De reden dat ik de laatste tijd niet zo heel erg vaak meer ‘EOTD’s’ liet zien op mijn blog had vooral te maken met mijn fotocamera. Kleuren leken namelijk altijd super ‘flets’ en mijn ooglooks kwamen gewoon niet zo heel mooi over, zonde van al mijn werk! Maar sinds dinsdag heb ik een spiegelreflex (jeej), namelijk een Canon 1100D EOS. Dus vanaf nu kunnen jullie vaker ooglooks op mijn site verwachten. Een SLR stond al een behoorlijke tijd op mijn wishlist en eindelijk heb ik er eentje. Ik ben trouwens volop (onzin) foto’s aan het maken die jullie binnenkort kunnen bewonderen. Ook ging ik gisteren weer lekker aan de slag met make-up en het resultaat heb ik uiteraard gefotografeerd…

Dit keer koos ik voor groen! Groen is misschien een beetje ’tricky’ als je blauwe ogen hebt, toch vind ik het best kunnen. Ik koos voor een groen die een beetje neigt naar olijfgroen. Het is een vrij donkere ooglook geworden die ik het meest geschikt vind voor ’s avonds, bijvoorbeeld voor een feestje of een avondje stappen. Voor overdag vind ik het net iets te heftig maar dat komt denk ik ook omdat ik de laatste tijd wat minder make-up draag.

Ook nog een full face foto (niet een hele charmante) zodat je even goed kan zien hoe de look er in zijn geheel uitziet. Zoals je ziet is de look best heftig, mijn ogen vallen in ieder geval op!

Voor deze ooglook gebruikte ik niet heel veel producten. Hieronder een beschrijving van welke en hoe ik de producten heb gebruikt…

  • Ik begon met het aanbrengen van een oogschaduwbasis en hiervoor gebruikte ik het Urban Decay Potion Primer.
  • Daarna bracht ik op mijn bewegende ooglid een groene kleur aan met een kohl potlood van Teeez in de kleur ‘Free’. Dit deed ik zodat de oogschaduw die ik erover aan zou brengen nog intenser van kleur zou worden.
  • Daarna pakte ik de gele oogschaduw van Make Up Store in de kleur ‘Rising Sun’ en deze bracht ik aan in het midden van mijn bewegende ooglid en vervaagde dit een klein beetje naar binnen en naar buiten met een blendingkwast.
  • Hierna bracht ik de lichtste kleur aan uit het Essence ‘Quattro Eyeshadow Palette’ in de kleur ‘Wood You Mind’ aan in mijn binnenste ooghoek en richting mijn wenkbrauw. Ook dit vervaagde ik weer een klein beetje door er met mijn blendingkwast overheen te gaan.
  • Daarna pakte ik de donkerste kleur uit het ‘Quattro Eyeshadow Palette’ en deze bracht ik aan in mijn buitenste ooghoek en vervaagde dit ook een klein beetje in mijn crease. Ook dit blende ik weer zodat de echte ‘harde’ lijnen zouden verdwijnen.
  • Met het Gosh ‘Velvet Touch Eye Liner‘ potlood in de kleur ‘Golden Moss’ zette ik een lijntje boven mijn wimperrand. Ook onder mijn ogen bracht ik wat kleur aan. Dit lijntje vervaagde ik met een pencil kwast en hieraan zat ook nog wat groene oogschaduw uit het palette zodat het wat mooier zou blenden.
  • In mijn waterlijn zette ik een lijntje met het Bourjois ‘Khol & Contour‘ potlood in de kleur ‘Noir’, zodat de look nog net wat donkerder zou worden.
  • Uiteraard kon een laagje mascara niet ontbreken en hiervoor gebruikte ik eentje van Max Factor, namelijk de ‘False Lash Effect’. Wat trouwens een hele fijne mascara is, tip!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de foto’s vinden en natuurlijk wat je van de look vindt? Zouden jullie het trouwens ook een keer leuk vinden om een iets minder draagbare look te zien?