, wat ook weer pijn deed haha)
  Dus nu zodra er wat zon is en ook hier in NL smeer ik me in, of als niet zonnig is gebruik ik mn BIB creme van loreal met spf 12. Als die tube op is stap ik over op Estee Lauder die BIB heeft spf 35.

  Sorry voor het hele verhaal :p

  xx

  http://liquoriceandpumps@blogspot.com

  Beantwoorden
 7. Daantje
  8 mei 2012 at 14:08 (8 jaar ago)

  Ik gebruik in de zomer altijd een andere dagcrème met spf, verder moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo goed ben in het zonnebrandcrème smeren :$ Ik denk dat dat komt omdat ik niet zo snel verbrand. Niet dat ik nooit zonnebrandcrème op doe, maar ik ben er een beetje laks in.

  Beantwoorden
 8. Floor
  8 mei 2012 at 16:57 (8 jaar ago)

  Ik heb drie verschillende dagcremes (eentje is een BB cream, een is wat vollere creme voor droge plekjes en een is een lichte moisturizer en alleen de laatste bevat geen SPF) en afhankelijk van de situatie van mijn huid kies ik een dagcreme, maar in de zomer pak ik wel vaker eentje met SPF. Als ik weet dat ik niet in de tuin ga liggen, maar wel in de zon kom door bijvoorbeeld een stuk te fietsen, een terrasje te pakken of te shoppen dan smeer ik me sowieso in want ik heb een lichte zonneallergie. Altijd factor 30! En als ik echt in de tuin ga zitten of naar het strand ga, dan doe ik ook nog zonnebrand op mijn gezicht. Heb gister een nieuwe gekocht van La Roche Posay die goed is voor mensen met een zongevoelige huid én een vette huid; een combinatie die ik eerder nog niet gezien had en echt een must is voor mij! Kan niet wachten totdat ik ‘em kan uitproberen ;).

  Beantwoorden
 9. Roos en Laura
  8 mei 2012 at 20:28 (8 jaar ago)

  zonnecrème en zonnebril, niet te lang liggen bakken en soms een draaien ;)

  Beantwoorden
 10. Cynthiiaa
  8 mei 2012 at 22:45 (8 jaar ago)

  Ik smeer mij wel vaker in dan normaal, probeer het nu in mijn gezichtsroutine te verwerken. Daarnaast smeer ik mij altijd in voor het joggen, jeej!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *