Mijn tips voor een flawless huidje

Wanneer ik make-up draag dan besteed ik erg veel aandacht aan mijn huid, ik wil dat mijn huid er flawless uitziet. Het is toch de basis van je make-up en zonder een goede basis ziet je make-up er toch net wat minder mooi uit. Ik vergelijk mijn gezicht wel eens met een schilderdoek, eerst wil ik de basis goed hebben en daarna pas mag ik met kleurtjes (oogschaduw, blush, lipstick etc.) aan de slag! Zorgen voor een flawless huid is niet heel eenvoudig, daarom deel ik graag met  jullie mijn tips zodat jij ook een gezond uitziende huid kunt krijgen…

Reinigen

Voor dat je ook maar iets van foundation, poeder, BB cream pakt is het eerst belangrijk dat je huid goed schoon is. Zorg voor een goed gereinigde huid en een paar keer in de week scrubben is zeker aan te raden. Wanneer ik mijn huid niet met regelmaat scrub, krijg ik erg snel last van schilfers wat een mooi uitziende huid niet ten goede komt. Kies voor milde reinigingsproducten en kijk vooral naar wat voor type huid je hebt. Een droge huid heeft vaak hele andere producten nodig dan een vettere huid. Vind je het lastig om te bepalen wat voor huid je hebt? Laat je dan bijvoorbeeld bij een schoonheidssalon voorlichten. Naast reinigen is een dag-en nachtcrème ook erg belangrijk.

Primer

Is je huid schoon en gehydrateerd? Dan kun je aan de slag gaan met de make-up. Maar voordat je foundation aanbrengt is het belangrijk om met een primer te beginnen. Deze stap sla ik nooit over, ik gebruik altijd de ‘MAC Prep + Prime Skin Base Visage’. Primers zorgen ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat je huid er egaler uitziet. De ‘Prep + Prime’ bevat trouwens ook ‘Mulberry extract’ waardoor roodheden minder opvallend worden. Primers bevatten vaak ook licht reflecterende deeltjes waardoor kleine lijntjes in het gezicht minder opvallen. Tegenwoordig hebben merken zoals Catrice en L’Oreal ook primers in het assortiment. Wil je een mooie gladde huid dan is het gebruik van een primer zeker aan te raden…

Foundation

Dan kun je aan de slag gaan met een foundation. Kies een foundation die het beste past bij je huid. Zo zou ik, nooit een  foundation dragen met een matte finish gezien ik last heb van een droge huid. Terwijl bij een vette huid, een matte foundation juist heel mooi kan staan. Ook hierin kun jij je laten adviseren door bijvoorbeeld naar een parfumerie te gaan. Ik gebruik nooit veel foundation, doe ik dit wel dan krijg ik juist een enorme ‘pancake’ effect en dat is niet de bedoeling. Vaak gebruik ik een kleine druppel, ter grootte van een erwt, en dit verspreid ik over mijn gezicht. Mocht ik toch nog wat meer dekking nodig hebben, omdat ik bijvoorbeeld wat meer pukkeltjes heb, dan pak ik gewoon nog wat foundation erbij. Heb je van jezelf al een hele egale huid, dan zou ik juist zo min mogelijk foundation gebruiken en eerder kiezen voor een getinte dagcreme of BB cream.

Aanbrengen

Iedereen heeft een voorkeur als het gaat om het aanbrengen van foundation. De een brengt foundation het liefst aan met de vingers, terwijl een andere (waaronder ik) het liefst met een buffing brush in de weer is. Ook hier geldt wel een beetje dat je op moet letten wat voor foundation jij gebruikt maar ook wat voor type huid je hebt. Het beste is om gewoon te testen hoe jij het het prettigst vindt en wat het mooiste resultaat geeft. Ik lees wel veel dat foundation aanbrengen met de vingers toch het mooiste effect geeft…

Concealer

Op bepaalde momenten in de maand door invloed van hormonen krijgt mijn huid vaak last van onregelmatigheden. Ik krijg dan meer rode vlekjes en puistjes. Deze ‘verstoringen’ komen een flawless huid niet ten goede en daarom is het altijd handig om een concealer bij de hand te houden. Met mijn droge huid gebruik ik het liefst een vloeibare concealer en deze breng ik pas aan nadat ik foundation op heb gedaan, het is maar net welke volgorde jij het fijnste vindt. De concealer die ik graag gebruik is de ‘Bourjois Healthy Mix concealer’, deze geeft namelijk een natuurlijke uitstraling en ‘kruipt’ ook niet in de lijntjes rondom mijn ogen. Concealer breng ik altijd deppend aan met mijn middelvinger en klop ik als ware in de huid zodat het mooi samensmelt.

Afpoederen

Mijn ervaring met afpoederen is wisselend. Het ligt er een beetje aan welke foundation ik draag en hoe droog mijn huid is. Voelt mijn huid trekkerig aan (veelal in de winter) dan laat ik de poeder achterwege gezien die dan juist onregelmatigheden, schilfertjes en droge plekjes accentueert. Toch kan ik mij ook voorstellen dat voor sommige meiden poeder juist een heel mooi effect kan geven, bijvoorbeeld wanneer je een wat vettere huid hebt die snel gaat glimmen. De fijnste poeder vind ik een transparante of eentje op minerale basis. Merken zoals: E.L.F, MAC en Catrice hebben deze o.a. in het assortiment.

Ten slotte nog even wat korte tips voor een flawless huidje…

 • Na het make-uppen breng ik altijd nog wat spray aan over mijn foundation. Hiervoor gebruik ik Fix+ van MAC. Dit geeft een mooi ‘dewy’ effect aan je huid.
 • Breng je make-up aan in daglicht zodat je zo goed mogelijk ziet hoe je foundation, poeder etc. er in het ‘echt’ uitziet.
 • Wees zuinig met je producten en bouw je foundation eventueel op in hele dunne laagjes.
 • Probeer veel verschillende foundations en manieren van opbrengen uit, zodat je zelf kunt ontdekken wat het mooiste effect geeft. Ik heb in de loop der jaren heel veel verschillende dingen uitgeprobeerd en ik ben er o.a. achter gekomen dat bijv. een foundation met een glansje het mooiste effect aan mijn huid geeft.
 • Drink voldoende, ook in de herfst en winter maanden is het belangrijk om zeker 1,5 liter water te drinken.
 • Ook is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dat begint al bij je voeding. Kies voor gezonde producten en laat vette en suikerhoudende producten meer achterwege. Uiteraard eet ik ook regelmatig chocolade, chips, pizza’s etc. maar ik doe dit wel met mate en ik heb gemerkt dat mijn huid er echt op vooruit is gegaan.
 • En ten slotte, wees happy met je zelf want als je blij bent straalt je huid sowieso al meer!

Heb jij nog tips voor een flawless huid, deel het bij de comments!

104 Comments on Mijn tips voor een flawless huidje

 1. charile
  31 oktober 2012 at 08:19 (10 jaar ago)

  Wat een goed artikel 😀 Heel goed geschreven!

 2. Nannick
  31 oktober 2012 at 09:37 (10 jaar ago)

  Heel handig artikel. Jammer genoeg heb ik geen flawless huidje, vaak ook puisten maar dat komt ook doordat ik niet de gezondste ben 😉

 3. Linda
  31 oktober 2012 at 10:12 (10 jaar ago)

  Handig artikel! Toch gebruik ik echt niks op dit lijstje, terwijl ik helaas geen flawless huidje heb… *snik*

 4. Céline
  31 oktober 2012 at 12:51 (10 jaar ago)

  Wat een leuk artikel! En die laatste paar tips zijn ook zeker waar, niet alles is met producten op te lossen. Goed in je vel zitten en goed voor je lichaam zorgen, helpt ook al een heleboel.

  • Sanne van Huis
   1 november 2012 at 15:52 (10 jaar ago)

   Dat vond ik nou ook, daar kan uiteraard geen beauty product tegen op 😉

 5. BeautyByTS
  31 oktober 2012 at 13:16 (10 jaar ago)

  Wat een goed artikel!!! srubben of peelen is ook goed voor je huid om de dodehuidcellen weg te halen en gersten korrel inprikken 😉

  • Sanne van Huis
   1 november 2012 at 15:52 (10 jaar ago)

   Oja dat laatste is ook een goede tip!

 6. Eva
  31 oktober 2012 at 17:03 (10 jaar ago)

  Fijn artikel, en precies op tijd!

 7. Lies
  31 oktober 2012 at 19:49 (10 jaar ago)

  Heel leuk artikel om te lezen en ook zeker erg handig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het meeste hiervan zelf niet gebruik. Zoals mijn gezicht scrubben lijkt mij wel fijn, maar ik heb zo’n enorme gevoelige huid dat ik het ook wel eng vind om te doen. Zelfs als het een scrub zou zijn voor de zeer gevoelige huid.

 8. Kimberly
  1 november 2012 at 12:55 (10 jaar ago)

  Wat een handig artikel! Ik merk vooral dat je met goed reinigen al een heel eind komt.

  • Sanne van Huis
   1 november 2012 at 15:53 (10 jaar ago)

   Dat merk ik idd ook! Hoe beter ik mijn gezicht scrub en reinig hoe gladder mijn huid is waardoor automatisch foundation er ook een stuk beter uitziet.

 9. Britt
  1 november 2012 at 17:13 (10 jaar ago)

  Leuk artikel. Heel handig!
  Ik heb nog wel een vraagje. Ik heb vaak een best droge huid. Ik heb al verschillende dag en nacht crèmes geprobeert maar nog niet de perfecte gevonden. Heb jij misschien nog tips??

  xxx

  PS; de nieuwe lay out vindt ik ook echt heel leuk!

 10. Axelle
  2 november 2012 at 13:03 (10 jaar ago)

  Superleuk artikel , & erg goede tips ! 🙂 xoxo

 11. Berdiene
  2 november 2012 at 13:07 (10 jaar ago)

  Wat een fijn artikel! Het ziet er ook zo mooi uit in je nieuwe lay-out.

 12. lonneke
  3 november 2012 at 23:01 (10 jaar ago)

  heel fijn artikel!
  handig om te zien<3

 13. Dat Zit Wel Snor
  4 november 2012 at 18:11 (10 jaar ago)

  Wat een handig en origineel artikel. Ik wil graag mijn foundation op een andere manier uit proberen. Leuk om te experimenteren.
  Liefs, Renate