Herome vs. ORLY!

Vandaag heb ik voor jullie weer een versus artikel waarin ik twee soortgelijke producten met elkaar ga vergelijken. Dit keer twee sprays, namelijk de ‘Herome Nail Polish One Minute Dry Spray’ en de ‘ORLY Spritz Dry’. Deze twee producten zorgen ervoor dat nagellak razendsnel droogt, erg fijn voor ongeduldige types! Lees snel verder om te lezen welke van de twee ik fijner vind…

Als je veel aan het nagellakken bent ken je vast wel het probleem dat nagellak vrij langzaam opdroogt. Ik lak voor mijn blog ontzettend vaak mijn nagels, bijvoorbeeld voor het maken van swatches. Soms moet ik meerdere lakjes achter elkaar lakken en dan is het best een tijdrovend klusje. De sprays van Herome en Orly zijn wat dat betreft echt een uitkomst, je hoeft namelijk minder lang te wachten en dat scheelt weer tijd. Ook wanneer je veel aan nailart doet zijn het interessante producten…

De nagellak sprays van beide merken zijn heel verschillend qua uiterlijk. De Herome Nail Polish One Minute Dry Spray zit in een typisch busje die je kunt vergelijken met een haarlak of deo en de Orly Spritz Dry zit in een pomp flesje. Persoonlijk vind ik dat Orly een leukere verpakking heeft maar het gaat natuurlijk niet echt om de looks.

Zoals je kunt zien maakt de One minute Dry Spray van Herome gebruik van een spray kop en dit werkt handiger dan het systeem van Orly. Met dit flesje moet je namelijk pompen en dat vind ik iets lastiger. Wel vind ik dat de dop van het flesje van Herome moeilijk opengaat, dus het is wel aan te raden om voor het lakken alvast de dop eraf te halen.

Beide varianten gebruik je op dezelfde manier. Je lakt je nagels en vervolgens spray je over je nagels heen. Dit doe je met een afstand van 10 cm. Ik doe ongeveer 4 seconder per hand, dus ik doe het niet nagel voor nagel maar ik ga heen en weer. Dit werkt voor mij het prettigst en het is zo ook zuiniger in gebruik.

Na ongeveer twee minuten is bij de spray van Herome mijn nagellak droog, let wel op, uitgehard is die nog niet. Ik merk dat de spray van Orly er toch wat langer over doet om te zorgen dat de bovenste laag droog is. Ik heb geklokt en het duurt soms wel ruim drie minuten, dit vind ik toch wel een beetje jammer. Ook bij deze geldt trouwens dat alleen de bovenste laag droog is en de nagellak nog niet uitgehard is. Als mijn nagels helemaal droog zijn, breng ik ook altijd nog een topcoat aan.

Als ik naar de ingrediënten kijk zie ik dat in beide producten behoorlijk wat chemische stoffen zitten. Wat eigenlijk meteen opvalt is dat Orly wel meer verzorgende ingrediënten in heeft zitten, zoals bijvoorbeeld: Sesam Oil, Jojoba, Vitamin E en Avocado Oil. Dus het lijkt erop dat de spray van Orly wel iets meer verzorgend is en wat minder slecht is voor je huid. Toch merk ik niet echt het verschil. Sowieso smeer ik na het lakken altijd mijn nagelriemen en handen in met een lekkere voedende creme. Ook aan beide sprays is een parfum toegevoegd en beide producten ruiken daarom best lekker.

Als ik eentje aan moet raden dan vind ik de One Minute Dry Spray van Herome fijner. Sowieso vind ik het fijn dat het echt werkt als een spray, en mijn nagels drogen in iets minder dan twee minuten. De Orly Spritz Dry werkt wat mij betreft niet heel erg prettig, het duurt namelijk best lang voordat mijn nagels droog zijn en dat je moet pompen vind ik niet echt ideaal.

De Herome Nail Polish One Minute Dry Spray is o.a. te koop bij verschillende drogisterijen en parfumerieën en kost €9,95 en daar krijg je 75 ml voor (niet heel veel). De Orly Spritz Dry is o.a verkrijgbaar bij de Misslipgloss shop en kost €13,95 en hiervoor krijg je 120 ml.

 

Dit vind je vast ook leuk...

17 Comments on Herome vs. ORLY!

 1. Miranda
  27 maart 2012 at 14:48 (8 jaar ago)

  wat een handige blogpost. Ik wil zelf ook nog wel een dry spray proberen, ik ga dan toch voor herome;D

  Beantwoorden
 2. Lotte
  27 maart 2012 at 15:00 (8 jaar ago)

  Handig artikel! Balen dat de nagellak nog niet uigehard is!

  Beantwoorden
 3. Myrthe
  27 maart 2012 at 15:04 (8 jaar ago)

  Wat handig dit! Ik heb zelf eentje van Essence, maar ook deze doet zijn werk lang niet in 60 seconden, dit duurt volgens mij ook wel min. 3 minuten. Jammer, maar nagellak dat droogt in 60 seconden is ook wel heel onwaarschijnlijk…

  Beantwoorden
 4. Mariska
  27 maart 2012 at 15:15 (8 jaar ago)

  Zelf heb ik dry drops van Essence en ben ik wel tevreden over.

  Beantwoorden
 5. Amanda
  27 maart 2012 at 15:30 (8 jaar ago)

  Vind dit soort artikelen altijd erg leuk!

  Beantwoorden
 6. Esmay
  27 maart 2012 at 16:00 (8 jaar ago)

  Leuk, die vergelijking! Ik vind die Herome spray maar niks, maar dat is gewoon omdat ik zulke sprays echt niet fijn vind werken. Ik laat nagellak wel aan de lucht drogen ;)

  Beantwoorden
 7. Jessica
  27 maart 2012 at 16:47 (8 jaar ago)

  Normaal ga ik volgende week een dagje naar Maastricht, dus ik hoop dat ik die van Herôme dan ergens tegenkom.

  Beantwoorden
 8. Roos
  27 maart 2012 at 16:55 (8 jaar ago)

  Ik ben benieuwd naar de herome spray!

  Beantwoorden
 9. Bellachique
  27 maart 2012 at 17:11 (8 jaar ago)

  Heel erg fijn dat je ze vergelijkt :). Herome is iets makelijker verkrijgbaar hier ook :).

  Beantwoorden
 10. Cynthiiaa
  27 maart 2012 at 20:40 (8 jaar ago)

  Grappig dat die van Herome prettiger is, al hoe wel ik een spray vinden vind, dus de Orly versie. Goed artikel, ik zit er nog steeds over na te denken welke echt amazing is xd

  Beantwoorden
 11. AnnaSophia
  27 maart 2012 at 21:28 (8 jaar ago)

  Erg handig, ik wist niet dat er zo’n sprays bestonden

  Beantwoorden
 12. Jani GG
  27 maart 2012 at 22:07 (8 jaar ago)

  Hmm, als je wilt dat je nagellak snel droog is, raad ik de Essie ‘good to go’ top coat aan. Na 30sec is hij dry to the touch en na 1min is hij volledig droog! I’m not even kidding. En goed droog, niet van ‘als je nu ergens aankomt, moet je opnieuw je nagels lakken’. (Ik ben heel ongeduldig, haha!). Ik hoop dat je hier iets aan hebt! :) xoxo

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *