Mijn film top 10 #6

Alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik een ‘Mijn film top 10’ plaatste, de laatste was alweer in december. De reden hiervan is eigenlijk heel simpel, ik heb de laatste tijd gewoon wat minder films gekeken. Maar de afgelopen tijd heb ik weer een stuk of vijftien films gekeken en vandaag laat ik jullie daarvan mijn top tien zien. Benieuwd? Lees dan snel verder…

Ik denk toch wel mijn favoriete film van dit lijstje, namelijk ‘We Bought A Zoo’. Het leuke van deze film is dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Het gaat over een voormalig journalist ‘Benjamin Mee’, vader van twee kinderen, die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het platteland koopt, dit doet hij van zijn laatste spaargeld. Voordat de dierentuin open kan, moet er nog heel wat gebeuren en dit gaat niet zonder slag of stoot. Een film waar de nodige drama en humor in zit! IMDB cijfer: 7,2, ik geef de film een dikke 8.

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet een hele grote fan van fantasie/adventure films en daarom stond ik niet te springen bij de film ‘Hugo’. Toch wou ik de film heel graag zien gezien die toch vijf oscars heeft gewonnen. Achteraf ben ik blij dat ik de film heb gezien want ik vond het het echt een toffe film. De film gaat over Hugo, een 12-jarige wees die woont tussen de muren van een treinstation in Parijs. Nadat zijn oom overlijd, zorgt hij in het geheim voor de stationsklokken. Op het station ontmoet hij een wat apart meisje waar hij al snel vriendjes mee wordt. Ook maakt hij kennis met een oude man die op het station een speelgoedwinkel heeft. Al snel blijkt dat Hugo nog een geheim heeft…IMDB cijfer: 7,9, ik geef de film een 7,5 (vond de film op het einde een beetje langdradig).

Kijken naar George Clooney is sowieso al geen straf en hij speelt de rol van Matt in de film ‘The Descendants’. Hij is een rijke landgoed eigenaar en is getrouwd met een mooie vrouw. Zijn vrouw is door een ernstig ongeluk met een speedboat in een coma geraakt. Ook heeft Matt twee dochters waarmee hij niet echt een band heeft gezien hij altijd van huis was. Na een tijdje komt hij erachter dat zijn vrouw een affaire had en samen met zijn dochters gaat hij op zoek naar de man. Ik vond het echt een leuke vermakelijke film wat op een prachtige locatie is gefilmd, namelijk op Hawaii. IMDB cijfer: 7,6, ik geef de film ook een 7,6.

Soms vind ik het heel erg leuk om een animatiefilm te kijken. Vaak kijkt dit gemakkelijk ‘weg’ en hoef je ook niet heel erg op te letten. De film ‘Up’ is daarvan een goed voorbeeld! De film gaat over een oude man genaamd ‘Carl’. Hij heeft al zijn hele leven gedroomd om avonturen te beleven alleen is het er nooit echt van gekomen. Als zijn huis, waarin hij zijn hele leven met zijn inmiddels overleden vrouw heeft gewoond platgegooid dreigt te worden, vind hij het tijd worden voor een groot avontuur! Dit avontuur beleeft hij samen met heel wat ballonnen en een 8-jarige padvinder. Ik vond het echt een super schattige film! IMDB cijfer: 8,3, ik geef de film een dikke 8.

Al een tijdje wou ik de film ‘Blue Valentine’ kijken, vooral omdat die vrij goed beoordeeld is en vanwege twee goede acteurs ‘Ryan Gosling’ & ‘Michelle Williams’ die in de film spelen. De film gaat over Cindy en Dean die toen ze vrij jong waren stapelverliefd op elkaar werden en al vroeg een kindje kregen. Na heel wat jaren huwelijk lijkt het alsof de liefde een beetje over is en dat ze steeds verder uit elkaar groeien. Dan besluiten ze een hotelkamer te boeken en terug te kijken op hun leven samen. De film is vrij dromerig en in weze gebeurt er niet heel veel, toch vond ik het een gave film maar ik hou ook wel een beetje van dit soort films. IMDB cijfer: 7,5, ik geef de film ook een 7,5.

Bij het zien van de film trailer ‘We need to talk about Kevin’ was mijn interesse meteen gewekt. Ik moet wel even zeggen dat het bij mij wel een tijdje duurde voordat ik in de film zat en het echt leuk begon te vinden. De film gaat voornamelijk over moeder Eva en haar zoon Kevin. Al vanaf het begin gaat de opvoeding van zoon Kevin moeizaam en dit wordt eigenlijk alleen maar ingewikkelder en moeilijker hou ouder hij wordt. Wanneer Kevin net voor zijn 16e verjaardag iets vreselijks doet, probeert moeder Eva erachter te komen of zij iets verkeerds heeft gedaan in de opvoeding. Het is best een aangrijpende film en ik vond het acteerwerk super goed. Zo goed, dat ik me lichtelijk (dat is netjes uitgedrukt) irriteerde aan zoon Kevin, haha. IMDB cijfer: 7,7, ik geef de film een 8.

Na het zien van ‘Up’ was ik helemaal in de mood voor animatiefilms dus was de film ‘Ratatouille’ aan de beurt. Deze film stond trouwens al heel erg lang op mijn ‘must see’ lijstje. Het gaat over ‘Remy’ de rat die een grote liefde heeft voor eten en koken. Gezien ratten niet echt thuis horen in de keuken is de kans dat hij als kok aan de slag kan gaan natuurlijk minimaal. Totdat hij bij toeval in contact komt met de jongen ‘Linguini’. Hij krijgt min of meer per ongeluk een baan aangeboden bij het dure Franse restaurant ‘Gusteau’. Remy de rat gaat de jonge jongen helpen om te zorgen dat het restaurant weer terug op de kaart komt en dat gaat niet helemaal van het leien dakje. IMDB cijfer: 8,1, ik geef de film een 8,0.

In eerste instantie leek mij de film ‘Role models’ niet heel erg leuk, toch ging ik de film kijken ik heb me zeker vermaakt. De film gaat over twee vertegenwoordigers van energie drankjes die van school naar school gaan om de drankjes aan te prijzen bij de leerlingen. Na een niet zo’n handige voorval komen ze behoorlijk in de problemen. Ze moeten voorkomen en ze worden uiteindelijk door de rechter gedwongen om vrijwilligerswerk te gaan doen, namelijk het zogenaamde ‘Big Brother’ programma. Beide mannen krijgen twee jongens toegewezen en deze moeten ze zien bezig te houden en zoals je kunt verwachten gaat dit niet zonder slag en stoot. IMDB cijfer: 7,0, ik geef de film een 6,8.

Soms ben ik in de mood voor een actiefilm en met ‘The Grey’ zit je dan wel goed. Ik moet wel meteen erbij zeggen dat ik het niet een hele geweldige film vond, dat kwam vooral omdat de film op een gegeven moment een beetje langdradig werd. De film gaat over een vliegtuig crash waarin o.a. de man ‘Ottway’ zit. Hij en andere medewerkers van een olieplatform waarvoor ze werken, stranden in het ijkoude Alaska. Daar zijn ze niet alleen, al snel krijgen ze te maken met een groep hongerige wolven. IMDB cijfer: 7,2, ik geef de film een 6,2.

Dan alweer de laatste film in dit rijtje, namelijk ‘The Fighter’. Meestal ben ik niet zo van de ‘boks’ films maar deze film gaat ook over een heleboel andere dingen dus ik heb de film een kans gegeven en ik vond absoluut de moeite waard. De film gaat overΒ “Irish” Mickey Ward, een vechter uit Lowell die op het punt staat van stoppen met boksen. Nadat zijn broer ‘Dicky’, voormalig bokser’, vrijkomt uit de gevangenis gaat hij ‘Mickey’ trainen. Door o.a. de verslaving van ‘Dicky’ en de wat ‘aparte’ familie van beide broers, gaat dit niet echt goed en levert het behoorlijk wat drama op. IMDB cijfer: 7,9, ik geef de film een 7,5.

Kennen jullie deze films al? Mocht je trouwens nog een leuke filmtip hebben, deel het dan vooral even bij de comments!

112 Comments on Mijn film top 10 #6

 1. Cynthiiaa
  30 maart 2012 at 01:39 (10 jaar ago)

  The Fighter, amazing movie! AH! Misschien door Mark Wahlberg, because girl, he is handsome. xD Echt een goede film, vond hem zo leuk. We need to talk about Kevin wil ik ook nog graag zien, hij spreekt mij echt aan. πŸ™‚

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:23 (10 jaar ago)

   Zeker doen, echt een toffe film (wel een beetje wazig af en toe maar zeker de moeite waard).

 2. Lie
  30 maart 2012 at 07:49 (10 jaar ago)

  Ojee, ik heb het zo druk gehad dat ik geen van deze films gezien heb! *schaam*..

 3. Emma
  30 maart 2012 at 08:39 (10 jaar ago)

  leuke films heb je uitgezocht! ik ben wel benieuwd naar we need to talk about kevin.

 4. Cherel
  30 maart 2012 at 08:54 (10 jaar ago)

  Ik ken geen een van deze films, maar ben nu toch wel benieuwd naar een aantal!

 5. axelle
  30 maart 2012 at 09:07 (10 jaar ago)

  Een film die je echt moet zien is ‘the hunger games’.Het is echt een gewelige film! xxx

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:24 (10 jaar ago)

   Ik weet niet of dat echt mijn soort film is, misschien moet ik de film een kans geven want ik hoor er heel veel goede dingen over πŸ™‚

 6. Tedje
  30 maart 2012 at 09:22 (10 jaar ago)

  Tips: A walk to remember, the notebook!

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:24 (10 jaar ago)

   Allebei al gezien, hihi

 7. Helmi
  30 maart 2012 at 09:25 (10 jaar ago)

  Leuk rijtje. Up! vond ik ook erg leuk. Hugo staat nog op het lijstje, maar ik ben bang dat het een beetje kinderlijk is. Daar had ik bijvoorbeeld bij Narnia last van, maar misschien toch een kans geven πŸ™‚
  Ik ben naar Extremely loud and incredibly close geweest en dat is echt een heel erg mooie film, zeker een aanrader!

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:25 (10 jaar ago)

   Extremely loud and incredibly close staat ook zeker nog op mijn must see lijstje πŸ™‚

 8. Marijke
  30 maart 2012 at 09:51 (10 jaar ago)

  Leuke films! Vooral UP…wat een heerlijke feel-goed film is dat zeg!

 9. Esmay
  30 maart 2012 at 10:02 (10 jaar ago)

  Up en Ratatouille zijn inderdaad heel leuk πŸ˜€

 10. LottedeJ
  30 maart 2012 at 10:13 (10 jaar ago)

  Een aantal van de films ken ik al of heb ik al op mijn watchlist staan. Zo ook We need to talk about Kevin, ik ben daar echt heel benieuwd naar!

 11. Fleur
  30 maart 2012 at 13:16 (10 jaar ago)

  Leuk om dit te lezen want ik kijk veel te weinig films. Ik ga echt bijna nooit naar de bios en neem films op die op tv komen (niet uit geld gebrek maar ik ga pas naar een film id bios als ik het bios waardig vind, kijk liever thuis een goede film dan in een zaal met veel mensen te zitten). Dit soort blogpost zijn voor mij dus heel handig want dan kan ik zien welke films voor mij bioswaardig zijn =)

 12. Nienke
  30 maart 2012 at 14:49 (10 jaar ago)

  We Bought A Zoo lijkt me echt superleuk! Die ga ik zeker kijken.

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:25 (10 jaar ago)

   Doen hoor, echt leuk haha!

 13. Femke
  30 maart 2012 at 16:02 (10 jaar ago)

  Aah Up, Ratatouille en Role models ^^

 14. LJ
  30 maart 2012 at 18:35 (10 jaar ago)

  Midnight in Paris vind ik een echte aanrader

  • Sanne van Huis
   31 maart 2012 at 11:26 (10 jaar ago)

   Die wil ik ook nog heel graag een keertje kijken!

 15. Janna
  30 maart 2012 at 19:58 (10 jaar ago)

  Ik heb de Hunger Games laatst in de bios gezien en vond hem Γ©cht geweldig!! Zodra ie op dvd is, ga ik hem kopen πŸ™‚

 16. Lindsay
  30 maart 2012 at 21:01 (10 jaar ago)

  We bought a zoo klinkt erg leuk! Ik heb net even de trailer gezien en die staat alvast op mijn to-do lijstje!

 17. Marijke
  31 maart 2012 at 15:37 (10 jaar ago)

  Ik wil ‘we need to talk about Kevin’ nog steeds heel erg graag eens zien!

 18. Fleur
  31 maart 2012 at 19:24 (10 jaar ago)

  Bridge wars vind ik ook een hele leuke&komische film!

 19. Julia...
  31 maart 2012 at 23:24 (10 jaar ago)

  Ik heb ze alle 10 nog niet gezien… best slecht eigenlijk want er zitten er wel een paar bij die ik nog wil kijken…
  Extremely loud and incredibly close heb ik deze week in de bios gezien en die is echt super. Een dikke 10.

  • Sanne van Huis
   1 april 2012 at 20:05 (10 jaar ago)

   Aah nu word ik nog nieuwsgieriger!

 20. Selma
  2 april 2012 at 12:53 (10 jaar ago)

  Een heleboel van deze films kende ik nog niet (zelfs nog nooit van gehoord)! Bedankt, nu heb ik weer wat om te gaan kijken!

 21. Nannick
  4 april 2012 at 13:44 (10 jaar ago)

  Ik heb echt geen enkele film gekeken van die jij in het artikel hebt gezegd haha ;$